Hrvatska tajna sluzba pripremala lazne svedoke za ovcaru!!!

Ma nisam to potencirao, nego sam rekao da mi je teško prevoditi čirilicu, i dao sam savjet da ostavite rusko pismo, da probate izmjeniti ustav, uvedetite latinicu.

Kakvo rusko pismo?:confused: Ovo je srpska ćirilica, nema veze sa ruskim pismom.

Ja sam mislila da se ti šališ kad si malopre pomenuo rusko pismo, kad ono ti stvarno ne znaš razliku.

Tvorac ćirilice je Vuk Stefanović Karadžić. Nadam se da si čuo za njega. To je autentično srpsko pismo i nikakve veze nema ni sa jednim pismom na svetu.

Kakvo rusko pismo?:confused: Ovo je srpska ćirilica, nema veze sa ruskim pismom.

Ja sam mislila da se ti šališ kad si malopre pomenuo rusko pismo, kad ono ti stvarno ne znaš razliku.

Tvorac ćirilice je Vuk Stefanović Karadžić. Nadam se da si čuo za njega. To je autentično srpsko pismo i nikakve veze nema ni sa jednim pismom na svetu.

A,od kud ja znam ćitati rusko pismo onda npr. ono naopako N( i ) ili p umjeto R ili ono B bez trbuha gornjeg ili odakle se "srpska" čirilica poklapa u oko 20 % slova sa latinicom.Znači to je sve Vuk smislio pa smo mi ostali to uzeli od vas................RAZMISLI.

Pravi se b**sav! Ni ja ne razumem hrvatsku latinicu.;)

A,od kud ja znam ćitati rusko pismo onda npr. ono naopako N( i ) ili p umjeto R ili ono B bez trbuha gornjeg ili odakle se "srpska" čirilica poklapa u oko 20 % slova sa latinicom.Znači to je sve Vuk smislio pa smo mi ostali to uzeli od vas................RAZMISLI.

Ja nisam rekla da je Vuk "izmislio" ni latinicu niti rusko pismo. Lepo sam rekla da je on tvorac srpske ćirilice koja nije isto što i rusko pismo. To su dva različita pisma.

Jedinstvenost ćirilice je u tome što za svaki glas postoji znak, drugim rečima ne postoji spajanje dva slova da bi se izrazio jedan glas (npr. nj - њ, lj - љ i tako dalje).

Druga je stvar što su to srodni jezici pa ima dosta sličnosti, ali to su različita pisma.

Nemoj odmha da misliš da je nečija poruka provokacija u smislu - mi smo najstariji i najpametniji narod, ja nisam iz te serije forumaša, ali ovo je elemntarno znanje, a obzirom da govorimo istim jezikom, dobro je da znaš da napraviš razliku izmedju srpskog i ruskog pisma.

U periodu SFRJ-a dok je zvanicni jezik bio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski u skoli su bila zastupljena oba pisma cija je upotreba u skolskom sistemu podjednako forsirana makar ovde u Srbiji. Doduse mozda je u HR bila situacija drugacija, sto bih jako volela da znam...zbog tezine nekih argumenata i kontraargumenata :wink:!!!
Znaci da se ovi Hrvati foliraju zestoko da ne znaju cirilicu ili imaju taman toliko godina da su sazreli tek za igrice "Pokemoni" :-D , a samim tim njihova sposobnost da tumace istorijske podatke i desavanja im je ista ko i sposobnost neke frizerke da uradi zadatak iz trigonometrije ....hihihihi.

