Hrvatski tinejdžer: Sramota me što živim u Hrvatskoj!

Тихи

Starosedelac
Poruka
185.057
Hrvatski tinejdžer: Sramota me što živim u Hrvatskoj!

Fran Sarajlija (14) na Fejsbuku je pitao Vladu Hrvatske kako im nije žao siromašne bake koja nema ni za hleb

hrvatska-zagreb-eu-hrvatska-zastava-1350752980-221418.jpg

ramota ga što živi u Hrvatskoj.

Tinejdžer Fran Sarajlija, kako mu je ime na Fejsbuku, koji ima samo 14 godina, na Fejsbuk stranici Vlade Republike Hrvatske objasnio je zašto se stidi što živi u "lepoj njihovoj". Naime, ušao je u pekaru i video baku kako prosi i traži za hleb. Skrhan tim prizorom kaže da joj je on kupio ne jedan nego tri i upitao vladu kako im nije žao svojih siromašnih stanovnika.

Admin profila Vlade Hrvatske je odgovorio tinejdžeru da se ne može sve odmah srediti i da za to treba vremena, da je potrebno strpljenje i da rezultati stižu. Rasprava se zahuktala, a njegov post je dobio preko 10.000 lajkova i ima više od 500 komentara. Neki čak smatraju da je dečak namerno postavio post da bi umanjio uspehe Vlade Hrvatske, a većina deli mišljenje ovog dečaka.

Pročitajte u celosti šta je tinejdžer napisao:
"Slušaj ovu scenu. Znači ja i moj prijatelj Patrik danas uđemo u pekaru da kupimo pizzu pre škole. I uđem ja unutra i vidim baka 80 godina unutra prosi. E sad ne prosi ona novac nego HRANU, HRANUUU. Pa kako vam nije žao, kakooo??!? Meni se srce slomilo. Tražila je malu zemlju od 2.35 kuna, ma kupio sam joj ih 3. Eto, imam 14 godina i sram me što živim u Hrvatskoj!".

Odgovor Vlade Hrvatske:
"Ova Vlada na vlasti je 10 meseci. Fran, znamo kakva je situacija ali radi se, svaki dan, ne ide preko noći. Teško je rešiti probleme koji su se gomilali godinama i nisu se rešavali. Potrebno je još malo strpljenja, ali rezultati stižu".

fra-sarajlija-vlada-hrvatske-1350752686-221416.jpg

http://www.kurir-info.rs/hrvatski-tinejdzer-sramota-me-sto-zivim-u-hrvatskoj-clanak-469602

Eto gde je nase komsije doveo njihov proEUropski put - bez alternative.

Da se biju za tanjur graha, da penzioneri nemaju ni za kiflu.

To je buducnost koja ceka i Srbiju kao nastavi stopama Hrvatske prema EU.

nikad mi balkanci necemo da se opametimo.....kaze se zavadi pa vladaj.....i to nam rade vekovima.......a mi smo retardirani i zadojeni mrznjom jedni prema drugima i nista ne vidimo......

A što bi ti da uradimo? :think: Vratimo se u bratstvo i jedinstvo? Nakon svega što se dogodilo?!? :eek: Daj, nemoj me nasmijavat. Niti mi želimo vas, niti vi nas. :roll:

Kaznjava Hrvate Gospod Bog za ove i ovakve zlocine

Srbin Živojin Šarić (62), kome su Hrvati 1991. uništili kuću i restoran „Putnik“, govori kako je dočekao počinioce

srbin-zivojin-saric-restoran-putnik-hrvatska-1352936823-230054.jpg

Šarić je ispao veliki čovek prema piromanima

BEOGRAD - Oprostio im!
- Moj restoran u Zadru goreo je tri dana. Huligani su ga zapalili, a vatrogasci su samo stajali pored i gledali, nisu hteli da gase požar. Jedino su vodili računa da se ne proširi na susedne, hrvatske kuće. Nakon nekog vremena uhapšena su četvorica pripadnika HV koji su mi zapalili imovinu. Otišao sam u zatvor da se suočim sa njima. Svi su očekivali da ću planuti na njih, razbesneti se. Umesto toga, odneo sam im hleb, meso, pivo i dva boksa „marlbora“ - kaže Živojin Šarić (62), Srbin koji je nekad živeo u Zadru i vodio nadaleko čuveni restoran „Putnik“, sve dok ga Hrvati nisu proterali i spalili mu sve što je imao.

