Hrvatski pasoš - procedura u Beogradu?

• Začetnik teme Začetnik teme Din@
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Din@

Ističe se
Poruka
2.345
Ljudi, treba mi pomoć sa sličnim iskustvima...
Predala sam zahtev za hrvatski pasoš u konzulatu u Beogradu, pre skoro 3 meseca. Navodno sad se to prvo šalje u naše Ministarstvo Spoljnih Poslova na proveru pa tek onda za Zagreb, i navodno te provere u našem Ministarstvu traju po 8 meseci.
Dobro bi mi došla svaka informacija ako je neko ima....

Ljudi, treba mi pomoć sa sličnim iskustvima...
Predala sam zahtev za hrvatski pasoš u konzulatu u Beogradu, pre skoro 3 meseca. Navodno sad se to prvo šalje u naše Ministarstvo Spoljnih Poslova na proveru pa tek onda za Zagreb, i navodno te provere u našem Ministarstvu traju po 8 meseci.
Dobro bi mi došla svaka informacija ako je neko ima....

strpljena-spašena...ako je sve OK...dobit ćeš ga....želim ti da ga dobiješ što prije...odakle si ako se smije znati...

iz Karlovca.

Ma gle, sve je ok, ali čekati 8 meseci na pasoš je suludo. Ne znam šta je posredi, jer svi koji su radili pasoše ili su radili ranije kad je to išlo brže ili im nije jasno da se čeka više od 2 meseca.. I umesto da sad kad je prošlo više vremena, bolji odnosi, administracija i brža tehnika - sad je sporije? Ne kapiram!
Živo me zanima ima li neko ko čeka kao ja toliko na pasoš?

Poslednja izmena:
Hm, nije to sedenje na dve stolice. To je moje pravo, da imam pasoš države čiji sam državljanin. Srpski, hrvatski, američki, italijanski, svejedno....dok god ne kršim zakon.

Sve sam radila po zakonu, nisam kao većina hrvatskih državljana koji žive u Srbiji pravila papire u Hrvatskoj i u Srbiji što se tiče mesta prebivališta. Sad će oni svi imati problem, jer se vode na dve adrese u dve države. Kazne su velike.

Moj je problem izgleda jer sam radila sve odavde, iz Srbije, ovde živim, pa je i logično da mi u hrvatskom pasošu piše adresa odavde.

E sad, čula sam da su Srbija i Hrvatska sklopile neki dogovor o boljoj poslovnoj saradnji, i nekako čovek očekuje da u tom slučaju sve ide malo brže, ali su izgleda duple provere, u obe države, pa je sve sporije, još kad se na to doda kakva nam je administracija - čovek zaboravi šta mu je trebalo na početku, od čekanja.

Interesantno mi je da nema nikog da se oglasi sa istim problemom.....

Ako moja sudbina nije predmet tvog komentara čemu onda uopšte komentar na temu da li je normalno imati dva državljanstva ili ne?!
To nije predmet mog pitanja i postavljanja ovog topika!
Očekujem pomoć, nečije iskustvo! Ne mišljenje da li je normalno i politički, odnosno sociološki shizofreno imati više državljanstava. Pravo svakog čoveka svugde u svetu!

Potrebna mi je pomoc.Rodjena sam 86-e u Splitu a izbegla 91-e u avgustu.Nisam upisana u knjigu drzavljana imam srpsko drzavljanstvo a htela bih da izvadim hr pasos a u konzulatu su mi rekli da nemam prava.Imam njihov rodni list.Mene zanima da li je neko uspeo da izvuce hr pasos ako je imao istu situaciju kao ja.Uzela bih dvojno drzavljanstvo.Ako znate proceduru javite.hvala

Potrebna mi je pomoc.Rodjena sam 86-e u Splitu a izbegla 91-e u avgustu.Nisam upisana u knjigu drzavljana imam srpsko drzavljanstvo a htela bih da izvadim hr pasos a u konzulatu su mi rekli da nemam prava.Imam njihov rodni list.Mene zanima da li je neko uspeo da izvuce hr pasos ako je imao istu situaciju kao ja.Uzela bih dvojno drzavljanstvo.Ako znate proceduru javite.hvala
cim imas rodni list moras imati i domovnicu.ppzovi policiju u splitu i njih pitaj.ne bi trebalo da imas problema ako si rodjena dole.

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/cesta-pitanja/#1

Back