Hronike Ambera

Da li je neko mozda citao ``Dawn of Amber`` serijal Dzona Gregori Betankurta o Oberonovom zivotu pre
rodjenja princeva, trebalo bi da je tu opisano i stvaranje Ambera i Uzora ?

Zanima me vredi li da pocinjem da citam, s obzirom da je od 5 predvidjenih knjiga tog serijala prekinut posle 4 objavljene knjige.

:shock: Aman, ender71,gde će Ti duša ? Zar nema to na naški ? Ima nas raznojezičnih!

Sta da ti kazem....nema, nisu prevedene ni za Sirius, ni za Alef ili Futuru.
Ne znam eventualno u mozda u ``Monolitu`` no sumnjam posto su prekratke price za Monolit.

Ja cu jednu prevesti nadam se u narednih 10 dana pa se mozda nadje u narednom broju ``Vektora``.

Leeeeeeeeee al ubadas dobre teme svaka ti cast.Ja kad sam procitao ovu triologiju inace jednu od mojih prvih definitivno sam odlcio da ostanem u ovom zanru uopste u tom tripu nekako knjiga ostavlja ogroman utisak misticnosti sveta sto me ponajvise i privlaci.

Hronike Ambera su hronike. Mislim da treba procitati sve o tome. Mene pogotovo zanima kako je nastao Uzor,kako je nastalo uopste sve iz Haosa. A naravno,mislim da bi bilo dobro napisati i nastavak. Merlinova vladavina,njegov odnos sa Rendomom i Redom,itd. Ali naravno,da se uradi sa nekom poentom a ne besciljno pisanje kao kod zadnjih 5 delova.:lol:

Hronike Ambera su hronike. Mislim da treba procitati sve o tome. Mene pogotovo zanima kako je nastao Uzor,kako je nastalo uopste sve iz Haosa. A naravno,mislim da bi bilo dobro napisati i nastavak. Merlinova vladavina,njegov odnos sa Rendomom i Redom,itd. Ali naravno,da se uradi sa nekom poentom a ne besciljno pisanje kao kod zadnjih 5 delova.:lol:
Pa ima u hronikama kako je nastao uzor itd. Inace od 5e 6e knjige pada kvalitet.

Pardon,nisam se bio lepo izrazio.Mislio sam na to kako je nastao Haos. Sta su Velika zmija i Jednorog? Kako su nastali,ko je ko i sta je sta? I naravno...sta se dodjavola desava sa Jurtom i Julijom?Bilo bi zanimljivo znati sta sad smeraju?

sta je Noc u Samotnom Oktobru? mislim o cemu je...

hronike ambera i hronike dine su moje decije biblije...mislim decije samo sto sam ih citala kad sam imala 13-ak godina...
sad sam ponovo uzela da citam hronike ambera...
nas prevod mi se i ne svidja toliko. i mislim da je na engleskom potpuna druga stvar...!

Nisam je chitao,ali koliko znam radi se o veshtichijem prazniku,i sve je valjda iz ochiju nekih zivotinja,valjda(nisam siguran,ali mislim da je tako nekako)...

I ako je neko zna gde mogu da je nadjem,nek javi... :)

prodje i sajam, knjiga i dalje nema.... pitala sam u alnariju imaju li nameru, zelju...stogod, samo da ih ponovo objave. jok, kazu, sad izdaju druge zanrove, ovo im vise nije interesantno. steta. videh na nekom standu drugu ili trecu knjigu, prve nema nigde, pa ni ovu nisam kupila. ako neko....zna.... gde ima... :sad2:

prodje i sajam, knjiga i dalje nema.... pitala sam u alnariju imaju li nameru, zelju...stogod, samo da ih ponovo objave. jok, kazu, sad izdaju druge zanrove, ovo im vise nije interesantno. steta. videh na nekom standu drugu ili trecu knjigu, prve nema nigde, pa ni ovu nisam kupila. ako neko....zna.... gde ima... :sad2:

probaj po tezgama na slaviji/zelenjaku/starom merkatoru... mislim da sam ih vidjao tamo...
sad mi je drago sto sam pre par godina na sajmu kupio sve 3 za 1000 dindzi :)

Hronike - izvanredan serijal - zahtevna knjiga, puna simbolizma, objasnjena, dovrsena, sa dobrim zapletima i kompleksnim likovima, puna dinastickih mahinacija, izdaja, prevara, poverenja, bitki, ima i malo elemenata teorije zavere, i predstavlja pokusaj da se balansiraju red i haos. Neko bi cak i rekao da kjiga sadrzi neke od fundamentalnih istina o univerzumu. Ja to licno ne mislim, ali sve u svemu kjiga je jaka, i dobro stivo za citanje.:)

Ne,to je "Njegovo mracno tkanje"-cudotvorni noz na sta ti mislis....
Hronike Ambera su posle PLIVa moja omiljena epska fantastkika...Zapravo,George Martin je bio neka vrsta ucenika Rogera Zelaznya...Neke ideje Zelaznyja su stvarno genijalne,aduti i senke i Uzor,ali kada je preterano ubacio elemente filozofije u serijal,gotovo da ga je upropastilo...mada uprkos tome je dosta zanimljivo,a humor koji je zastupljen u Hronikama je najjaci :D ...
Ja zapravo mislim da je savrseno iskombinovao svoju genijalnost sa filozofijom... Ta filozofija cini srz knjige...

Back