HRT: Pevači nastupili u nacističkim uniformama i pevali "Za dobra stara vremena"

SKANDAL NA HRVATSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI: Pevači nastupili u nacističkim uniformama i pevali "Za dobra stara vremena"

Hrvatska televizija HRT, danas je emitovala emisiju "Lijepom našom" snimljenu u Rijeci.

sshrt1200px-620x350_620x0.jpg

Hrvatska televizija HRT, danas je emitovala emisiju "Lijepom našom" snimljenu u Rijeci. Radi se o zabavnoj emisiji koju već godinama vodi Branko Uvodić, a koja se bazira na izvođenju muzičkih numera pred publikom.

Današnja emisija tematski je bila posvećena karnevalu, a neko je na HRT-u procenio da je takva tematika dovoljna za pozivanje grupe koja nastupa sa nacističkim šlemovima s oznakom SS na glavama.

Radilo se o svojevrsnom muzičkom performansu u kom je deo članova na pozornicu došetao obučen u nacističke uniforme, a drugi deo u partizanske uniforme, nakon čega su simulirali borbu, ali i plesali u kolu.

Potom su otpevali "Nećemo noćas doma" i, verovali ili ne, "Za dobra stara vremena".

Portal Index poslao je pitanja HRT-u o ovoj, blago rečeno, bizarnoj pojavi u etru javne televizije, a njihov odgovor objaviće čim ga dobiju.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta...formama-i-pevali-Za-dobra-stara-vremena-VIDEO

Zasto li me ovo ne iznenadjuje

To u Hrvatskoj nije skandal

Ako si citao vijest onda si vidio da pise da je bio performans gdje su jedni bili u nacistickoj uniformi , a drugi u partizanskoj.
Sto sad s ovima u partizanskoj?

nemam pojma,mozda je bitinje da su "performans" izveli zu "Za ona dobra stara vremena".Odabir narodne nosnje uz pratecu glazbu, nekako se zakljucak sam namece.
Meni iskreno testisi sevaju za sve to,vas svinjac vas pravila

Back