Hronicna upala sinusa

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Dobar dan svima.Interesuje me nekoliko stvari na koje se nadam da ovde mogu dobiti odgovor(posto ne mogu postici najbolju komunikaciju sa mojim orl dr.).

Posto sam ovo dugo zapostavio doslo je do hronicne upale sinusa(preciznije Sinusitis chronica non specificata J239).Bris grla kaze da je sve u redu dok je u nosu pronadljena zlatna stafilokoka.Ovo ce biti vec 4 nedelja kako pijem antibiotike i takodje nema slivannja niz nos nego samo iz sinusa u grlo.E sad dolazim do samih pitanja:

-Koliki su pomak napravili antibiotici(na prvom rtg nalazu pre mesec dana je ustanovljena devijacija nosnog septuma/prednje nazalne supljine su smanjene transparencije,dok je na ovom od pre dva dana rubno zasencen desni frontalni sinus,a u njemu je manja senka kruznog intenziteta kalcijuma.(bez devijacije septuma :confused:))?

-Da li je pri jakim slivanjima uobicajno imati tahikardiju(ili da uopste srce brze kuca) u kratkom vremenskom rasponu?

-Danas sam zajedno sa sekretom pljuvao i krv,malo ruzicastu,malo cistu,ali je jako kratko trajalo(vratilo se u normalu).Da li je ovo uobicajno kod obolelih od gore navedene bolesti?

-Da li su marisol kapi nekome od vas na forumu pomogle dugorocno ili je i to jako kratkotrajno resenje?

Unapred zahvalan.

Bajo moj , neces se usreciti s doktorima . Ja sam isao na punktiranja , precovanja i inhaliranja , a popio sam
i brdo antibiotika .Kad sam dosao kod petog specijaliste popizdio sam i posvadjao se jer njihovo lijecenje nije
imalo nikakvog efekta . Razne kapi privremeno otvore disajne puteve ali i iritiraju sluznicu .Probaj ukapavanjem
slane vode u nos i tehnikama disanja iz HATHA YOGE . Mozes naci na internetu . Postoji odlicna knjiga
JASMINE PULJO .

Bajo moj , neces se usreciti s doktorima . Ja sam isao na punktiranja , precovanja i inhaliranja , a popio sam
i brdo antibiotika .Kad sam dosao kod petog specijaliste popizdio sam i posvadjao se jer njihovo lijecenje nije
imalo nikakvog efekta . Razne kapi privremeno otvore disajne puteve ali i iritiraju sluznicu .Probaj ukapavanjem
slane vode u nos i tehnikama disanja iz HATHA YOGE . Mozes naci na internetu . Postoji odlicna knjiga
JASMINE PULJO .

Sto se tice doktora i terapija znam...i sve mi se cini da cu nekih 15 dana prekinuti sa antibioticima posto se javljaju cudni prolazni bolovi u grudnom kosu(a i ne bi da mi bude zurka kadnida u grlu).Svakako cu u NS-u traziti drugo misljenje jer ovog mog dr.a ne mogu vise da ubedjujem da mi kaze sta mi je(a pre toga da vidim jeli ko imao ovakvih muka).Pa Marisol("morska voda") mi otvori na vise sati disajne puteve ali pitanje je hoce li nastaviti da pomaze.Aj videcu za tehnike disanja.

Sto se tice doktora i terapija znam...i sve mi se cini da cu nekih 15 dana prekinuti sa antibioticima posto se javljaju cudni prolazni bolovi u grudnom kosu(a i ne bi da mi bude zurka kadnida u grlu).Svakako cu u NS-u traziti drugo misljenje jer ovog mog dr.a ne mogu vise da ubedjujem da mi kaze sta mi je(a pre toga da vidim jeli ko imao ovakvih muka).Pa Marisol("morska voda") mi otvori na vise sati disajne puteve ali pitanje je hoce li nastaviti da pomaze.Aj videcu za tehnike disanja.
Ja sam od previse antibiotika dobio kandidu i u ocnim dupljama .Poslije su pocele i oci da peku .
Tehnikama disanja se izbacuje zarazena sluz iz nosnica . Po bolnicama se to radi precovanjem .
To su u sustini vakum pumpe ali tamo dobijes tretman od samo 7 dana .Poslije ides svom doktoru ,
on te poslije salje kod specijaliste i tako u krug . Poslije cetiri mjeseca sam stvarno popizdio !