Nakon Šarićevog plemenitog gesta ljudi koji su mu zapalili restoran i kuću ostali su zatečeni, a taj događaj zapamtili su svi koji su bili u zatvoru.

- Kad sam im oprostio i odneo poklone, nisu mogli da veruju! Rekli su mi: „Živko, čovek si! Mi ti zapalili kuću, a ti nama tako. Napravićemo ti dve nove“ - priča Šarić.

Šarić, međutim, iako je još uvek poštovan i cenjen u svom Zadru, nema sreće s gradskim vlastima. Ni dvadeset jednu godinu od zločina on ne dobija nadoknadu za svoje zemljište, na kojem Hrvati sada grade polikliniku iako sa Šarićem ništa nije dogovoreno.

srbin-zivojin-saric-restoran-putnik-hrvatska-1352936852-230056.jpg

Zločinci: Mi ti zapalili kuću, a ti nama tako. Napravićemo ti dve nove

Ko sve ćuti

Kurir je sa slučajem Živojina Šarića upoznao i Ministarstvo pravde Republike Hrvatske, Helsinški odbor za ljudska prava, konzulat Srbije i Evropsku komisiju i poslao im pitanja, ali do danas nismo dobili odgovore iz ovih institucija. Ni gradonačelnik Zadra nije odgovorio na naša pitanja.

Ne da Srbinu odštetu

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić odbija da obešteti Srbina, po svemu sudeći zbog Šarićeve nacionalnosti.

- Ubeđen sam da ni štetu ne mogu da naplatim jer sam Srbin! Sve moje zadarske komšije dobile su nadoknadu i od 400 evra po kvadratnom metru, a meni nude neku bizarnu, do četiri puta nižu cenu. Vrančić mi je doslovce rekao: „Pa, nećeš ti s našim parama graditi Beograd“. Nije li to dovoljan dokaz da sam oštećen i diskriminisan, i to isključivo po nacionalnoj osnovi - pita se Šarić.

http://www.kurir-info.rs/hrvatska-sramota-spalili-mi-sve-a-ja-im-dao-hleba-clanak-510160

A što bi ti da uradimo? :think: Vratimo se u bratstvo i jedinstvo? Nakon svega što se dogodilo?!? :eek: Daj, nemoj me nasmijavat. Niti mi želimo vas, niti vi nas. :roll:

da se opametis i shvatis da smo svi mi od iste krvi i da govorimo jednim jezikom.......ne bratstvo i jedinstvo vec medjusobno postoavanje i saradnja kad dodju spolja da nas zavade i ovladaju nama.....ako nisi u stanju da prevazidjes tu mrznju u sebi onda kao covek i ne zasluzujes da postojis....ti si vec mrtav....samo toga nisi ni svestan....

Kaznjava Hrvate Gospod Bog za ove i ovakve zlocine

Srbin Živojin Šarić (62), kome su Hrvati 1991. uništili kuću i restoran „Putnik“, govori kako je dočekao počinioce

srbin-zivojin-saric-restoran-putnik-hrvatska-1352936823-230054.jpg

Šarić je ispao veliki čovek prema piromanima

BEOGRAD - Oprostio im!
- Moj restoran u Zadru goreo je tri dana. Huligani su ga zapalili, a vatrogasci su samo stajali pored i gledali, nisu hteli da gase požar. Jedino su vodili računa da se ne proširi na susedne, hrvatske kuće. Nakon nekog vremena uhapšena su četvorica pripadnika HV koji su mi zapalili imovinu. Otišao sam u zatvor da se suočim sa njima. Svi su očekivali da ću planuti na njih, razbesneti se. Umesto toga, odneo sam im hleb, meso, pivo i dva boksa „marlbora“ - kaže Živojin Šarić (62), Srbin koji je nekad živeo u Zadru i vodio nadaleko čuveni restoran „Putnik“, sve dok ga Hrvati nisu proterali i spalili mu sve što je imao.