Pod pretpostavkom da neki od njih (a sad je stvarno nebitno ko je u pitanju posto se vidi da su svi do jednog veliki poznavaoci, a samim tim su morali biti i dovoljno zreli savremenici perioda i odnosa izmedju Srbije i Hrvatske od 91.g. (ma i ranije) do danas) ima 20 godina (2-3 godine vise ne menjaju situaciju) i nije bio deo zajednickog skolskog sistema SFRJ-a, matematika govori sledece:
1) pocetak sukoba...'91g. je imao 4 godine, ,,,mada su odnosi poceli da se zatezu i mnogo ranije sto moze samo smanjiti godine doticnog uzorka do perioda kad je bio fetus ili njegov nastanak cak nije bio ni u najavi, pa da to ne pominjem....:wink:
2) '95.g - imao je 8 godina,[/B]
3) 2000.g.-13 godina, znaci brijac ni u najavi :-D;

Ooooooooo vidi ti nasih istoricara, ma to mora da su ona indigo deca (gledala sam jednom na HTV neku glupu emisiju o ovom jos glupljem pojmu)......8)

Pa sta ce sad biti?
Jeste li ucili cirilicu u skoli ili se decice neuspeno petljate u teme odraslih?
image015-1.gif

U periodu SFRJ-a dok je zvanicni jezik bio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski u skoli su bila zastupljena oba pisma cija je upotreba u skolskom sistemu podjednako forsirana makar ovde u Srbiji. Doduse mozda je u HR bila situacija drugacija, sto bih jako volela da znam...zbog tezine nekih argumenata i kontraargumenata :wink:!!!
Znaci da se ovi Hrvati foliraju zestoko da ne znaju cirilicu ili imaju taman toliko godina da su sazreli tek za igrice "Pokemoni" :-D , a samim tim njihova sposobnost da tumace istorijske podatke i desavanja im je ista ko i sposobnost neke frizerke da uradi zadatak iz trigonometrije ....hihihihi.

Pod pretpostavkom da neki od njih (a sad je stvarno nebitno ko je u pitanju posto se vidi da su svi do jednog veliki poznavaoci, a samim tim su morali biti i dovoljno zreli savremenici perioda i odnosa izmedju Srbije i Hrvatske od 91.g. (ma i ranije) do danas) ima 20 godina (2-3 godine vise ne menjaju situaciju) i nije bio deo zajednickog skolskog sistema SFRJ-a, matematika govori sledece:
1) pocetak sukoba...'91g. je imao 4 godine, ,,,mada su odnosi poceli da se zatezu i mnogo ranije sto moze samo smanjiti godine doticnog uzorka do perioda kad je bio fetus ili njegov nastanak cak nije bio ni u najavi, pa da to ne pominjem....:wink:
2) '95.g - imao je 8 godina,[/B]
3) 2000.g.-13 godina, znaci brijac ni u najavi :-D;

Ooooooooo vidi ti nasih istoricara, ma to mora da su ona indigo deca (gledala sam jednom na HTV neku glupu emisiju o ovom jos glupljem pojmu)......8)

Pa sta ce sad biti?
Jeste li ucili cirilicu u skoli ili se decice neuspeno petljate u teme odraslih?
image015-1.gif

.ja znam sve kobinacije sto se toga tice...govrim ..ako hocu..citam ako hocu..pisem ako hocu... ćirilicu ....ne vidim gdje je tu problem...kod Vas je ćirilica kod nas je latinica i ...???

cirilica se ucila u hrvatskoj a posto su ovo mladji narastaji onda verovatno nisu.

pa vi morate da ucite latinicu...he he he ...normalno...da bi Vas ceo svet razumeo...ko jos koristi tu Vasu ćirilicu...aj idi u Austriju i napisi nesto ti na ćirilici a ja na latinici..recimo ....CPBIH a ja CROAT..odma zanju ko je ko.....stoga..bukvare u šake..zašiljite plajvajze...

cirilica se ucila u hrvatskoj a posto su ovo mladji narastaji onda verovatno nisu.

izvini ja sam učio u školi čirilicu al kako istu nismo koristili od 91.ve dakle 16godina...mnogi su je zaboravili potpuno ili delomično

ja sam ju zapamtio jer sam dobijao par puta keca u školi zbog iste...a danas se dam kladiti oni koji su imali pet ne bi ni štampani tekst znali da pročitaju na čirilici:lol:
u to sam uvjeren

.ja znam sve kobinacije sto se toga tice...govrim ..ako hocu..citam ako hocu..pisem ako hocu... ćirilicu ....ne vidim gdje je tu problem...kod Vas je ćirilica kod nas je latinica i ...???

