Хрвати траже раздвајање од Бошњака у БиХ

МОСТАР – Алтернативна влада бивше Хрватске Републике Херцег Босне, невладине организације и разна хрватска удружења из БИХ покренула су иницијативу у парламенту Скупштине БИХ за мирно раздруживање са Федерацијом БИХ.

„Вашингтонски споразум, на којем се заснива Федерација БИХ, никада није спроведен до краја, док је Дејтонски мировни споразум промењен у 175 случајева и увек на штету Хрвата”, рекао је председник алтернативне владе и невладине организације „Кроација либертас” Лео Плочкинић.

Он је додао да су Бошњаци главни политички проблем у БИХ јер јавно теже хегемонији рачунајући на своју бројност, те настоје потчинити друга два народа (Србе и Хрвате) кроз асимилацију у такозвану босанску нацију.

„Бошњачки политички круг уништио је Хрватима у БиХ јавне медије на хрватском језику и то посредством регулаторне агенције за комуникације”, рекао је Плочкинић.

Према његовим речима, један од највећих проблема у БИХ јесте спојеност ислама и бошњачке политике, због чега БиХ поприма облике шеријатске државе.

„У БиХ и Сарајеву у пуном јеку се проводи исламизација, што се негативно одражава према осталим народима, а представља велики проблем за евроатлантске интеграције”, рекао је Плочкинић.

Он сматра да БиХ може опстати и постати самоодржива само када сва три народа буду једнакоправна и ако Хрвати буду имали своју федералну јединицу - трећи ентитет.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v82583

ovo je nesto sasvim normalno .
Ko to nije ocekivao?
Rat je pravljen da Srbi u hrvatskoj sve izgube a da Hrvati izgube sve u bosni .
Ali to nemoze tako da ostane i da bi Balkan bio mirno mesto i da bi se Balkanska braca volela granice moraju ponovo da se prekroje i to strogo etnicki .

Pa onda svi ko pijoniri da :gace::brus: i odemo u RU .:mrgreen:

Ne vidim zasto bi nestanak nekih partija sa BH politicke scene nekome smetao da se osjeca ili izjasnjava Srbinom. Ako je tako, vi ste onda u to svoje srpstvo totalno nesigurni.

Ne nestanak partija, već nestanak onih partija koje mogu da sačuvaju srpski entitet tj RS.
Naravno, komentar (zaključak, šta li je...) ti je krajnje neozbiljan.

Onda bi i drugi trazili neke garancije, a onda bi ta konferencija propala prije nego i pocne.

Zato i ne treba novi Dejton...

S druge strane, kako ti iz Beograda znas sta je interes ljudi u BiH?

Iz Nikšića sam, često u Trebinju...moji rođaci su ratovali po tom trebinjskom kraju...

A otkud onaj Miroslav Lajčak iz Slovačke zna šta je interes ljudi u BiH? :roll:
Tj sad onaj...Valentin :heart:

Mislim, svi su prešli na novi kalendar, sam Srba, Rusa i možda pravoslavnih Kopta...:think:

Samo sto kalendar nema ni blage veze stim kad je uskrst.

To je kod katolika pitanje kad pocinje proljece i kad ima prvi punmesec u proljecu.

Kod pravoslavca isto ali mi cekamo jos da se zavrsi jevrejska paskva.

A proljece pocinje kad dan i noc isto dugo traje a to ti je negde 20-21 mart po novom

To je kod katolika pitanje kad pocinje proljece i kad ima prvi punmesec u proljecu.

A proljece pocinje kad dan i noc isto dugo traje a to ti je negde 20-21 mart po novom

file.php

А јеси ли ти чуо за ону народну,
БОЉЕ ЈЕ ПАМЕТНИЈЕ ЋУТАТИ - НЕГО ГЛУПО ГОВОРИТИ!

Aaaaaaaa, tako znači...:think: Vidiš ti to...

Ај туре..не сери...убили сте Србина на свадби и то криминалац кога сте славили од 92 до дана данашњег..немој овдје глумити европу....за то смо вам остали још дужни!
Али здравља само!

Ovo ti prijetis nesto ???

Eh da mi je se bojati takvih kao ti ... Internet ratnika :hahaha::hahaha:

Ovo ti prijetis nesto ???

