Hrvatska braca...

But you see, it's not me, it's not my family.
In your head, in your head they are fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are crying...

In your head, in your head,
Zombie, zombie, zombie,
Hey, hey, hey. What's in your head,
In your head,
Zombie, zombie, zombie?
Hey, hey, hey, hey, oh, dou, dou, dou, dou, dou..

Србију силују а теби је до малоумног певања.

Србију силују а теби је до малоумног певања.

DOMOVINA SE BRANI LEPOTOM

Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na svetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem

Ljubivoje Ršumović

Ha!
Na B92 postoji i dodatak, po kome se može zaključiti da smo opet mi krivi!

>>>"Iz jezgra Delija su 1991. godine izašli zločinci iz Belih orlova koji su činili ratne zločine u Hrvatskoj i mi to ne možemo da tolerišemo. Zato su dečki iz naše grupe reagovali na ovaj način, jer smo uostalom i teritorijalno najbliži mestu gde se skupština održavala", pohvalio se osiječki huligan.

Učesnici i organizatori skupa u Boboti ističu da se radi o uobicajenom, mirnom skupu koji se održava svake godine i da do sada nikada nije bilo nikakvih ekscesa. <<<

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?order=hrono

Dakle, stvarno...:shock:

možda su to grobari odradili ili UF, oni su mi nekako draži :lol:

u srbiji se nazalost desava ovo:
w21507_6.jpg
Nek' su oni meni zivi i zdravi. Lojalni gradjani ove zemlje, nista bolji ili gori od mene ili tebe.

Kao što vidiš grb Kraljevine SHS se sastoji od nacionalnih simbola Srba, Hrvata i Slovenaca...
Isto tako i himna je bila sastavljena kao kompilacija tri pesme (Bože pravde, Lijepa naša domovino i Naprej zastava slave)

Ta simbolika je uvažavala tadašnji politički i nacionalni identitet ta tri naroda....

Taj grb je na kapeli, jer je ona bila podignuta u vreme kada je to bio zvanični grb države u kojoj se nalazi (to nije ista država kao danas, od tada su se promenile nekoliko) i samo istorijsko svedočanstvo o vremenu koje je iza nas.

pa da, to sve stoji.
samo grb kraljevine shs odnosno jugoslavije na toj kapeli nema isto znacenje kao kad bi samostalno stajao hrvatski grb.
ne mozes izjednaciti to
kao sto ni, bilo gde, hrvatski grb nije isto kao sam, i kao deo grba druge tvorevine, jugoslavije

Dragi forumaši, poenta postavljanja onih slika (kao i tekst o zgradama u Beogradu) gde se tkđ. može videti hrvatski grb je sledeća.

Kyo je rekao kako je (otprilike) izjednačena situacija sa grbovima i zatavama Hrvatske u Srbiji i Srbije u Hrvatskoj. Ja sam mu replicirao da nije, jer dok je u Hrvatskoj poskidano, uništeno, minirano, zapaljeno gotovo sve što je bilo na ćirilici, što je asociralo na Srbe i Srbiju, u Srbiji nije takav slučaj.

Jer da jeste, neko bi već skinuo ta vrata na manastirskoj kapeli i zamenio ih sa vratima na kojima je samo grb sa 4S. Isti bi slučaj bio i sa fasadama zgrada gde je šahovnica ili sa nazivima ulica.
Međutim taj trend u Srbiji nije postojao, kao što svi dobro znamo.

Što se tiče grba Kraljevine SHS, ja sam u postu napisao "i hrvatski grb" što bi trebalo da znači da ima još nekih (srpski i slovenački)...

kakvi ste vi bolidi...

U pravu si. Kakva Rumunija, a tek "Hrvatska" ? Sve smo sami prebrodili kada nam je bilo najteze, sta su "braca" radilila (gledala). Voleo bih da je tako i da mogu da verujem i da kazem da imamo takvu bracu ali nemamo. Covece, pa ja za svoju bracu i rodbinu KIDAM!

Ja ne znam stvarno u kakvom vi to svetu zivite i sta vi to mastate u svojim glavama.

U pravu si. Kakva Rumunija, a tek "Hrvatska" ? Sve smo sami prebrodili kada nam je bilo najteze, sta su "braca" radilila (gledala). Voleo bih da je tako i da mogu da verujem i da kazem da imamo takvu bracu ali nemamo. Covece, pa ja za svoju bracu i rodbinu KIDAM!

Ja ne znam stvarno u kakvom vi to svetu zivite i sta vi to mastate u svojim glavama.

nemoj više.......molim te:mrgreen::mrgreen:

Ae oladi loma, sve je to tacno itd. ali ne znaci da je on odgovoran za te stvari. Iako su sve ustase hrvati, ne znaci da su i svi hrvati ustase, a on ce normalno u nekim diskusijama da navodi vodu na svoju vodenicu sto bi se reklo, ali je koliko toliko korektan za razgovor.

Znala sam, da će to da se desi. Naš Šogun končano postaje demokrata, čim shvata i prihvata da je kyoatia baš O.K. :-)

gledam ovu temu i vidim svasta-nista, vidim neke klince [zaostale malo] ili jos gore ako nisu klinci kako spamaju o hrvackoj a kad bi znali da su oni isti kao i oni klinci [zaostali malo] u hrvackoj koji spamaju o srbiji. sljam ovde-sljam tamo meni je svejedno.

bio sam u hrvackoj prosle godine skoro celu sam je presao uzduz i popreko, zadnji put sam bio tamo kao mali sa 3 godine pre 20 godina bilo mi je strava, more, ljudi, klopa,
i naisao sam samo na dobronamerna pitanja, komentare, prijatene razgovore, i gostoprimstvo itd.

samo nemojte da uvlacite normalan narod i vi ovde i oni tamo, u vase idiotske svadje rasprave i dokazivanja, zbog takvih je i nastalo svo ovo sranje a obicni ljudi kao i obicno ispastaju.

Poslednja izmena:

Back