Hrvati svojataju Novaka Đokovića

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
Novak Đoković crnogorsko-hrvatski tenisač rođen 22.svibnja 1987. od majke Hrvatice. Trenutno nastupa za Srbiju zbog toga što Hrvatska ima dovoljno kvalitetnih igrača, kao uostalom, i Crna Gora (Ana Ivanović i Jelena Janković)

Novak CG-HR Đoković

Porijeklo​

Obitelj Novaka Đokovića potječe od Damjanovića iz stare Crne Gore, sa Čeva. Njegov predak, Đoko Damjanović, po kome je nastalo prezime obitelji, oko 1730. godine preselio se u Jasenovo Polje kraj Nikšića.

Iz Jasenovog Polja se Novakov pradjed Neđeljko Đoković 1928. sa obitelji odselio u Metohiju, u selo Voćnjak. Zbog rata na nekoliko godina se nastanjuju u Jasenovom polju. Početkom 1951. godine Novakov djed Vladimir seli se iz Metohije u Kosovsku Mitrovicu, gdje 1961. dobija sina Srđana, Novakovog oca, koji danas ne krije da je etnički Crnogorac. Đokovići su se preselili u Beograd 1981. godine.

Vrlo je vjerojatno da je Novak upravo dobio ime po svom čukundjedu, Crnogorcu iz Jasenovog polja – Novaku Đokoviću, koji je 1905. otišao u Chicago. Dva puta se vraćao kako bi se borio za svoju domovinu. Poslije Solunskog fronta riješio je ostati u Jasenovom polju, gdje je postao sudac porotnik.

U američkom imigracijskom dokumentu, koji su useljenici popunjavali u luci odakle je brod isplovljavao za Sjedinjene Američke Države, ČUKUNDJED NOVAKA ĐOKOVIĆA UPISAN JE, NA OSNOVU SVOJEVOLJNOG ISKAZA, KAO CRNOGORAC PO NACIONALNOJ I ETNIČKOJ PRIPADNOSTI! U tom dokumentu starom preko 100 godina, za ime ovog istoimenog Đokovićevog pretka je konkretno navedeno: Nationality (Country of which citizen or subject): Montenegro; Race of people: Montenegrin.

Certifikat

Novak i crnogorski čukunđed

Dakle, isključuje se svaka mogućnost da je podatak “Montenegrin” označavao državljanstvo a ne narodnost, naročito imajući u vidu da su odmah iznad Đokovića bila upisana dva Srbina iz Mađarske, što još jasnije pokazuje da Đokovići nisu bili srpske, već crnogorske narodnosti!

Sa druge strane, Novakova majka Dijana je Hrvatica rođena 1964. godine od oca Zdenka i majke Elizabete, vojnih zdravstvenih radnika, Hrvata doseljenih iz Vinkovaca u Beograd sredinom prošloga stoljeća, nakon što je Dijanin otac, oficir JNA, dobio premještaj.

Novak Đoković je u više navrata i javno priznao da mu je majka Hrvatica

Novak Djokovic je Srbin porijeklom, hrvati i crnogorci ga svojataju jer ne mogu proizvesti takve sportase, male iskompleksirane nacije koje mogu samo da zale sto Djokovic nije njihov

Srdjan Djokovic : Mi smo Srbi i uvjek cemo biti Srbi ,hrvati su male ***** PRAVA ISTINA OKO NOVAKA DJOKOVICA I NJEGOVOG POREKLA:

Djokovici su Srbi s Kosova, njihov cukunded potice iz stare Hercegovine gde i danas zive samo Srbi , Dijana Zagar je pravoslavka roedjena u Beogradu ,Zagari nisu hrvati i nikad nece biti, ova stranica je samo dokaz koliki su hrvati kompleksasi - preporuka poslusajte kako Novak peva VIDOVDAN i sve ce vam biti jasno ,inace Goran Ivanisevic Srbin ,Borna Coric Srbin ,Cilicu majka se zove Koviljka, hrvat bez Srba ne bi imali sportasa.

Novakov otac je takođe priznao hrvatsku nacionalnost svoje supruge:

Novak Djokovic je Srbin porijeklom, hrvati i crnogorci ga svojataju jer ne mogu proizvesti takve sportase, male iskompleksirane nacije koje mogu samo da zale sto Djokovic nije njihov

Srdjan Djokovic : Mi smo Srbi i uvjek cemo biti Srbi ,hrvati su male ***** PRAVA ISTINA OKO NOVAKA DJOKOVICA I NJEGOVOG POREKLA:

Djokovici su Srbi s Kosova, njihov cukunded potice iz stare Hercegovine gde i danas zive samo Srbi , Dijana Zagar je pravoslavka roedjena u Beogradu ,Zagari nisu hrvati i nikad nece biti, ova stranica je samo dokaz koliki su hrvati kompleksasi - preporuka poslusajte kako Novak peva VIDOVDAN i sve ce vam biti jasno ,inace Goran Ivanisevic Srbin ,Borna Coric Srbin ,Cilicu majka se zove Koviljka, hrvat bez Srba ne bi imali sportasa

Iskaz

Premijerni nastup na ATP turnirima imao je u hrvatskom Umagu, 19. srpnja 2004. gdje je u prvom kolu izgubio od talijana Filippa Volandrija.

