hrvatskoj ne pada na pamet da snosi odgovornost zbog NDH

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moze se vrlo lako naci pjesma JASENOVAC I GRADISKA STARA koja je za srbe jako poucna.pjeva je marko perkovic thompson.treba poslusati pjesmu pa dati sud o njegovoj publici.inace thompson dolazi iz jedne da kazem vukojebine i da nije bilo rata cuvao bi koze sto je radio i do pocetka rata.no treba reci da nisu svi hrvati ustase ali da je zabrinjavajuce koliko ih ima :think:

Idiota ima svuda, pa i kod nas. Dal se neko loži na Tompsona ili ne, to je stvar mozga, manje morala. Ali da država deklarativno zabranjuje ustaške simbole, a ustvari veliča klanje i zločine, pogotovo Srba, to ima samo u jednoj državi na svetu. Jednoj maloj banana državici isfrustriranih licemernih doopelizaca koji imaju himnu Danke Lepa Naša Dojčland.

Što lažeš? Svi ustaše su hrvati. Svi do jednog. I svi su pi.čke koje nikad nisu smeli na front, u prvu borbenu liniju, već samo po kućama čistili. Oni koji su i imali hrabrosti da se bore za vas, veličali su šahovnicu, a ne U!

da nebi bilo zabune. ustaše ne podržavam, ali moram reći da sve ustaše nisu bili samo hrvati.
a što se tiće njihovih ratnih djelovanja? sa njima su moji dalmatinci imali više problema nego sa četnicima. četnike smo jeli za doručak

to je tacno.dobar dio crne legije su bili muslimani koji su se pridruzili ustasama i ideologiji ante pavelica

Ne zaboravi da dadaš i "plaćenika". Moralo se nekako ubijati, a veliki herojski hrvatski narod nije mogao da skupi dovoljno "boraca" za jednu diviziju. Vidim, istorija se ponavlja, pa se i 90tih malko uvozilo profesionalnih glavoseča, čisto da ih nauče umetnosti ratovanja sa civilima.

dinko šakić izručen iz argentine, po izručenju zatvoren u hrvatskom zatvoru i umro u zatvoru kao zatvorenik, ne slobodan čovjek

jeste tacno ali kazem da je sahranjen u danasnjoj hrvatskoj u uniformi koju je nosio za vreme najvecih zlodjela u hrvatskoj i srpskoj povijesti a i covjecanstva.takodjer moje je pitanje bilo da li u hrvatskoj trenutno postoje stranke ili neke udruge koje dopustaju dolazak na skupove, sastanke ili tako nesto u uniformama ustaske vojske

Ne zna se baš sve. Hrvati su pre ratova 90tih dosta toga sakrili. Kod već sad poznate podele u tadašnjoj UDBI, uništeno je dosta dokaza. Sistematski i s namerom prikrivanj tih zločina. Vidiš, ja ne znam čiji je ovo odlomak, ne znam za njega. Da sam ja znao za njega, okačio bih ga da se zna. Ne bih ga krio. Zarad budućnosti. Da li bi ti to radio? Ne zaboravi da su ovakve priče fabrikovane kad su nam kuvali moral za rat pre 90-tih.

S druge strane, odakle takvi porivi u ljudima? Šta misliš? Seti se pisma onog italijanskog oficira Dutcheu, gde navodi koliko je Srba tako stradalo. Da li možda misliš da je to reakcija? Šta misliš kako se Srebrenice desila? Nije bitno ko je počeo, bitno je da se završi. Srbija priznaje zločine četnika. Hrvatska ne. U svakom narodu postoje retardirani polu-ljudi kome je isto da prikolje svinjče ili čoveka. Oni koji ih štite su takođe retardirani polu-ljudi. Zato smatram da nije dobro za sve strane da imate retardiranu polu-državu, koja i navodi na to da su zločini kolektivna krivica tebe, tvojih bližnjih, rođaka i prijatelja. Dokle god skrivate i zataškavate zločine, rastežete i razvodnjavate, krivi ste kao Hrvati, a ne kao pojedinci.

