Hrvatska naslednica NDH?

Republika Hrvatska je naslednica nacisticke NDH?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Na prvim izborima za predsednika Srbije jedan od kandidata je bio Milan Paroski.
On je u svom predstavljanju rekao da ce ako on postane predsednik proglasiti opstu mobilizaciju, vojno poraziti protivnika(u stilu uci u Zagreb uhvatiti Tudjmana za usi i naterati ga da potpise kapitulaciju.Onda izaci iz Zagreba i SAM odrediti nove granice.Isto uraditi i sa Alijom).
Rekao je i da ce administrativni aparat drzave biti minimalan, da ce postojati samo pet poreza, sniziti dazbine na plate,.I jos mnogo toga....
Ja sam tada glasao za njega.
Nazalost, bili smo manjina.

Milan Paroški je klovn ,brate veruj

Milan Paroški je klovn ,brate veruj

Slazem se potpuno.
Pokazalo se da jeste klovn, ali puno kasnije.
Tada to niko nije mogao ni da zna, ni da vidi.
Ali nije stvar u tome.
Stvar je u tome sto je vecina u Srbiji bila apsolutno zaslepljena demagogijom drugih politickih lidera(Milosevica, Draskovica isl.)....
Svakako ne mislim da je tada postojala i najmanja mogucnost da on pobedi(to se znalo i tada).
Ali je njegova ideja bila dobra, i meni se jos tada svidela.
Sled dogadjaja je dokazao da je to tada bio jedini put.
A takvim "blickrigom"uzimajuci u obzir vojnu nadmoc tada, kad se sve sabere zrtava na svim stranama bi bilo mnogo manje, nego ovako.
I opet bi svi bili zadovoljni.
I Hrvati koji su dobili drzavu(doduse ne toliku koliku su hteli ali eto porazeni su, a ipak su nesto dobili).
I muslimani koji su dobili svoju drzavu i pored toga sto su rat izgubili.
Tudjman i Alija sa svojim klikama bi vukli bukagije po robijama, kao i svako ko je porazen u ratu.

Back