Hrvatska: Rahim Ademi oslobođen, Mirko Norac osuđen na 7 godina

1. intersantno je da to tako vidi samo srpska povijest..., francuska npr. ni priblizno tako, a o austrijskoj i madzarskoj da ni ne govorim
2. procitaj bilo koju francusku povijesnu knjigu, i ako negdje nades Srbe, maksimalno na pola stranice i ne u najboljem svijetlu
3. koliko je ono bilo potrebno njemaca da se okupira Beograd ?
4. i koji je ono grad prvi u Evropi bio koji je s ponosom poslao depesu u svijet da je "Judenfrei"

cinjenica je da su Srbi u prvom svjetskom ratu imali ogromne gubitke, ali nije li ti doslo u glavu da razmislis nisu li koristeni kao topovsko meso Englezima i Francuzima i ostalim saveznicima...

1. slavonija, ovdje baš nisi u pravu. Jesi li ikada čula za H.R.W. Temperley-a? To je komandant britanskih snaga na Balkanu, on je bio toliko očaran Srbima da je morao napisati cijelu povijest Srbije i srpskog naroda i proučio ih do detalja. Taktike Živojina Mišića su se tek u Prvom svjetskom ratu proslavile, tako da su i Francuzi i Britanci, pa i Amerikanci, proučili ratne taktike tog vojnog genija. Cijeli talas britanskih povjesničara je inspiriran ovim, počev od Henry Bearlain-a pa nadalje, a i izjava je upravo francuske vlade da je Srbija prava "mini-sila" i da su Srbi najjači u istočnoj Europi. Što se tiče Njemaca, jesi li ikada čula za Rudolfa Arčibalda Rajsa? Čovjek se pred smrt i deklarirao Srbinom po nacionalnoj pripadnosti zbog Prvog svjetskog rata...ali evo ti jedan primjer što je rekao i sam neprijatelj, njemački feldmaršal August von Makenzen bilježi:

"Borili smo se protiv junaka iz bajke. Kad smo mi, Njemci, sahranili Srbiju, mi smo jauknuli više nego njeni saveznici. Dopustite meni, bivšem neprijatelju, da pozdravim herojsku Srbiju."

2. Očito da nisi čitala Louis d'Esperey-a.

3. Ne znam koliko točno (najveći broj od 300.000 vojnika što je napalo Srbiju), ali Centralne Sile su bacile više od 30.000 granata na Beograd prije nego što je pao, Njemci su podigli u sred Beograda spomenik srpskim junacima palim u Beogradu, a feldmaršal zapisuje da su se borili protiv junaka o kojima su njemački vojnici samo čitali dok su bili u pelenama..

4. Ne razumijem...

ima na ovom forumu i pametnih ljudi...
a i da je od 89-e nadalje internet bio rasprostanjen kao danas, do pravog rata mozda nebi ni doslo...
i ne zamjenjuj teze
1. Srbi su, uz pomoc JNA, protjerali , poubijali, razrusili, pokrali trecinu Hrvatske
(nakon sto su najprije opljackali zajednicku drzavu SFRJ)
2. Oluja i sve ostale oslobodilacke akcije HV su legalne i legitimne..
3. zlocini koji su se dogodili nakon ratnih djelovanja su za gnusanje i svaku osudu, pretezno ucinjeni zbog osvete
4. niti su brojcano niti u bilo kom drugom smislu ni "blizu onoga sto su prethodno pocinili Srbi

Operacija Oluja je svakako bila legalna akcija, alo zašto toliko žurimo s tvrdnjom da je legitimna, kada baš dosta teško da je to mogla biti? :dontunderstand:

Ali kada se već to stalno nameće i forcira, zar nije i intervencija JNA bila potpuno "legalna i legitimna"? Zar nije to bila oslobodilačka akcija u kojoj je Vukovar oslobođen? :dontunderstand:

JNA_offensive_plan_1991.jpg

a kad ste se vi ono pokusali osloboditi Turaka...nakon petsto godina...tursko carstvo u rasulu...a ostalo je normalno, mi se ne k......, pa kad popusimo u kolektivnu kuknjavu...i tako svakih pedesetak godina...

