Hrvati tuže Boba Dilana zbog izjaveda Srbi mogu da nanjuše Hrvate kaoJevreji naciste

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.565
Reprezentativni savet hrvatske zajednice i
institucija u Francuskoj (CRICCF) podneo je
tužbu u Parizu protiv legendarnog pevača zbog,
kako je naveo, "raspirivanje rasne mržnje".

Hrvatska organizacija, naime, nije oprostila Dilanu izjave američkom izdanju magazina "Rolingstoun" u septembru 2012. prilikom objavljivanja
albuma "Tempest".

Poredivši današnju Ameriku, sa Amerikom u
vreme secesionističkog rata, slavni muzičar je
rekao da i dalje u zemlji vlada opsesija bojom
kože, javljaju francuski mediji.

- Ako u vašim genima postoji neki robovlasnik ili
pripadnik Kju Kluks Klana, crnci to mogu da
osete. Baš kao što Jevreji mogu da nanjuše
nacistu ili Srbi nekog Hrvata - kazao je Dilan.
Sud u Parizu je prihvatio tužbu kao osnovanu, a
generalni sekretar hrvatskog udruženja je rekao
da se od muzičara ne traži materijalna odšteta,
već samo izvinjenje.
Nije poznato da li će se Dilan pojaviti na
suđenju.

www.blic.rs/Vesti/Svet/423626/Hrvat...bi-mogu-da-nanjuse-Hrvate-kao-Jevreji-naciste

verovatno je mislio na ustase, a hrvati neka se malo vise pozabave mrznjom prema manjinama (i nacionalnim i seksualnim) koja je ocigledno prisutna u njihovim redovima

- - - - - - - - - -

Da se razumemo, prosr'o se Dilan samo tako, ali ako, nema veze, hajde da je jednom neko od poznatih licnosti i na nasoj strani. Ko jos bese? Tom Henks?

de niro :mrgreen:

Posle francuskih, i američki Hrvati
traže Dilanovo izvinjenje!

Nacionalna federacija Hrvata iz SAD saopštila je
da je "vrlo razočarana Dilanovom analogijom".
"Veoma smo razočarani Dilanovom analogijom i
poređenjem hrvatskog naroda sa nacistima i
KKK-om.

Činjenica je da Hrvati nikad nisu bili
agresori ili rasisti.

Svi mu Hrvati zameraju zbog
ove izjave te zahtevaju izvinjenje", navodi se u
saopštenju Nacionalna federacija Hrvata iz SAD.
Ta Federacija je pozvala Dilana da "sedne sa
Hrvatima i nauči ponešto iz istorije i shvati
činjenice".

www.blic.rs/Vesti/Svet/424967/Posle-francuskih-i-americki-Hrvati-traze-Dilanovo-izvinjenje

…………………………………………

Naravno da svi znamo cinjenicu da hrvati nikad nisu bili rasisti :lol:

verovatno je mislio na ustase, a hrvati neka se malo vise pozabave mrznjom prema manjinama (i nacionalnim i seksualnim) koja je ocigledno prisutna u njihovim redovima

Mi ne da ne umemo da se "prodamo" i objasnimo svetu svoja misljenja nego je to tuzno. Ako nista drugo, eto taj II svetski rat, ustase, pa ceo svet i dalje mrzi Hitlera i fasizam, a mi nikad ne igramo na tu kartu. Kao sto se ceo svet danas bavi anti-kolonijalizmom a mi ne umemo da im objasnimo da smo bili vekovima kolonizovani od strane Turaka (a oni tamo od strane Austro-Ugarske) i da Gavrilo Princip nije bio terorista nego se borio za oslobodjenje od kolonijalne vlasti. Nego mi to ne umemo tako da kazemo.

A Hrvati, recimo, boli ih patka za taj fasizam, uopste se ne deranziraju nego udare na ljudska prava i sirenje mrznje i tuze Dilana. Zasto svi drugi (tu mislim na bivsu SFRJ+Albaniju) znaju kako treba da se situacija prdstavi zapadu tako da je oni razumeju, samo mi ne umemo.

Da se razumemo, nece im proci ovo sa Dilanom, ali najvise zato sto su nacija sa fasistickom prosloscu koja napada Jevrejina, ali pokusavaju u dobrom pravcu.

Jao, jeste. :cool:

- - - - - - - - - -

Naravno da svi znamo cinjenicu da hrvati nikad nisu bili rasisti :lol:

Hrvati bolje da cute. Zna se njihova istorija sa fasizmom a tuze Jevrejina sad, nece im to izaci na dobro, cini mi se.

Боб Дилан врло добро зна какве злочине су Хрвати чинили над Јеврејима и Србима у Јасеновцу, НДХ и у овом последњем рату.. за разлику од домаћих тупаџија из Србије који зарад добро-сУсједских односа не сме ни да писну да не би кварили односе. Иначе предлажем и нацистима, кју клукс клану да се придруже хрватима и да заједно (пошто су исти) наступе у један фронт тужбе против Дилана.

Подршка Бобу Дилану!

Back