HRVAT NASEO NA FEJSBUK PREVARU: Ostao bez cele ušteđevine - nasamarila ga "baka na samrti"

znamza zenu koja ima neku slicnu ponudu ali ne moze da skupi 2.000€ koliko joj traze da bi dobila neke milione i naravno..svi su ljubomorni sto ce ona doci do para i niko nece da joj pozajmi :rotf:
ja slusam i ne verujem..na kraju sam jos i sa ispao ljubomoran kad sam pokusao da joj objasnim neke stvari

psiha tih ljudi je neverovatna

samo da budem iskren ne znam da li tuzba za prevaru i moze da prodje..ovaj je dobrovoljno babi uplacivao a sad sto je ocekivao neke pare koje nije dobio.. njegova rec protiv njene.
Prevara jeste. Ali svi ti su po kojekakvim afričkim i azijskim zabitima. Znači piši propalo. Policija i tužilaštvo su tu nemoćni.

Meni se nije javila bogata baka, nego sluzbenik iz banke da dobijem milione dolara, ali da otvorim racun u njihovoj banci :hahaha:

Pozdrav Kulganov . pišem vam sa prevodiocem jezika, bolje komunicirate. Hvala što ste prihvatili moj zahtjev, kontaktirao sam vas jer moram s vama podijeliti posao koji će vam biti od obostrane koristi. Bio sam u potrazi za nekim s ovim prezimenom, Kulganov. pa kad sam vidio vaš profil na Facebooku, odlučio sam vas dodati i napisati vam ovu poruku da vidim kako najbolje možemo pomoći jedni drugima. Ja sam gospodin Cheong Wee, bankarski službenik ovdje u Bangkoku na Tajlandu iz United Overseas Bank (TUOB). Vjerujem da je Božja želja da sada naiđem na vas. Vodim važnu poslovnu raspravu koju bih želio podijeliti s vama za koju vjerujem da će vas zanimati, jer je to u vezi s vašim prezimenom / državljanstvom i od toga ćete imati koristi. Jedan pokojni gospodin Allen Kulganov, državljanin vaše zemlje koji je poslovao sa zlatom ovdje u Bangkoku, imao je fiksni depozit kod moje banke u 2007. godini u trajanju od 108 kalendarskih mjeseci, u iznosu od 5.500.000,00 američkih dolara (pet miliona petsto američkih američkih dolara). za ovaj depozit je zadnji put 22. januara 2014. Nažalost, Alen je umro u automobilskoj nesreći u centralnom regionu Rostova na Donu. dok je odlazio na službeno putovanje u Rusiju. Moje rukovodstvo banke tek treba da zna za njegovu smrt. Znao sam za to jer sam mu bio službenik računa. Kada je račun otvoren nije spomenuo nijednog srodnika / naslednika, nije bio oženjen i nije pronađen nijedan rođak. Prošle sedmice je moja uprava banke imala sastanak radi provjere banaka kako bi zabilježila neaktivne i napuštene račune depozita. Znam da će se to dogoditi i zato sam tražio sredstvo za rješavanje situacije, jer ako moji direktori banke otkriju njegovu smrt, banka će preusmjeriti sredstva koja će dijeliti njihovi glavni direktori. Tako da ne želim da se takvo što dogodi. Zbog toga sam kad sam vidio vaše detalje bio sretan. Sada tražim vašu suradnju kako bih vas predstavio kao najbližeg rođaka / nasljednika na računu, jer imate isto prezime i isto državljanstvo s njim, a sjedište moje banke će vam otvoriti račun uz moju pomoć. Ne postoji rizik; transakcija će se izvršiti pod legitimnim aranžmanom koji će vas zaštititi od bilo kakvog kršenja zakona. Bolje je da novac potražimo, nego da dopustimo direktorima banaka da ga preusmjere i podijele među sobom. Nisam pohlepna osoba, pa predlažem da podijelimo sredstva, 50/50% za vas, odnosno ja. Javite mi vaše mišljenje o tome i molimo vas da se prema ovim informacijama ponašate povjerljivo. Daću vam više detalja čim primim vaš hitni odgovor putem moje lične adrese e-pošte u nastavku. cheongwee450@gmail.com Srdačan pozdrav Cheong Wee.

Back