Мени помаже само инхалирање.
Слана вода, босиљак, рен... било шта од тога, на сваких сат и по над шерпом, под пешкиром и једино ми то отпуши канале да прође главобоља.
Била сам и на антибиотицима, серија од три недјеље... ок је било за тада, али није имало никаквог дугорочног ефекта.
Да није умро онај банатски дека, ишла бих код њега. Дотле је дошло.

Ни инхалатори више нису скупи,а сигурно да могу да олакшају ствар. Ја сам из других разлога купио инхалатор,још пре 5-6 година,платио сам га у приватној апотеци око 4000.

Ja sam imala problema sa sinusima i probala sam svasta ali nista mi nije pomoglo samo prirodni preparati,verujte mi kao rukom odneseno...Antibiotici ce vam napraviti samo haos u organizmu.Javite mi se privatnom porukom ako vas zanimaju detalji.

Dobar dan svima.Interesuje me nekoliko stvari na koje se nadam da ovde mogu dobiti odgovor(posto ne mogu postici najbolju komunikaciju sa mojim orl dr.).

Posto sam ovo dugo zapostavio doslo je do hronicne upale sinusa(preciznije Sinusitis chronica non specificata J239).Bris grla kaze da je sve u redu dok je u nosu pronadljena zlatna stafilokoka.Ovo ce biti vec 4 nedelja kako pijem antibiotike i takodje nema slivannja niz nos nego samo iz sinusa u grlo.E sad dolazim do samih pitanja:

-Koliki su pomak napravili antibiotici(na prvom rtg nalazu pre mesec dana je ustanovljena devijacija nosnog septuma/prednje nazalne supljine su smanjene transparencije,dok je na ovom od pre dva dana rubno zasencen desni frontalni sinus,a u njemu je manja senka kruznog intenziteta kalcijuma.(bez devijacije septuma :confused:))?

-Da li je pri jakim slivanjima uobicajno imati tahikardiju(ili da uopste srce brze kuca) u kratkom vremenskom rasponu?

-Danas sam zajedno sa sekretom pljuvao i krv,malo ruzicastu,malo cistu,ali je jako kratko trajalo(vratilo se u normalu).Da li je ovo uobicajno kod obolelih od gore navedene bolesti?

-Da li su marisol kapi nekome od vas na forumu pomogle dugorocno ili je i to jako kratkotrajno resenje?

Unapred zahvalan.

Na sva tri pitanja ti odgovaram sa da jer mi se sve to desava, tj. desavalo, a Marisol sa pantenolom koristim svakodnevno godinama...
Od homeopatskih lekova Cinnabsin kazu da daje rezultate, licno mi odgovaraju najvise Gelomyrtol forte kapsule koje su na biljnoj bazi.
Prijaju i topli oblozi, grejanje tog dela lica, a morska so je odlicna, a Marisol je i sadrzi, a bile su i neke kapi Proponasal sa propolisom i sl.
Antibiotici su kratkotrajno resenje.

