Hrvati i ostali na ovom forumu bi trebali...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kill Bill:
Dobro vece...........:)

Kao sto vidim , na forum su upali neki "shatro " Hrvati...........:)

Bila bi to interesantna zvaka, da se iza tih nickova i kajkavskog narecja ( koje im ide kao da im je zaista maternji jezik.......ko zna? ),,,,,,ne kriju klonovi poznatih nam pijatelja sa foruma....:):):)

Umesto dasaka, vidim da im je zastitni znak kajkavsko narecje..........a i bolje im pashe..........

Pa eto, koliko smo ih samo danas provalili i svi nestadoše!!! :)
Šta li će sledeće da smisle?

DraGo70:
Pa eto, koliko smo ih samo danas provalili i svi nestadoše!!! :)
Šta li će sledeće da smisle?
Viš Rista.Vi ste započeli ovu šprehu protiv Hrvatske i Hrvata.Nikak nerazmem kaj se to vas dotikavlje.Mene baš tu kod vas niš ne zanima osim ak bude kakav hakl za posal.Ovak kaj se pri vami dešava ne zanima me,i kaj delate sa sobom.Pri meni postoje propisi koji su
kakvi jesu,a vi glejte vase.Meni kaj se kod vas nebu svidjelo bum se makanul,ne.Al isto se i vi pomerite ak vam neš ne paše pri nama,jel tak????

Andreavk:
....to znam...Ilirski pokret pa valjda uz to ide i ilirski jezik :) ali ako su Srbi pre Vuka pisali i sporazumevali se na staroslovenskom ili crkvenoslovenskom nisu oni valjda na ilirskom - kakvo je to pismo

Не, није у питању нити посебно писмо нити посебан говор. То је овај говор, а писали су латиницом без "ј"ота или мањи део њих глагољицом у Херцеговини и делу Далмације. У питању је само назив језика - илирски - којим су конкретно под Наполеоном звали народни језик.

Добро, и код нас се пре Вукове стандардизације и у почетку његових реформи језик звао - народски, народни - насупрот оном који говори црквена и интелектуална елита - црквенословенски, односно славјаносербски (Доситеј)

Углавном никад га ми овде нисмо звали "илирски" - свашта... :roll:

Kill Bill:
Dobro vece...........:)

Kao sto vidim , na forum su upali neki "shatro " Hrvati...........:)

Bila bi to interesantna zvaka, da se iza tih nickova i kajkavskog narecja ( koje im ide kao da im je zaista maternji jezik.......ko zna? ),,,,,,ne kriju klonovi poznatih nam pijatelja sa foruma....:):):)

Umesto dasaka, vidim da im je zastitni znak kajkavsko narecje..........a i bolje im pashe..........

Јбт, колико си ти оптерећен "даскама и дашчицама".... стварно си комичан лик.... ццццццц :lol:

Zarathustra:
Не, није у питању нити посебно писмо нити посебан говор. То је овај говор, а писали су латиницом без "ј"ота или мањи део њих глагољицом у Херцеговини и делу Далмације. У питању је само назив језика - илирски - којим су конкретно под Наполеоном звали народни језик.

Добро, и код нас се пре Вукове стандардизације и у почетку његових реформи језик звао - народски, народни - насупрот оном који говори црквена и интелектуална елита - црквенословенски, односно славјаносербски (Доситеј)

Углавном никад га ми овде нисмо звали "илирски" - свашта... :roll:

...opet mi nista nije jasno ali nema veze :) ...zar glagoljicu nisu stvorili Cirilo i Metodije i zar je i mi nismo koristili?

Bereck:
Viš Rista.Vi ste započeli ovu šprehu protiv Hrvatske i Hrvata.Nikak nerazmem kaj se to vas dotikavlje.Mene baš tu kod vas niš ne zanima osim ak bude kakav hakl za posal.Ovak kaj se pri vami dešava ne zanima me,i kaj delate sa sobom.Pri meni postoje propisi koji su
kakvi jesu,a vi glejte vase.Meni kaj se kod vas nebu svidjelo bum se makanul,ne.Al isto se i vi pomerite ak vam neš ne paše pri nama,jel tak????

Ало бре човече, доста сам причао с тобом на кајкавском, прелазим на српски, дакле ти си на нашем сајту а не ми на хрватском. Ти си овде дошао да просипаш памет и започео тему, а не ми...
Ти долазиш у Србију да би нашао неки посао, а не ми у Лијепу твоју...
******, како не капираш ко је овде уљез!!!

Svevlad:
Nit sem rođen, nit sem se školoval v Zagrebu... ti si mene, bormeš, z nekim pomešal, kaj da ti velim...

A, svet ti je bogme kak čarapa, to si dobro rekel i menja se skoro svaki dan... danas jesi, zutra te nema... tak je i z državama i z narodima... e, vidiš Rista, nas danas nema f Krajini, a zutra ne bu bilo vas... valda to tak mora biti... samo dragi Bog to zna zakaj je tak...

Svega će biti samo nas neće!
E višak slobodnog vremena je čudo!
A ni paola da svrati na ovu temu...
086.jpg

Velike mudrolije su rečene na ovom mestu.
Amin!

P: Kako se zove hiljaditi deo kilograma?
O: Kilogram. ( "Najslabija karika", HRT, april 2005)

P: Kako se zove osoba koja je izmislila Mikija Mausa i pozajmila mu glas?
O: Šilja. ( "Najslabija karika", HRT, april 2005)

P: Prema Bibliji, kako se zvao prvi čovjek?
O: Isus. ( "Najslabija karika", HRT, april 2005)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back