nesto tu ne stima sto tvrdis....
ali najprije da kazem da smo o Jasenovcu doista obimno razgovarali i ja ne poznajem niti jednog covjeka Hrvata koji bi na bilo koji nacin podrzavao, relativizirao ili velicao zlocine u njemu...a taj nebi ni bio covjek da to cini...
o kakvim unistenim dokazima pricas...i kad je to Hrvatska bila u mogucnosti unistiti ih?
poslije WWII rata u RH je napisano i stampano na tisuce knjiga, novinskih clanaka, okruglih stolova, spomen dana isl. o ustasama....i njihovim nedjelima....i u Srbiji jos jednom toliko i cak da netko nije htio da se informira nije mogao izbjeci....znaci o nekakvom skrivanju nedjela ustasa nemoze biti ni rijeci...u cijelom svijetu sve do 90-ih su Hrvati bili zli momci, ali tada se ploca okrenula i to ne zbog nase propagamde nego zbog srpskih agresije..i upravo ta Miloseviceva vojna " pravda " branjenja "srpske ugrozenosti" dovela je i do toga da su se ozbiljni novinari, povijesnicari, politicari itd. pozabave srpskim "istinama" , obmanama i lazima..a rezultat ti je poznat...i danas vladajuce misljenje vecine gradana Srbije o bjelosvjetskoj zavjeri..
ako se nesto skrivalo bili su to zlocini cetnika, i to polako izlazi na vidjelo...to je bilo zataskivano i sakrivano, ali svatko tko zeli znati, znao je...za divljanje popa Djuica i Co po dalmatinskoj zagori, cetnika po hercegovini, po istocnoj bosni....a vi ste te zlocince proglasili antifasistima i stavili u isti rang sa partizanima...a i oni su klali i ubijali zene, dijecu i nemocne i to masovno...i ti nisi nikada cuo pa tvrdis da Srbi nisu nikada ubijali djecu? nisi htio da vidis...ne samo u onom nego jos vise u ovom ratu...
ustase su velika mrlja u hrvatskoj povijesti, koja ne smije biti ni zaboravljena niti izbrisana iz svijesti svakog Hrvata, zbog zrtava koje zasluzuju pijetet i postovanje, niti nece...svako pol. drzavno vodstvo posijecuje Jasonovac, odaje pocast, financira odrzavanje iz proracuna, znaci nema sanse da se to zaboravi, obezvrijedi ili podcjeni...
i bez obzira htio ti to, il ja, komunisticko pisanje povijesti ce se revidirati i to ce uciniti strucnjaci i nasi i vasi ali i svjetski neutralni...tako da ce jos stosta izaci na vidjelo sto srpskoj mitologiji (ala Seselj, Deretic isl.strucnjaci) ali ni hrvatskim pandanima istih, nece ici u prilog...

da nebi bilo zabune. ustaše ne podržavam, ali moram reći da sve ustaše nisu bili samo hrvati.
a što se tiće njihovih ratnih djelovanja? sa njima su moji dalmatinci imali više problema nego sa četnicima. četnike smo jeli za doručak

Da, jasno... Samo i pored vaše propagande, to nisu bili četnici. Četnici su nosili oružje, a ona nejač i starci koje ste "jeli za doručak" su bili Srbi.

jeste tacno ali kazem da je sahranjen u danasnjoj hrvatskoj u uniformi koju je nosio za vreme najvecih zlodjela u hrvatskoj i srpskoj povijesti a i covjecanstva.takodjer moje je pitanje bilo da li u hrvatskoj trenutno postoje stranke ili neke udruge koje dopustaju dolazak na skupove, sastanke ili tako nesto u uniformama ustaske vojske

prvi put čujem da je pokopan u uniformi. ako je to je sramota, hrvatska država je preozbiljna da bi to dopustila. imaš li link ne vjerujem dok ne pročitam. pristalica ustaša ima i oblaće uniforme. takvi se kažnjavaju.

cetnika i partizana.navedi bitke.takodjer navedi bitke partizani ustase.mozes po jednu ali samo vece

Idiota ima svuda, pa i kod nas. Dal se neko loži na Tompsona ili ne, to je stvar mozga, manje morala. Ali da država deklarativno zabranjuje ustaške simbole, a ustvari veliča klanje i zločine, pogotovo Srba, to ima samo u jednoj državi na svetu. Jednoj maloj banana državici isfrustriranih licemernih doopelizaca koji imaju himnu Danke Lepa Naša Dojčland.

to nije tocno...
dokazi svoje tvrdnje, inace si neozbiljan...
cime, kada i kako to hrvatska drzava velica klanje i zlocine, pogotovu Srba?
gdje su ti dokazi...
p.s. mi jos uvijek jesmo banana drzava, jesmo (bar jednim dijelom nasa politika) i dupelisci , ali kao mala drzava nemozemo se k.rciti po svijetu, jer smo nebitni u svjetskim razmjerima i toga smo svjesni; mi znamo nase ciljeve i ako cemo ih ispuniti doopelizanjem, pa sta?
uostalom ista dijagnoza vrijedi i za Srbiju, samo s tom razlikom sto ce se Srbija uvlaciti duze i dublje, jer nema svijest o tome da su na svjetskom nivou nebitni...i sve dalje po principu "Srbija se saginjati nece"...je, i hoce i to tek tako...

prvi put čujem da je pokopan u uniformi. ako je to je sramota, hrvatska država je preozbiljna da bi to dopustila. imaš li link ne vjerujem dok ne pročitam. pristalica ustaša ima i oblaće uniforme. takvi se kažnjavaju.

moraces to sam da nadjes nemam vremena da trazim.misu i veliki govor koji bi svaki normalan covjek osudio drzao je pater vjekoslav lasic cini mi se dominakanska skola.potrazi na sajtu jutarnjeg i uvjeri se sam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back