Hrvatska frustracija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako mislis na protivtuzbu Srbije protiv Hrvatske,pa mislim i da bi za Hercegovinu,Hrvatska trebala snositi odgovornost,posto su tamo na delu bili Hrvati,a ne muslimani

To je tradicionalno vežbalište ustaških koljača.... Čak su i hrvatski glumci glumili svoje ustaše koji kolju u Hercegovini. Doduše, naprasno nestade tih filmova, ali pamti kolektiv :neutral:

ma govore oni iz njegove partije "dogodine u Kninu"

pa nekako godine prolaze a ono dogodine ostaje:hahaha::hahaha:

a da ne govorim da im svake godine dešava rasejanje biračkog tela i "kadra":rotf::rotf::rotf:

a na površinu isplivavaju "ribe" a.k.a. vJerica, nataša i ine:mrgreen:

već su i lokalni izbori pokazali da su na rangu statističke pogreške...tako da im još jedino preostaje "av-av" i mentolicanje po forumima:hahaha:
Postoji ta opcija medju Krajisnicima da stalno treba ponavljati,,dogodine u Kninu".Taj izraz bi trebao znaciti nekakav masovni povratak na ognjista sa kojih smo proterani.To nema nikakve veze sa realnoscu,a zasto je to nerealno moze se lako objasniti.Uzmimo za primer ovih 230.000 ljudi koji su dosli u poslednjem talasu.Na Drini je predato 50.000 komada vatrenog oruzja,sto bi se reklo da je cifra od 38.000 vojnika i bila tacna.Neka je svaki imao po dvoje dece u kuci starosti do 7 godina,to znaci da se danas ta deca i ne secaju Krajine ili su im slike izbledele do tacke kad je Krajina za njih nesto potpuno nevazno.Evo gledam moje klince i sinove od svastike.Pravi,pravcati Srbijanci.Govore ekavicu,a na kraj im pameti nije da menjaju jug Srbije i grad u kojem zivimo ni pod tackom razno.Posto mi koji smo aktivno ucestvovali u gradjansko ratu,kad se sretnemo,samo i skoro samo o tome pricamo,imam utisak da im je tih prica preko glave.To i nije za nikakvu osudu,to je jednostavno zivot.On ide,ne zaustavlja se i trazi svaki dan da odgovorimo na njegove izazove.Mnogi su otisli vani,ostalo se rasulo po Srbiji,a samo se starci vracaju da umru na starini.Hrvatska,naravno,prikazuje drugacije podatke.Sve ljude koji su se prijavili za penzije,izradu pasosa ili opravku kuce-oni svrstavaju pod povratnike.To jednostavno nije tako,istina je sasvim drugacija.Mi smo vremenom,kako smo dosli u izbeglistvo,morali resavati pitanje posla i stambeno zbrinjavanje,tako da posle sveg sto smo presli i prosli-nikome nije ni na kraj pameti da se vraca u HR za koju nas vezu samo ruzne uspomene od kojih nas hvata mucnina,prezir i gadjenje.

Postoji ta opcija medju Krajisnicima da stalno treba ponavljati,,dogodine u Kninu".Taj izraz bi trebao znaciti nekakav masovni povratak na ognjista sa kojih smo proterani.To nema nikakve veze sa realnoscu,a zasto je to nerealno moze se lako objasniti.Uzmimo za primer ovih 230.000 ljudi koji su dosli u poslednjem talasu.Na Drini je predato 50.000 komada vatrenog oruzja,sto bi se reklo da je cifra od 38.000 vojnika i bila tacna.Neka je svaki imao po dvoje dece u kuci starosti do 7 godina,to znaci da se danas ta deca i ne secaju Krajine ili su im slike izbledele do tacke kad je Krajina za njih nesto potpuno nevazno.Evo gledam moje klince i sinove od svastike.Pravi,pravcati Srbijanci.Govore ekavicu,a na kraj im pameti nije da menjaju jug Srbije i grad u kojem zivimo ni pod tackom razno.Posto mi koji smo aktivno ucestvovali u gradjansko ratu,kad se sretnemo,samo i skoro samo o tome pricamo,imam utisak da im je tih prica preko glave.To i nije za nikakvu osudu,to je jednostavno zivot.On ide,ne zaustavlja se i trazi svaki dan da odgovorimo na njegove izazove.Mnogi su otisli vani,ostalo se rasulo po Srbiji,a samo se starci vracaju da umru na starini.Hrvatska,naravno,prikazuje drugacije podatke.Sve ljude koji su se prijavili za penzije,izradu pasosa ili opravku kuce-oni svrstavaju pod povratnike.To jednostavno nije tako,istina je sasvim drugacija.Mi smo vremenom,kako smo dosli u izbeglistvo,morali resavati pitanje posla i stambeno zbrinjavanje,tako da posle sveg sto smo presli i prosli-nikome nije ni na kraj pameti da se vraca u HR za koju nas vezu samo ruzne uspomene od kojih nas hvata mucnina,prezir i gadjenje.