Eh da mi je se bojati takvih kao ti ... Internet ratnika :hahaha::hahaha:

gazija ajd t meni objasni kakve vece vi muslimani iz Srbije imate sa bosnom kad je poznato a to mi je vise muslimana iz Srbije takodje i licno potvrdilo , da ste vi svi poreklom od islamizovanih Srba iz Srbije i Crne Gore i da vecina nikakve veze sa Bosnom nikad nije ni imala.

Zar ne bi bilo bolje i po vas i po nas , da se vi izjasnite kao Srbi islamske veroispovesti sto u sustini i jeste?

МОСТАР – Алтернативна влада бивше Хрватске Републике Херцег Босне, невладине организације и разна хрватска удружења из БИХ покренула су иницијативу у парламенту Скупштине БИХ за мирно раздруживање са Федерацијом БИХ.

„Вашингтонски споразум, на којем се заснива Федерација БИХ, никада није спроведен до краја, док је Дејтонски мировни споразум промењен у 175 случајева и увек на штету Хрвата”, рекао је председник алтернативне владе и невладине организације „Кроација либертас” Лео Плочкинић.

Он је додао да су Бошњаци главни политички проблем у БИХ јер јавно теже хегемонији рачунајући на своју бројност, те настоје потчинити друга два народа (Србе и Хрвате) кроз асимилацију у такозвану босанску нацију.

„Бошњачки политички круг уништио је Хрватима у БиХ јавне медије на хрватском језику и то посредством регулаторне агенције за комуникације”, рекао је Плочкинић.

Према његовим речима, један од највећих проблема у БИХ јесте спојеност ислама и бошњачке политике, због чега БиХ поприма облике шеријатске државе.

„У БиХ и Сарајеву у пуном јеку се проводи исламизација, што се негативно одражава према осталим народима, а представља велики проблем за евроатлантске интеграције”, рекао је Плочкинић.

Он сматра да БиХ може опстати и постати самоодржива само када сва три народа буду једнакоправна и ако Хрвати буду имали своју федералну јединицу - трећи ентитет.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v82583

Ništa od toga neće biti.

gazija ajd t meni objasni kakve vece vi muslimani iz Srbije imate sa bosnom kad je poznato a to mi je vise muslimana iz Srbije takodje i licno potvrdilo , da ste vi svi poreklom od islamizovanih Srba iz Srbije i Crne Gore i da vecina nikakve veze sa Bosnom nikad nije ni imala.

Zar ne bi bilo bolje i po vas i po nas , da se vi izjasnite kao Srbi islamske veroispovesti sto u sustini i jeste?

Naravno da imamo...Kao prvo svi smo bosnjaci i Sarajevo je nas duhovni centar u ovo regionu...

Kad vec to pitas kakve veze imaju Srbi iz Srpske sa Srbijom?Radi se o istom...

Ti si ili strasno glup ili strasno los provokator.

Kojom logikom mislis odvojiti gotovo pola drzave a da dva miliona do zuba naoruzanih Bosnjaka to mirno gleda? Nema vise nenaoruzanih kao 92., a dobar dio Bosnjaka je na silu protjeran upravo iz RS-a. Stavise, odnos naoruzanja i ljudstva je 2:1 u korist Federacije, ako nisi znao eto da znas. O sukobu oko Brcko Distrikta i da ne pricam.

Osim toga, medjunarodna zajednica to ne bi dozvolila i niko vas ne bi podrzao, cak ni Srbija (mozda vise sto ne smije, nego sto nece). I Hrvatska vec godinama javno govori da u slicnom projektu BH Hrvati ne bi mogli racunati na njenu podrsku. O podrsci EU ili USA nema nikakvog govora. Dakle, u tom slucaju biste bili sami protiv svih.

Zato momak, smiri dozivljaj i ne talasaj. Mozda u proslom ratu u BiH niko nije pobjednik, ali u nekom novom sukobu Srbi realno imaju daleko vise da izgube od Bosnjaka.

:hahaha::hahaha:

Do zuba naoružani pa još dva miliona pa dva naprema jedan,jest ako računaš 9.frankfurtsku udarnu,16.berlinsku autobusku,23.hanoversku zidarsku brigau a pod oružjem smatraš metle i četke:mrgreen:

Back