OI London 2012.​

London – Novak Đoković ispio je gutljaj vode iz čaše ispred sebe dok su novinari na jutrošnjoj konferenciji sasvim mirno čekali da počne govoriti. Nitko nije ni slutio kakav će šok izazvati popularni Nole:

Djokovici su Srbi s Kosova, njihov cukunded potice iz stare Hercegovine gde i danas zive samo Srbi , Dijana Zagar je pravoslavka roedjena u Beogradu ,Zagari nisu hrvati i nikad nece biti, ova stranica je samo dokaz koliki su hrvati kompleksasi - preporuka poslusajte kako Novak peva VIDOVDAN i sve ce vam biti jasno ,inace Goran Ivanisevic Srbin ,Borna Coric Srbin ,Cilicu majka se zove Koviljka, hrvat bez Srba ne bi imali sportasa

Ostalo je manje više poznato široj javnosti što ne znači da je bitnije od ovoga.

https://hr.neciklopedija.org/wiki/Novak_Đoković

Hrvati vi ste stvarno kleptomani.

Šešelji iz Popova su starinom iz Rovaca.
Poznajem iz vidjenja jednog starijeg mafijasa iz Seseljevog sela (Hrvat, nacionalno totalno neopterecen, kao uostalom i dobar dio balkanskih mafijasa), taj je u najsitnije detalje ispricao kako su Vojini preci s katolicanstva presli na pravoslavlje.
Ne sjecam se vise tocno price, ali znam da je neki inat bio u pitanju, netko je tu nekome isao u nadnicu ili tako nesto.

Poznajem iz vidjenja jednog starijeg mafijasa iz Seseljevog sela (Hrvat, nacionalno totalno neopterecen, kao uostalom i dobar dio balkanskih mafijasa), taj je u najsitnije detalje ispricao kako su Vojini preci s katolicanstva presli na pravoslavlje.
Ne sjecam se vise tocno price, ali znam da je neki inat bio u pitanju, netko je tu nekome isao u nadnicu ili tako nesto.
Jedan pravoslavni Šešelj iz Popova je testiran na y dnk i ispalo je da ima genetiku tipičnu za Rovčane. Šešelji iz Popova čak slave Svetog Luku što je slava Rovčana. Vojo je ipak u pravu kad se kaže da su njegovi preci došli iz Rovaca.

У најситније детаље може ако лично је био на миропомазању тог неког претка католика!
Смањи доживљај! Добро ниси написао да има и фотографије?

Jedan pravoslavni Šešelj iz Popova je testiran na y dnk i ispalo je da ima genetiku tipičnu za Rovčane. Šešelji iz Popova čak slave Svetog Luku što je slava Rovčana. Vojo je ipak u pravu kad se kaže da su njegovi preci došli iz Rovaca.
Pojma nemam, ali tip koji je to pricao nit je lazljivac, nit je hrvatski nacionalist vec kriminalac koji potjece iz Vojinog sela.

У најситније детаље може ако лично је био на миропомазању тог неког претка католика!
Смањи доживљај! Добро ниси написао да има и фотографије?
Covjek nema razloga lagati, to njima dodje kao neki seoski kuriozitet.
Ponavljam, tip je iz katolicke kuce, osudjivani je kriminalac, ali u njema nema trunke nekon nacionalizma, jednostavno je prepricao onako kako se u selu oduvijek pricalo za tu kucu.
Svidjelo se to nekome ili ne, to nije moj problem.
Sad mi je zao sto tu pricu nisam detaljnije slusao.

Види се да немаш појма. Криминалац ти до детаља причао о миропомазању, од пре пар векова?! Био тамо има и фотке?
U svakom slucaju on koji je iz tog sela zna bolje od tebe ili mene.

Nije mi jasno sta pjenis bokte, prepricao sam ono kako sam cuo od covjeka koji je iz istog sela, sada ispadam kriv sto sam tako cuo.

Ne kažem da je taj lik lažov, nego je prosto čuo tu priču iz svog kraja, a tu priču su razbila genetska istraživanja.
Genetika je saranila mnoge mitove.
Ako si citao malo po antropoloskim forumima, onda znas da haplogrupe, pogotovo na Balkanu ne igraju neku pretjeranu ulogu.
OK igraju, ali ne presudnu, zato sto je ovdje prosao kurta i murta.
Ja s jednog antro foruma znam N.Y. Talijana koji potjece s krajnjeg juga Italije, a tako i izgleda.
Kada je stavio svoje "23 & Me" rezultate ispalo je da ima dobar dio skandonordidske primjese.

:rotf:

Po slikama nidje veze, onaj tipicni maorski gnom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back