Osobe s problemom upale sinusa mogu izgubiti vedrinu, prirodan osmijeh, njihov pogled i izgled su bezvoljni tako im poznanici i kolege na poslu ili školi pa čak i njihovi najbliži postavljaju neugodna pitanja o njihovom raspoloženju. Pitaju, ne pamte ih takve, zbog svega toga može doći do problema na poslu, školi u obitelji izbjegavanja poznanika i raznih depresivnih stanja. Problemi se s vremenom povećavaju jer mnogi koji nisu imali problem upale sinusa ne mogu shvatiti kroz što prolaze osobe s problemom upale sinusa. Upala sinusa se javlja već kod male djece, ako se ne poduzme ništa na vrijeme posljedice mogu biti katastrofalne. Na žalost mnogi su to osjetili na sebi. Intenzitet boli često ovisi o tome koji sinusi su upaljeni: Maksilarne sinuse koji se nalaze u području jagodica, a koji uzrokuju bolove u gornjoj čeljusti, zubobolju te bolove u obrazima, kod težih upala maksimalnih sinusa može doći do ispadanja gornjih zubi što se obično pripisuje paradentozi. Frontalne sinuse koji se nalaze na obje strane čela iznad očiju, a mogu uzrokovati bol u području iznad obrva te uz to, čelo može biti osjetljivo na dodir kao i česte glavobolje u predjelu čela. Etmoidne sinuse u kostima iza nosnog grebena i između očiju, koji mogu uzrokovati bolove u području očiju i nosa što za posljedicu može imati slabljenje vida i pojačano curenje sluzi iz očiju. Sfenoidne sinuse u kostima stražnjih regija nosa, a koji uzrokuju bolove u području očiju i vrha glave. Upala sfenoidnih sinusa može uzrokovati slabljenje sluha bolove u području uha i vrata te glavobolje u području tjemena. Mišljenja sam da se navedeni zdravstveni problemi moraju riješiti isključivo na prirodan način. Na prirodan način navodim zato što sam i sam imao velike probleme upale sluznice koje sam riješio pripravkom u obliku sirupa koji se pije, sirupa na bazi meda i bilja. Sirup je pomogao meni kao i mnogima koji su ga uzeli.
Darko Vodopija iz Kutine

molim vas
ja imam cerkicu od3.5 god koja se vec 3 zimu za redom muci i nasetale smo se koje gde i opet ista prica.nemam vise snage ni ja ni ona.o kojem se tom leku prirodnom radi
pozdrav

meni je pomoglo, zapravo spasilo svakodnevo konzumiranje maslinovog ulja(hladno cjeđeno,piše na flaši extra virgine olive oil...pio sam dvije supene kašike dnevno...
i dalje mi ponekad malo curi iz sinusa u grlo..ali od kad ga pijem nikad nisam dobio upalu prilikom prehlade...a za nekih pa evo skoro četiri godine prehladio sam se samo dva puta...
nikad nisam čuo da masl.ulje važi kao prirodni lijek za sinuse, sasvim sam spontano to otkrio...
nisam siguran da će malenoj pomoći, ali svakako vrijedi pokušati, možda je dviije kašike mnogo jer ipak je mala, pokušaj možda sa jednom..
ako se odlučiš, nemoj da pije samo ulje, zato što je prilično gorko, i pecka grlo par sekundi kad se proguta...pa bi valjalo da se sa nečim pomješa, ili da se namaže na hleb...:kpozdrav:

Poslednja izmena:
Bajo moj , neces se usreciti s doktorima . .

aha, ali ce zato da se usreci sa antivakserkom Sladjanom Velkov ili Milanom Tarotom? Mozda ce se usreciti ako kupi uzemljivac onog Miroslava Sajbermikana Kisa?

Mozda ce se usreciti ako primenjuje tetkaste savete Isidore Bjelice i pije razne cajeve, mazalice, gura morski krastavac u nos? (da, da, budale i to rade).

Mozda da ide cesce u crkvu i da se, sada malo ozbiljnije moli, mozda mu Isus pusti jerusalimski Olint sprej kroz ikonu koju svako poljubi ?

Znas zasto se nece usreciti sa doktorima....niti sa bilo kojim drugim pseudolekarom, sarlatanom ? Zato sto je to posao za hirurga i samo za hirurga. Zato sto je to patologija koja samo progresira i ako se na vreme nije radila prevencija, nema tu izlecenja, da kazes zdrav sam i necu vise imati tegoba, jer ces imati pre ili kasnije opet, cak mozda i gore. I da, i bice gore sa protokom vremena.

Ista stvar je i sa hemoroidima, i sa velikim kamenjem u zucnoj kesi koja se upaljuje, i sa prepokvarenim zubom koji se nije prao 30 godina a nije se popravljao isto toliko na vreme....

Jeste tesko, jeste zeznuto, ali ti lekari su nam nesto najbolje sto imamo.... Kakve crne joge tvoje, kakvi bakraci....

A i sta da radi prosecni radikalni pravoslavac, jer ako nisi znao anatema je bacena na jogu i meditaciju !

:pop2::pop:

Back