Pa ok, ti si ucio cirilicu u skoli, mnogi su se bas na ovoj temi izjasnili kao tek skorasnji poznavaoci tog pisma....mislim na decicu.

BTW: izgleda da ipak ne poznajes dobro situaciju u Srbiji, sto proslost sto sadasnjost jer mi i dalje imamo oba pisma....;-)....zvanicno!!

izvini ja sam učio u školi čirilicu al kako istu nismo koristili od 91.ve dakle 16godina...mnogi su je zaboravili potpuno ili delomično

ja sam ju zapamtio jer sam dobijao par puta keca u školi zbog iste...a danas se dam kladiti oni koji su imali pet ne bi ni štampani tekst znali da pročitaju na čirilici:lol:
u to sam uvjeren

ja cu da ti prevedm...ak negdje slucajno zapnes..;)

meni je sad već gotovo sejedno...čitam čirilicu 90% brzinom kao čitanja latinice...

a sjećam se prošle godine kad sam prvi put došao na ovaj forum ta brzina je bila negdje 10%

tj. slikovito rečeno: 10 stranica teksta na latinici pročitao bih a na čirilici tek jednu što se vremena tiće ....

sad mi je već podjednako

vidiš nije to loše ipak imam koristi što sam na Krstarici:lol:

Znaci tokyo je ucio cirilicu i uspeo za 15 godina da zaboravi 90% iste, ali istorijska desavanja pamti ko da su juce bila...ma ja bih se zaklela da ti jos uvek zivis u periodu od 91-95 koliko su ti bliska secanja iz tih dana.

Pa ok, ti si ucio cirilicu u skoli, mnogi su se bas na ovoj temi izjasnili kao tek skorasnji poznavaoci tog pisma....mislim na decicu.

BTW: izgleda da ipak ne poznajes dobro situaciju u Srbiji, sto proslost sto sadasnjost jer mi i dalje imamo oba pisma....;-)....zvanicno!!

..zekim te malo..ne moze biti nikako lose pisati i citati par pisama..samo dok se mi ovdje zamaramo vani uce pisati i citati kineski..ako me razumijes ...

nije problem, isto kao ni nije problem na ovom forumu naći one Srbe koji patološki mrze Hrvate...da ne nabrajam koji su to...ne bi bilo etično od mene...

pa ja i ne kazem da je problem, svuda ima takvih slucajeva, jednsotavno nakon rata, razbukte se strasti, mnogi ljudi su i licno pogodjeni ratom, bilo da im je neko nastradao, maltretiran, ili da im je uzurpirana imovina, opljackani ili proterani... ili neko od njihove rodbine...

evo da objavis na forum.hr da se javi ko je spreman da svedoci lazno protiv nekog srbina, pogotovo ako je bio pripadnik vojske krajine makar i da je samo vozio kamion i nikakav zlocin da nije napravio,da niej ucestvovao u bilo kom sukobu, i naci ces ljude da potvrde izmisljenu optuznicu, sigurno bi nasao bar 10 "svedoka" koji bi bili spremni to da urade, da potvrde navode iz fabrikovane optuznice i da covek ni kriv ni duzan zaglavi na robiju i bude proglasen za ratnog zlocinca.

isto tako i ovde bi mogao da nadjes ljude koji bi bili spremni da na isti nacin svedoce protiv nekog hrvata, a pogotovo ako je bio pripadnik hrvatske vojske ili paravojnih jedinica, pa i da nije ni za kakav zlocin odgovoran.

upravo su zato jako problematicna sudjenja i osude na osnovu iskaza svedoka, ako nema nekih materijalnih dokaza, nakon ratnih desavanja... jer mnogi ljudi imaju dosta motiva za lazno svedocenje protiv ljudi druge nacionalnosti.

Back