Ne zna se baš sve. Hrvati su pre ratova 90tih dosta toga sakrili. Kod već sad poznate podele u tadašnjoj UDBI, uništeno je dosta dokaza. Sistematski i s namerom prikrivanj tih zločina. Vidiš, ja ne znam čiji je ovo odlomak, ne znam za njega. Da sam ja znao za njega, okačio bih ga da se zna. Ne bih ga krio. Zarad budućnosti. Da li bi ti to radio? Ne zaboravi da su ovakve priče fabrikovane kad su nam kuvali moral za rat pre 90-tih.
S druge strane, odakle takvi porivi u ljudima? Šta misliš? Seti se pisma onog italijanskog oficira Dutcheu, gde navodi koliko je Srba tako stradalo. Da li možda misliš da je to reakcija? Šta misliš kako se Srebrenice desila? Nije bitno ko je počeo, bitno je da se završi. Srbija priznaje zločine četnika. Hrvatska ne. U svakom narodu postoje retardirani polu-ljudi kome je isto da prikolje svinjče ili čoveka. Oni koji ih štite su takođe retardirani polu-ljudi. Zato smatram da nije dobro za sve strane da imate retardiranu polu-državu, koja i navodi na to da su zločini kolektivna krivica tebe, tvojih bližnjih, rođaka i prijatelja. Dokle god skrivate i zataškavate zločine, rastežete i razvodnjavate, krivi ste kao Hrvati, a ne kao pojedinci.
nesto tu ne stima sto tvrdis....
ali najprije da kazem da smo o Jasenovcu doista obimno razgovarali i ja ne poznajem niti jednog covjeka Hrvata koji bi na bilo koji nacin podrzavao, relativizirao ili velicao zlocine u njemu...a taj nebi ni bio covjek da to cini...
o kakvim unistenim dokazima pricas...i kad je to Hrvatska bila u mogucnosti unistiti ih?
poslije WWII rata u RH je napisano i stampano na tisuce knjiga, novinskih clanaka, okruglih stolova, spomen dana isl. o ustasama....i njihovim nedjelima....i u Srbiji jos jednom toliko i cak da netko nije htio da se informira nije mogao izbjeci....znaci o nekakvom skrivanju nedjela ustasa nemoze biti ni rijeci...u cijelom svijetu sve do 90-ih su Hrvati bili zli momci, ali tada se ploca okrenula i to ne zbog nase propagamde nego zbog srpskih agresije..i upravo ta Miloseviceva vojna " pravda " branjenja "srpske ugrozenosti" dovela je i do toga da su se ozbiljni novinari, povijesnicari, politicari itd. pozabave srpskim "istinama" , obmanama i lazima..a rezultat ti je poznat...i danas vladajuce misljenje vecine gradana Srbije o bjelosvjetskoj zavjeri..
ako se nesto skrivalo bili su to zlocini cetnika, i to polako izlazi na vidjelo...to je bilo zataskivano i sakrivano, ali svatko tko zeli znati, znao je...za divljanje popa Djuica i Co po dalmatinskoj zagori, cetnika po hercegovini, po istocnoj bosni....a vi ste te zlocince proglasili antifasistima i stavili u isti rang sa partizanima...a i oni su klali i ubijali zene, dijecu i nemocne i to masovno...i ti nisi nikada cuo pa tvrdis da Srbi nisu nikada ubijali djecu? nisi htio da vidis...ne samo u onom nego jos vise u ovom ratu...
ustase su velika mrlja u hrvatskoj povijesti, koja ne smije biti ni zaboravljena niti izbrisana iz svijesti svakog Hrvata, zbog zrtava koje zasluzuju pijetet i postovanje, niti nece...svako pol. drzavno vodstvo posijecuje Jasonovac, odaje pocast, financira odrzavanje iz proracuna, znaci nema sanse da se to zaboravi, obezvrijedi ili podcjeni...
i bez obzira htio ti to, il ja, komunisticko pisanje povijesti ce se revidirati i to ce uciniti strucnjaci i nasi i vasi ali i svjetski neutralni...tako da ce jos stosta izaci na vidjelo sto srpskoj mitologiji (ala Seselj, Deretic isl.strucnjaci) ali ni hrvatskim pandanima istih, nece ici u prilog...