Архангел
Iskusan
- Poruka
- 5.891
[[Darko_91]] :Архангел sta ti si za agrokor?
Jok, ja sam za pivo, kad već pitaš...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
[[Darko_91]] :Архангел sta ti si za agrokor?
Ti si malo pobrkao lončiće.Rimski car Dioklecijan se rodio u Splitu,dobro znam da je i jedan rođen u Nišu ili tamo negdje,ali to je možda samo još jedan vaš mit u nizu,možda i nije, ali gdje su dokazi, mi ih imamo dioklecijanova palača u Splitu npr.A terme(kupatila), gradovi i ostalo, pa na svakom našem otoku imaš toga.
Pa dobro dedovi juznosrbijanaca nemaju mnogo veze sa onim koji su tu gajili lozicu vinovu za vreme Trajana mozda imaju neki mali deo gena ,mada si za snosaj sa domacim zivotinjama po ruralnim krajevima danasnje Rvatske ,BiH i CG potpuno u pravu![]()
Pa znam ja da se bave dugo vinovom lozom recimo cuvene pivnice u Rajcu kod Negotina su stare preko 200 godina ,samo rekoh da sadasnji stanovnici ni Nisa kao ni Splita nemaju mnogo veze sa Rimljanima .Da, da.....
Vidiš ljudi se u tim krajevima vekovima bave zanatstvom, vinogradarstvom.od Kruševca preko Aleksandrovačke župe do Vranja......
Kad je filoksera zavladala u Evropi vinogradi po istočnoj i južnoj Srbiji su procvetali i ljudi su se obogatili.
Naročito u istočnoj.
To su za vreme Turaka bili mnogo bogatiji i važniji krajevi u odnosu na šumadijske stočarske (svinjarske).
I u Srbiji pre WW2 nisu uopšte privredno zaostajali u odnosu na ostatak.
Stradao je taj kraj mnogo u WW2, a posle ih je urnisala komunjarska planska privreda tipa
grad rudnik-Bor, Niš (pola grada radi u Ei ), Vranje (skoro svi prave nameštaj) Leskovac (tekstil).
Naročito u smislu ''samoupravljačkog'' mentaliteta i nesposobnosti za privatnu inicijativu, i očekivanju
svega iz Beograda.
Pa znam ja da se bave dugo vinovom lozom recimo cuvene pivnice u Rajcu kod Negotina su stare preko 200 godina ,samo rekoh da sadasnji stanovnici ni Nisa kao ni Splita nemaju mnogo veze sa Rimljanima .
pa Grcki narod je u kontinuitetu na tom prostorima jos od Homera do danas nisu se nigde masovno selili ,nit ih je neko istrebio ,verovatno su se mesali sa drugima i nisu potpuno isti kao onda naravno ,al to se ne moze porediti sa Slovenima koji su na Balkan dosli iz hiljada kilometara udaljenih krajeva i koji pre toga nisu imali ama bas nikakve veze sa onima koji su tu bili pre njih.A pa onda nemaju ni ovi današnji Grci veze sa starim Grcima, jer očita je razlika u kulturi, imenima,znanosti, kao i što nemaju veze ganci Talijani sa starim Rimljanima ili Feničana sa Libanoncima itd..Kartaga-Tunis...
Једини тачан коментар на ову тему! 8-)To shto kupi Ivica Todoric i onako ce biti pola Mishkovicevo jer Agrokor i Delta davno su krenuli u spajanje.
I ako se zemlja raspala lokalni lopovi stvaraju ekonomsko monopolistichko jedinstveno trzishte SFRJ.
Ti si malo pobrkao lončiće.Rimski car Dioklecijan se rodio u Splitu,dobro znam da je i jedan rođen u Nišu ili tamo negdje,ali to je možda samo još jedan vaš mit u nizu,možda i nije, ali gdje su dokazi, mi ih imamo dioklecijanova palača u Splitu npr.A terme(kupatila), gradovi i ostalo, pa na svakom našem otoku imaš toga.