Hrvatsko odlagalište nuklearnog otpada na granici sa Federacijom BiH, naspram Cazina i Bihaća.

Da li bi vam odgovarala lokacija za odlagalište hrvatskog nuklearnog otpada naspram Cazina i Bihaća?

• Da.

glasova: 0 0,0%
  • Ne.

glasova: 4 100,0%

• Ukupno glasova
    4

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

Nešto razmišljam u vezi sa najnovijim situacijom u vezi sa namerom Republike Hrvatske da svoj nuklearni otpad iz Krškog i drugih izvora (Institut Ruđer Bošković i dr) deponiju u samoj blizini Novog Grada ili nekadašnjeg Bosanskog Novog u Republici Srpskoj, na udaljenosti od 900 metara vazdušne linije od izvorišta vode koji napaja Novi Grad / Bosanski Novi, ili samo za širinu reke Une (nekih 30 - 40 metara) do samog grada , na teritoriji Dvora na Uni.

Pa nešto razmišljam, da li bi možda bilo najbolje rešenje da Republika Hrvatska izmesti nuklearni otpad i deponije ga na granici sa Federacijom BiH, negde naspram naprimer Cazina ili Bihaća? Dali bi to bio pravi potez Republike Hrvatske i da li bi u vezi s tim Republika Srpska trebalo da lobira kod Republike Hrvatske i HDZ BiH, da se promeni lokacija odlagališta nuklearnog otpada, na lokaciju naspram Cazina i Bihaća?

Šta misle forumaši?

Nabacujem ti "loptu na volje" ili predviđam poteze?
Vidi Hamide.Na toj lokaci koju spominješ je park prirode Plitvička Jezera.Gde će Hrvati da odlažu đubre je njihov problem.Kod Dvora ne mogu jer je sa muslimanske strane park prirode.Mislim ne mogu uslovno rečeno.Pošto Dodik mora sa vašom dvojicom muslimanskih predstavnikada podnese tužbu Briselu.A nama se ne zna šta je odvratnije.Dali da Hrvati stave to đubre tu ili da sarađujemo sa vama.Čak šta više možda bi nam bilo lakše ovo prvo.Alergični smo na vas izgleda više nego na radijaciju.

Vidi Hamide.Na toj lokaci koju spominješ je park prirode Plitvička Jezera.Gde će Hrvati da odlažu đubre je njihov problem.Kod Dvora ne mogu jer je sa muslimanske strane park prirode.Mislim ne mogu uslovno rečeno.Pošto Dodik mora sa vašom dvojicom muslimanskih predstavnikada podnese tužbu Briselu.A nama se ne zna šta je odvratnije.Dali da Hrvati stave to đubre tu ili da sarađujemo sa vama.Čak šta više možda bi nam bilo lakše ovo prvo.Alergični smo na vas izgleda više nego na radijaciju.

Na koga? Na mene? Ili koga?

Na koga? Na mene? Ili koga?

Ukoliko si tako razmišljao i 1992 godine, onda nije ni čudo što se sve to desilo kasnije?

Ukoliko si tako razmišljao i 1992 godine, onda nije ni čudo što se sve to desilo kasnije?
Razumi da ne želimo saradnju nikakvu sa vama nikad ni oko čega.Ja ne shvatam zaista.Dali ste vi svesni koliko ste nam se zamerili?Od kraja rata do danas.Kakvu ti 1992. gidinu spominješ?Vaš alija je žrtvovao mir za islam bosnu.

Sa koje "muslimanske" strane? Dvor se graniči sa Novim Gradom a to je RS. Ako se desi katastrofa prvo će stradati većinski Srbi u Dvoru i Novom Gradu.

Sve dok smo u istoj državi ima da se nastupa jedinstveno. Odlagalište nuklearnog otpada najviše ugrožava opštinu Novi Grad koja se nalazi u Republici Srpskoj,zatim Bužim koji se nalazi u FBiH,onda podjednako ugrožava Bosansku Krupu( FBiH) i Krupu na Uni ( RS),Cazin i Bosansku Otoku ( FBiH). Prijedor ovo zagađenje neće ni osjetiti. Una je najčistija rijeka u BiH tokom čitavog toka,a možda po čistoći je odmah iza Tare.

Kladim se da će Hrvati ukoliko ga budu tu odlagali napraviti neku zvrčku. Nema šale da će oni to uraditi propisno. Kada je pravljenja nuklearka u Černobilju neki dijelovi za NE Černobilj nabavljeni su iz Slovenije i Hrvatske koje su tad bile dio SFRJ.

Razumi da ne želimo saradnju nikakvu sa vama nikad ni oko čega.Ja ne shvatam zaista.Dali ste vi svesni koliko ste nam se zamerili?Od kraja rata do danas.Kakvu ti 1992. gidinu spominješ?Vaš alija je žrtvovao mir za islam bosnu.

Sam si u temi "nuklearni otpad" tražio i isticao neophodnost saradnje po tom pitanju.

Sad i lažeš a vidi šta si pisao, lažeš samog sebe. Gledaj, tražio si saradnju da se reši problem.

Screenshot_20200405-193739.jpg

Juče su kmečao za saradnjom , tužba Briselu, dva muslimanska člana Predsedništva BiH. Lažeš danas.

Može li iko da mu objasni da mi ne želimo da sarađujemo sa njima.
Ja sam napisao samo kako bi to izgledalo da su odnosi normalni a on ih tumači kao kmečanje.
Dajte ljudi kažite mu vi.
Ne.Ne želimo.Nismo želeli.Nećemo želeti.Ništa zajedničko sa vama u vezi bilo čega.Nikad.

Screenshot_20200405-193739.jpg

Ti ko đevojka kad joj je majka rekla "čuvaj obraz ćeri", a ona to bukvalno shvatila, pa lola guziii otpozada a ona govori "jebiii jebiii, do obraza nećeš doći". Tako i tvoje "vađenje".

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је неприхватљивом одлуку Министарства за заштиту животне средине и енергетике Хрватске да на локацији Черкезовац на Трговској гори изгради Центар за збрињавање радиоактивног отпада.

Додик је похвалио све активности које спроводе владе Републике Српске и Федерације БиХ, заједничке институције БиХ, кантони и општине и сматра да је неопходно уложити додатне дипломатске напоре, али и искористити сва расположива правна средства да Центар за збрињавање радиоактивног отпада не би био изграђен на тој локацији.

„Очекујем да ће Хрватска овом питању дати приоритет, те да ће допринети да се оно реши у духу добросуседских односа”, рекао је Додик, саопштено је из његовог Кабинета, преноси Танјуг.

Подсетио је да је једна од првих иницијатива које је покренуо након што је преузео дужност председавајућег Председништва БиХ, након октобарских избора 2018. године, била стављање на дневни ред питање решавања одлагања радиоактивног отпада на падинама Трговске горе.

„Имајући у виду да би одлагање радиоактивног отпада на локацији Черкезовац угрозило животе око 250.000 грађана Републике Српске и БиХ из 13 општина које се налазе у сливу реке Уне, Председништво БиХ је у марту 2019. године покренуло низ активности у складу са својим надлежностима да би Хрватска на подручју своје територије обезбедила другу локацију за одлагање радиоактивног отпада, а која не граничи са територијом БиХ”, навео је Додик, преноси Танјуг.

http://www.politika.rs/scc/clanak/451837/Dodik-Neprihvatljivo-odlaganje-otpada-na-Cerkezovcu

Ništa onda, sarađujte u BiH, prestanite se svađati, ujedinite se naspram Hrvatske u vezi s tim.

Back