Sva borba protiv Turaka nestaje 1537. godine, a daljnje borbe ne smiješ zaboraviti. Poslije toga je išao Srpski ustanak iz 1594. godine, kada su Srbi oslobodili većinu Banata, te poslije obnovili Ugarsku državu nakratko i u Transilvaniji, pa cijelu prvu polovicu 17. stoljeća se oni bore po Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i okolnjim zemljama, pa krajem 17. stoljeća kada su uz Habsburge oslobodili Srbiju i dio Bosne, pa slične borbe kroz cijelo 18. stoljeće, i tako sve do 1878. odnosno 1912. godine...

A što se tiče ovog drugog, potpuno si u pravu.

U suštini, Prvi svjetski rat je najsvjetliji dio srpske povijesti. U svakom drugom ratu su počinjeni zločini, a u njemu nije niti jedan, toliku slavu je zadobila srpska vojska u svijetu (nikad prije i nikad poslije tako). Ja mrzim sve ratove, ali baš zbog ovih okolnosti, vrlo rado čitam srpsku povijest u II. svjetskom ratu.

mi smo prosli denacifikaciju (cak i doslijednije od Austrije). ali Srbiju to jos ceka...ne samo denacifikacija nego i suocenje sa mitovima i guslarskoj interpretaciji povijesti, sto bi Mesic rekao "katarza". isto kao i vlastitoj ulozi u fasistickom pokretu...

Slavko Goldstein i Žarko Puhovski:

"Suštinski problem Hrvatske od Drugog svjetskog rata do danas je to što se u njoj nikada nije dogodila denacifikacija, kao recimo u Zapadnoj Njemačkoj."

Poslednja izmena:
nije ona nista mogla....odlucivali su drugi...i ti to znas...
p.s. mislis li na onoga Archibalda Reiss-a koji je napisao , kao veliki prijatelj Srbije, onu poznatu knjigu o Srbima (nemogu se sad sjetiti naslova)

Istina jeste da bi Prečani to prihvatili to radije, ali i da su svjetske sile htjele Austro-Ugarsku konfederaciju republikanskog tipa još 1918. godine, a da je i car u svom manifestu nudio tako nešto, te da je Jugoslovenski klub poslanički (legitimni predstavnici Slovenaca, Hrvata i Srba) originalno to i prihvatili. Da su Srbijanci i Crnogorci radili četiri godine na lobiranju Velike Srbije, a ne Jugoslavije, mislim da bi se tako nešto i ostvarilo. Preostalu austro-ugarsku bi činile okrnjene Austrija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska, za Češku i Slovačku nisam siguran, mogao bih provjeriti.

Mozemo rec da je Srbija doista vodila mnoge ratove za slobodu, od raznih ustanaka protivu Turaka pa do ww1 i ww2 u kojima je izgubila mnogo hrabrih i postenih domoljuba. Ali tko je preostao, hohstapleri, prevaranti, lopuze i oni skloni malverzacijama i prodaji (izdaji) svega i svacega od porodice do domovine. Mislim da je to evidentno, tko me moze demantirat?

Nažalost, nažalost... :(

Mozemo rec da je Srbija doista vodila mnoge ratove za slobodu, od raznih ustanaka protivu Turaka pa do ww1 i ww2 u kojima je izgubila mnogo hrabrih i postenih domoljuba. Ali tko je preostao, hohstapleri, prevaranti, lopuze i oni skloni malverzacijama i prodaji (izdaji) svega i svacega od porodice do domovine. Mislim da je to evidentno, tko me moze demantirat?

ima istine...cak su i mene kao nwemca poterali u rat :):
pazi stosa:) sta ti je crnjak....al boze moj....od opova do bodjana jos je pravih vojvodjana...sto bi reko djole

p.s....jel taj fica poklon za druga tita????

Prva rechenica, tachno.
Druga rechenica, netachno, jer vredja prezivele Srbe, znachi Govor mrznje!

Ha-Norci, btw, pa gde si sad da detektujesh ovo :shock:

Back