HRONIKE AMBERA

Prvih 5 knjiga su spojene u omnibus izdanje Alnari knjižare(Hronike Ambera). One čine celinu S Korvinom u glavnoj ulozi. Koštaju bednih 400 dinara,što za takvih 5 knjiga nije ništa(ja sam kupio). Mislim da drugih 5 knjiga sa Merlinom u gl.ulozi(koje su isto tako dobre) još nije izdato zajedno,već izlaze polako pojedinačno.Naravno,mislim za SICG. Što se tiče knjiga na net-u ili cd-u, nemam pojma jer sam tek nedavno kupio kompjuter pa se pridružujem sa pitanjima:Kako se te knjige nabavljaju i kako se čitaju? Gledanjem u monitor? Zamorno! Štampanjem? Neisplativo! :oops: :?:

I meni se to često dešava. S obzirom da sam se onomad setio da zapisujem sve knjige žanra fantastike,danas imam lep spisak na kome ima knjiga o kojima u mom sećanju nema apsolutno ništa. Lek je na žalost samo jedan-pročitati ponovo,a Hronike Ambera to svakako zaslužuju :D

Hronike su najbolje knjige koje sam ikada citala! Svideo mi se i Gospodar svetlosti. sad planiram da kupim i Stvorenja svetla i tame. Mada, tuzna je cinjenica da su knjige u svetu izasle pre nekih 20 godina a tek sada kod nas

Ja sam prvo procitao 6 knjigu pre par godina,drugarica je imala i onda na nasu radost su izasle na srpskom svih 10 (ne znam da li ste videli ali izaslo je i drugih 5)...za sada sam procitao i prve 2 ali sam stao jer me je malo smorilo...nastavicu ubrzo sigurno...

Upravo je citam. Nije lose. Mislim nije mi nesto nevidjeno, ali to je verovatno zato sto nisam u nekom posebnom raspolozenju. A Gospodara svetlosti sam samo tako proziveo! Stvarno je lepo videti ljude koji citaju slicnu literarturu! Posle Gospodara svetlosti sam se prilicno zainteresovao za budizam. Citao sam Legendarni Buda od Borhesa i stvarno je dorbo. Zanimljivo je takodje da se kod Borhesa navodi mogucnosta da je budisticka religija stigla sa vanzemaljcima sa Marsa :D . E to je pun pogodak :D . Potrazicu jos nesto o budizmu...

Back