Nakon Šarićevog plemenitog gesta ljudi koji su mu zapalili restoran i kuću ostali su zatečeni, a taj događaj zapamtili su svi koji su bili u zatvoru.

- Kad sam im oprostio i odneo poklone, nisu mogli da veruju! Rekli su mi: „Živko, čovek si! Mi ti zapalili kuću, a ti nama tako. Napravićemo ti dve nove“ - priča Šarić.

Šarić, međutim, iako je još uvek poštovan i cenjen u svom Zadru, nema sreće s gradskim vlastima. Ni dvadeset jednu godinu od zločina on ne dobija nadoknadu za svoje zemljište, na kojem Hrvati sada grade polikliniku iako sa Šarićem ništa nije dogovoreno.

srbin-zivojin-saric-restoran-putnik-hrvatska-1352936852-230056.jpg

Zločinci: Mi ti zapalili kuću, a ti nama tako. Napravićemo ti dve nove

Ko sve ćuti

Kurir je sa slučajem Živojina Šarića upoznao i Ministarstvo pravde Republike Hrvatske, Helsinški odbor za ljudska prava, konzulat Srbije i Evropsku komisiju i poslao im pitanja, ali do danas nismo dobili odgovore iz ovih institucija. Ni gradonačelnik Zadra nije odgovorio na naša pitanja.

Ne da Srbinu odštetu

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić odbija da obešteti Srbina, po svemu sudeći zbog Šarićeve nacionalnosti.

- Ubeđen sam da ni štetu ne mogu da naplatim jer sam Srbin! Sve moje zadarske komšije dobile su nadoknadu i od 400 evra po kvadratnom metru, a meni nude neku bizarnu, do četiri puta nižu cenu. Vrančić mi je doslovce rekao: „Pa, nećeš ti s našim parama graditi Beograd“. Nije li to dovoljan dokaz da sam oštećen i diskriminisan, i to isključivo po nacionalnoj osnovi - pita se Šarić.

http://www.kurir-info.rs/hrvatska-sramota-spalili-mi-sve-a-ja-im-dao-hleba-clanak-510160

nemaju ni svoje jadne hrvate da isplate za ratna herojstva, pa kako li se nada on izvuci neku kunu :confused:
hrvatska- zemlja hrvata

Poslednja izmena od moderatora:
Sva hrana je odprilike duplo skuplja u Hrvatskoj nego u Srbiji. Evo sam sad na B92 procitao ove cene u Hrvatskoj

Ma kakvi! u Hrvatskoj sve je jos skuplje nego u preskupoj Srbiji.
Evo nekih cena u Hrvatskom Konzumu: Jogurt 2,8%mm 1l vindija 190 din, Jogurt 2,8%mm 1l kplus 143 din, Coca Cola 2l 190 din, milka 80gr 110 din, sir feta 500gr dukat 500 din...
(Najjeftinija je Madzarska, Bugarska..., 15. novembar 2012 05:08)

Zato su Hrvati ovolika beda. Sta im vredi sto imaju vece plate kad im je sve 2-3 puta skuplje nego kod nas. To znaci da zive isto ili cak i gore nego mi.

da se opametis i shvatis da smo svi mi od iste krvi i da govorimo jednim jezikom.......ne bratstvo i jedinstvo vec medjusobno postoavanje i saradnja kad dodju spolja da nas zavade i ovladaju nama.....ako nisi u stanju da prevazidjes tu mrznju u sebi onda kao covek i ne zasluzujes da postojis....ti si vec mrtav....samo toga nisi ni svestan....

Ma tko govori o rodu i jeziku? Istina je, to nas povezuje, ali nas nesretna zajednička prošlost razdvaja. Nemam ništa protiv Srba kao pojedinaca, dapaće, rado se družim s njima, ali naša dva naroda će teško ikada više izgraditi istinski dobre odnose, kakve smo da smo svi zajedno normalni mogli imati. Ali, to je goootovo! Možemo biti civilizirani jedni prema drugima i biti dobrosusjedski orijentirani, ali dalje od toga - ne! Svak u svoju kućicu, pa kad mu se uruši krov, nek krivi sam sebe.

