Hronicni umor??

Прво реши питање тих лимфних чвороћа, крвна слика, леукоцитна формула па код хематолога.

Ако је све у реду, примећујем да пишеш о умору а не о малаксалости

Ја сам неколико година осећао умор у мишићима, што је било врло непријатно, али ми снага мишића није била смањена. Осећај је био, када не радим ништа, као да сам унео 3 тоне угља.

Јавио сам се лекару, и као по обичају ишли су путем елиминације: неке мишићне болести, МС или неуролошке болести. Сви налази негативни и на крају упут код психијатра.

Тада сам укапирао да то могу и сам да решим, мало гуглао и укапирао сам да имам хипертоничне мишиће. Наиме, сви мишићи мускулатуре имају благи тонус да држе скелет на "окупу". Код мене је тај тонус био претеран због чега се мишићи не одмарају и не могу брзо да се ослободе сагорелих материја. Сама забринутост изазива још јачи тонус, што ме је довело дотле да нисам могао да прочитам сопствени рукопис.

Опуштање не помаже, јер после једног минута заборавим да треба да будем опуштен и не буде користи. Одлучио сам да ходам као црнци, да ми се руке клате као да висе, а ноге којом корачим напред да иде по инерцији а не снагом мишица. Када сам тако први пут прешао 50 метара, одма ми је нестао осећај умора у ногама рукама.

Сада немам проблема са умором руку и ногу, али повремено имам са грудним и стомачним мишићима. За то нисам нашао методу.

Ако се препознајеш у мом искуству, пробај да урадиш што и ја, ако не онда ти остају само лекари.

Поздрав и пуно среће.

2 puta ali da napomenem da imam brz metabolizam tesko se gojim dok nisam poceo da treniram bio sam mrsav dosta jos sam naglo porastao u zadnjih pola godine sam se ugoijio 15 kg pa sam taj probleem rijesio.
Ja imam komšiju koji je pre par godina imao preko 100kg, imao je tada oko 16god...sada je napucan i smršao je u međuvremenu da kažemo sredio se fizički...
Međutim mentalno je degradirao sebe nažalost, pije neka govna aminokiseline, neke praškova, Krka lekove za smirenje a još i mixa sa alkoholom jer ga pola komšiluka ignoriše jer je mamlaz.
Sindrom napucanog pileta...
Njemu je još gore nego tebi, tačnije njemu nema spasa tako on godinama radi.
I tako ako primetite nekoga poput njega nije ni čudo kada ga okolina ignoriše.

Zato ti kažem idi kod doktora, ili trazi profi savet.
Može biti da ti nešto fali, može biti psiha..može biti udruženo.
Ne čekaj da ti se pogorša stanje.
Umor je velika lampica za mali servis.

Back