Hrvatski „Agrokor“ i Ivice Todorić pokupovaše pola srbije! sad kupuji na jugu SRBIJE!

Ti si malo pobrkao lončiće.Rimski car Dioklecijan se rodio u Splitu,dobro znam da je i jedan rođen u Nišu ili tamo negdje,ali to je možda samo još jedan vaš mit u nizu,možda i nije, ali gdje su dokazi, mi ih imamo dioklecijanova palača u Splitu npr.A terme(kupatila), gradovi i ostalo, pa na svakom našem otoku imaš toga.

To nije mit nego istorijska činjenica.
A pored njega i Romulijan, Licijan i još nekoliko.
Za vreme tetrarhija, Sirmium (Sremska Mitrovica) i Viminacium (kod Kostolca) su bili i glavni gradovi.
Ima ostataka koliko hoćeš, ali nema veze....
Suština mog posta je da su ti krajevi oduvek naseljeni, kao bogati, na važnim putevima.....

mada i ta IDEA je zesce sranje ,otvorila se kod nas u nekom podrumu u centru ,lici na one Centroslavijine samoposluge iz 91., a sto je najgore svi su kukali sad ce Todoric da nam valja rvatske proizvode ,kad ono qurac sve domaca roba i ponesto iz zapadnih zemalja .E sada nije da sam ja posebno vezan za hrvatske proizvode, mislim po kvalitetu su tu negde sa nasim i retko ih kupujem ,al bi bolje bilo da njih prodaje da imamo neki izbor ,da probamo nesto novo ,a ne da prodaje potpuno istu robu kao Miskovic,Rodic i Merkator:roll:

Pa dobro dedovi juznosrbijanaca nemaju mnogo veze sa onim koji su tu gajili lozicu vinovu za vreme Trajana mozda imaju neki mali deo gena ,mada si za snosaj sa domacim zivotinjama po ruralnim krajevima danasnje Rvatske ,BiH i CG potpuno u pravu :lol:

Da, da.....
Vidiš ljudi se u tim krajevima vekovima bave zanatstvom, vinogradarstvom.od Kruševca preko Aleksandrovačke župe do Vranja......
Kad je filoksera zavladala u Evropi vinogradi po istočnoj i južnoj Srbiji su procvetali i ljudi su se obogatili.
Naročito u istočnoj.

To su za vreme Turaka bili mnogo bogatiji i važniji krajevi u odnosu na šumadijske stočarske (svinjarske).
I u Srbiji pre WW2 nisu uopšte privredno zaostajali u odnosu na ostatak.

Stradao je taj kraj mnogo u WW2, a posle ih je urnisala komunjarska planska privreda tipa
grad rudnik-Bor, Niš (pola grada radi u Ei ), Vranje (skoro svi prave nameštaj) Leskovac (tekstil).
Naročito u smislu ''samoupravljačkog'' mentaliteta i nesposobnosti za privatnu inicijativu, i očekivanju
svega iz Beograda.

Da, da.....
Vidiš ljudi se u tim krajevima vekovima bave zanatstvom, vinogradarstvom.od Kruševca preko Aleksandrovačke župe do Vranja......
Kad je filoksera zavladala u Evropi vinogradi po istočnoj i južnoj Srbiji su procvetali i ljudi su se obogatili.
Naročito u istočnoj.

To su za vreme Turaka bili mnogo bogatiji i važniji krajevi u odnosu na šumadijske stočarske (svinjarske).
I u Srbiji pre WW2 nisu uopšte privredno zaostajali u odnosu na ostatak.

Stradao je taj kraj mnogo u WW2, a posle ih je urnisala komunjarska planska privreda tipa
grad rudnik-Bor, Niš (pola grada radi u Ei ), Vranje (skoro svi prave nameštaj) Leskovac (tekstil).
Naročito u smislu ''samoupravljačkog'' mentaliteta i nesposobnosti za privatnu inicijativu, i očekivanju
svega iz Beograda.
Pa znam ja da se bave dugo vinovom lozom recimo cuvene pivnice u Rajcu kod Negotina su stare preko 200 godina ,samo rekoh da sadasnji stanovnici ni Nisa kao ni Splita nemaju mnogo veze sa Rimljanima .

Pa znam ja da se bave dugo vinovom lozom recimo cuvene pivnice u Rajcu kod Negotina su stare preko 200 godina ,samo rekoh da sadasnji stanovnici ni Nisa kao ni Splita nemaju mnogo veze sa Rimljanima .

A pa onda nemaju ni ovi današnji Grci veze sa starim Grcima, jer očita je razlika u kulturi, imenima,znanosti, kao i što nemaju veze ganci Talijani sa starim Rimljanima ili Feničana sa Libanoncima itd..Kartaga-Tunis...