U Splitu se ljudi tukli za besplatan grah, intervenirali policajci i zastitari

praznik_rada105-010512_antecizmic_Cropixxxxx.jpg

NA SPLITSKOM Marjanu stvorila se neviđena gužva kod podjele graha. Nekoliko stotina, uglavnom umirovljenika, toliko se guralo oko stola da su organizatori u pomoć morali pozvati policiju i gradske zaštitare.

Ljudi su se tukli, provlačili ispod stolova pa čak i padali u nesvijest.

"To je grozno. Nisam mogao vjerovati da je tolika glad, to je doslovce glad. Gledam žene fete kruha trpaju u torbe", rekao nam je jedan od građana, a i ostali su bili iznenađeni cijelim kaosom zbog kojeg je prekinuta podjela oko 3.000 porcija graha

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...tervenirali-policajci-i-zastitari/612732.aspx

Sva hrana je odprilike duplo skuplja u Hrvatskoj nego u Srbiji. Evo sam sad na B92 procitao ove cene u Hrvatskoj

Ma kakvi! u Hrvatskoj sve je jos skuplje nego u preskupoj Srbiji.
Evo nekih cena u Hrvatskom Konzumu: Jogurt 2,8%mm 1l vindija 190 din, Jogurt 2,8%mm 1l kplus 143 din, Coca Cola 2l 190 din, milka 80gr 110 din, sir feta 500gr dukat 500 din...
(Najjeftinija je Madzarska, Bugarska..., 15. novembar 2012 05:08)

Zato su Hrvati ovolika beda. Sta im vredi sto imaju vece plate kad im je sve 2-3 puta skuplje nego kod nas. To znaci da zive isto ili cak i gore nego mi.

Zaboravio si spomenuti i da Hrvati imaju daleko veće plaće od vas. Meni je plaća doduše relativno mala, tek nešto više od 700 eura, ali cura mi ima 1300 eura, pa možemo pristojno živjeti. A ti taj jogurt što si ga spomenuo... pa kud će biti jeftiniji. Košta svega 3-4 kn.

Poslednja izmena:
Ma tko govori o rodu i jeziku? Istina je, to nas povezuje, ali nas nesretna zajednička prošlost razdvaja. Nemam ništa protiv Srba kao pojedinaca, dapaće, rado se družim s njima, ali naša dva naroda će teško ikada više izgraditi istinski dobre odnose, kakve smo da smo svi zajedno normalni mogli imati. Ali, to je goootovo! Možemo biti civilizirani jedni prema drugima i biti dobrosusjedski orijentirani, ali dalje od toga - ne! Svak u svoju kućicu, pa kad mu se uruši krov, nek krivi sam sebe.

pa o tome ti i pricam......al ovde nema svako svoju kucu..vec ce nemci da jehbu i vas i nas.....mada ako cemo istorijski vama taj sex i odgovara nekako..navikli ste da budete pod njihovim patronatom...mi smo vise slobodarski nastrojeni.....:mrgreen:

U Splitu se ljudi tukli za besplatan grah, intervenirali policajci i zastitari

praznik_rada105-010512_antecizmic_Cropixxxxx.jpg

NA SPLITSKOM Marjanu stvorila se neviđena gužva kod podjele graha. Nekoliko stotina, uglavnom umirovljenika, toliko se guralo oko stola da su organizatori u pomoć morali pozvati policiju i gradske zaštitare.

Ljudi su se tukli, provlačili ispod stolova pa čak i padali u nesvijest.

"To je grozno. Nisam mogao vjerovati da je tolika glad, to je doslovce glad. Gledam žene fete kruha trpaju u torbe", rekao nam je jedan od građana, a i ostali su bili iznenađeni cijelim kaosom zbog kojeg je prekinuta podjela oko 3.000 porcija graha

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...tervenirali-policajci-i-zastitari/612732.aspx
Ovi se tuku za hranu, zamisli kada bi im se delile sadnice?:hahaha:Poubijali bi se:hahaha:

Back