dobro se zna na šta sam mislio pod šešeljevom parolom "Dogodine u Kninu"

niko od normalnih Hrvata se ne buni da se običan narod srpski vrati na svoja vjekovna ognjišta već se buni na šešeljevsko mentolicanje o nekakvoj V-K-K Srbiji

kapiraš?

Razumes,razumes,spada pod kontrolu Hrvata,a radite na planovima,da se hrvatski deo Bosne otcepi i pripoji Hrvatskoj.........a ako mislis na protivtuzbu Srbije protiv Hrvatske,pa mislim i da bi za Hercegovinu,Hrvatska trebala snositi odgovornost,posto su tamo na delu bili Hrvati,a ne muslimani

I dalje ne razumijem kakve to veze ima sa Krajinom?

Koliko su me učili u školi Kupres je u Bosni i Hercegovini, a Krajina je u Hrvatskoj.

Ukoliko se nešto nije u međuvremenu promjenilo, zadnji put kad sam gledao na auto karti Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegoina su bile ti nezavisne države i Kupres je još uvjek bio u Bosni i Hercegovini, a Srbija je sa Kupresom i Krajinom ima veze koliko i sa Mecklenburg-Vorpommeranom.

Poslednja izmena:
dobro se zna na šta sam mislio pod šešeljevom parolom "Dogodine u Kninu"

niko od normalnih Hrvata se ne buni da se običan narod srpski vrati na svoja vjekovna ognjišta već se buni na šešeljevsko mentolicanje o nekakvoj V-K-K Srbiji

kapiraš?

Ne moze da se vrati,kako ne kopcas?Problema imaju itekako ovi koji misle da im se obnovi kuca,penziju da uzmu i prozive koju godinu do smrti.Mi ovde znamo sta se tamo radi.Znamo i ko je koga ubio za vreme rata,a ne da ne znamo kako se zivi danas tamo.HDZ je dobru kashu skuvao,a ko ce je posrkati na kraju...i to se vec da videti.

I dalje ne razumijem kakve to veze ima sa Krajinom?

Koliko su me učili u školi Kupres je u Bosni i Hercegovini, a Krajina je u Hrvatskoj.

Ukoliko se nešto nije u međuvremenu promjenilo, zadnji put kad sam gledao na auto karti to su bile dvije države i Kupres je još uvjek bio u Bosni i Hercegovini.
Mogu ti samo opet ponoviti moj post,i uz to jos dodati,kao sto rece dalibor,to je bilo vezbaliste hrvatskih koljaca,i najvece ustasko gnezdo.Radi se o tome da i oni moraju odgovarati,koga da tuzimo,Hrvatsku il Bosnu,sta ti mislis?

Mogu ti samo opet ponoviti moj post,i uz to jos dodati,kao sto rece dalibor,to je bilo vezbaliste hrvatskih koljaca,i najvece ustasko gnezdo.Radi se o tome da i oni moraju odgovarati,koga da tuzimo,Hrvatsku il Bosnu,sta ti mislis?

Priča je bila o Krajini i pokatoličenim Srbima i tužbi Hrvatske za genocid u Hrvatskoj.

Molim te objasni mi kakve to veze ima sa Kupresom i ustaškim vježbalištem?

To čak i nije u Hrvatskoj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back