A pa onda nemaju ni ovi današnji Grci veze sa starim Grcima, jer očita je razlika u kulturi, imenima,znanosti, kao i što nemaju veze ganci Talijani sa starim Rimljanima ili Feničana sa Libanoncima itd..Kartaga-Tunis...
pa Grcki narod je u kontinuitetu na tom prostorima jos od Homera do danas nisu se nigde masovno selili ,nit ih je neko istrebio ,verovatno su se mesali sa drugima i nisu potpuno isti kao onda naravno ,al to se ne moze porediti sa Slovenima koji su na Balkan dosli iz hiljada kilometara udaljenih krajeva i koji pre toga nisu imali ama bas nikakve veze sa onima koji su tu bili pre njih.

Ti si malo pobrkao lončiće.Rimski car Dioklecijan se rodio u Splitu,dobro znam da je i jedan rođen u Nišu ili tamo negdje,ali to je možda samo još jedan vaš mit u nizu,možda i nije, ali gdje su dokazi, mi ih imamo dioklecijanova palača u Splitu npr.A terme(kupatila), gradovi i ostalo, pa na svakom našem otoku imaš toga.

kryten
http://www.beo-books.de/deutsch/books/bonart/homeland.htm

Sadrzaj - Inhalt
* Trajan Decije / Traian Decius
* Klaudije II Gotski / Claudius II Gothicus
* Aurelijan / Aurelian
* Prob / Probus
* Maksimija / Maximianus Herculius
* Konstancije Hlor / Constantius Chlorus
* Galerije / Galerius
* Maksimin Daja / Maximinus Daia
* Flavije Sever / Flavius Severus

* Konstantin Veliki / Constantine I the Great
* Licinije / Licinius
* Konstancije / Constantius II
* Vetranion / Vetranio
* Jovijan / Jovian
* Gracijan / Gratian
* Konstancije III / Constantius III

http://www.serbia-info.com/ntos/cul_medi.htm

http://www.anarheologija.org/veliki/romuliana/index.php
http://www.anarheologija.org/veliki/romuliana/index.php:twisted::twisted::twisted:

sumnjam u vjerodostojnost kurira, ali ipak... di ima dima ima i vatre.

Nakon dvije godine predaha Todorić ponovno u pohodu

Ako Agrokor uspije preuzeti tursku trgovačku kompaniji Migros Turk, za koju je dao neobvezujuću ponudu početkom studenoga i ušao u drugi krug, bit će to treća država u kojoj koncern ima poziciju lidera u trgovini.

Osim u Hrvatskoj gdje Konzum drži oko 30 posto trgovine, dominantan udjel ima i u BiH gdje je ovogodišnjom kupnjom VF Komerca postao također lider, uzevši prvo mjesto Interexu, dok u Srbiji u idućih nekoliko godina namjerava dosegnuti 20 posto tržišnog udjela, ali bez ambicije da uzme lidersku poziciju Delti, kako je nedavno izjavila potpredsjednica koncerna Ljerka Puljić.

Danas u Agrokoru nije bilo moguće dobiti više informacija o mogućoj novoj akviziciji, kao ni o financijskoj konstrukciji za nju.

Zemlje poput Bugarske, Turske, Albanije i Rusije bile su najavljene kao “mete” budućeg balkanskog trgovačkog lanca koji su trebali formirati Konzum i srbijanska Delta, a privremeno odgađanje spajanja usmjerilo je obje kompanije na vlastito širenje.

Samostalno širenje u regiji moglo bi se sagledati i kao nova strategija Todorića i Miškovića da prije spajanja Delte i Konzuma osvoje svaki samostalno što veći dio balkanskog tržišta.

Miškovićeva Delta ove je godine krenula u regiju kupnjom najvećeg trgovačkog lanca u Republici Srpskoj, banjolučkog Tropica, te drugog po veličini trgovačkog lanca u Bugarskoj, Pikadilija, a najavljeno je i moguće širenje u Albaniju. Prilikom objave o početku procesa spajanja prošle godine najavljeno je da se kompanije neće preklapati i jedna drugoj biti konkurencija.

Agrokor danas posluje u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Mađarskoj, a ulazak na tursko tržište bio bi najveći iskorak i pozicioniranje u regiji. Već danas Agrokor u Srbiji ima “mali” Agrokor, jer osim trgovine drži lidersku poziciju sa sladoledom, a sve bolju poziciji uzima i Dijamant.

Od core businessa još mu jedino nedostaju vode, a ovih će dana otvoriti još dva hipermarekta Idea u Leskovcu i Subotici. Agrokorov biznis sa sladoledom i vodama već se pozicionirao i u Mađarskoj, a slično je i u BiH. Prema najavama, koncern će ove godine ostvariti prihod od tri milijarde eura.

izvor:
http://jutarnji.hr/clanak/art-2007,11,9,agrokor_todoric,97473.jl

Back