Христос Васкресе од Косоваца

nesko101

Elita
Poruka
20.856
Ауторска тема
Иако на Косову влада полицијски час ја сам око 23 часа упалио кола и отишао у цркву Свети Сава у Жеровници.На путу није било полиције јер су се склонили и пустили су све оне Србе који су хтели на литургију.Ипак су се многи уплашили евентуалне казне па нису дошли,Додуше ова катакомба Епархије Рашко Призренске је била препуна али већином житеља из околине.Ја сам дошао из Косовске Митровице мада нисам био једини. Пазите ову информацију ево на пример у Грчкој померили су литургију за осам ујутро а не у поноћ како треба и то због прилагођавања полицијском часу.Да резимирамо на крају дефинитивно На Северу Косова је било боље за Васкрс него у Целој Грчкој.Зато браћо Срби Косовци вам честитају празник са ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

Ауторска тема
Иако на Косову влада полицијски час ја сам око 23 часа упалио кола и отишао у цркву Свети Сава у Жеровници.На путу није било полиције јер су се склонили и пустили су све оне Србе који су хтели на литургију.Ипак су се многи уплашили евентуалне казне па нису дошли,Додуше ова катакомба Епархије Рашко Призренске је била препуна али већином житеља из околине.Ја сам дошао из Косовске Митровице мада нисам био једини. Пазите ову информацију ево на пример у Грчкој померили су литургију за осам ујутро а не у поноћ како треба и то због прилагођавања полицијском часу.Да резимирамо на крају дефинитивно На Северу Косова је било боље за Васкрс него у Целој Грчкој.Зато браћо Срби Косовци вам честитају празник са ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!
ВАИСТИНУ ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

И Теби и свим православнима на Косову и Метохији ЖЕЛИМ СВЕ НАЈЛЕПШЕ !!!

hristos-vaskrse.jpg

ВАИСТИНУ ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

И Теби и свим православнима на Косову и Метохији ЖЕЛИМ СВЕ НАЈЛЕПШЕ !!!
Хвала брате Србине.Честитам свим Србима причест,на радост и весеље.Ја се лично осећам срећно после причести и одбацивања свега лошег после исповести.

Opet te ima banuju na neodredjeno vreme
nego dal si primetio da vernici ne znaju da
naisu to Uskrsnuce. Pravilno je vaskrse ili voskrese.
Само ти немој да причаш молим те шта је исправно.Мени су ђакони,свештеници кућни пријатељи.И престани више да ми пакостиш са лајковањем мојих противника.Проста си до бола.

Sretan Uskrs svima koji slave, iako je suditi po temi "Председниковање Александара Вучића", mislim da je na krstarici jako malo takvih.
Covjek od Boga dragog poslan, a narod ga vrijedja i mrzi.
Свако прима крст тј. терет онолико колико може да носи.Никога немој да жалиш због тога.

Само ти немој да причаш молим те шта је исправно.Мени су ђакони,свештеници кућни пријатељи.И престани више да ми пакостиш са лајковањем мојих противника.Проста си до бола.
Ja ti samo kulturno kazem kako to ide na srpskom.
Tvoji su kucni prijatelji tu nevazni.

U pozdravu se nije uobičajio narodni izgovor Hristos uskrsnu. Sačuvano je staro srpsko crkveno (srpskoslovensko) Hristos vaskrse i današnje crkveno (ruskoslovensko) Hristos voskrese.

U pozdravu se nije uobičajio narodni izgovor Hristos uskrsnu. Sačuvano je staro srpsko crkveno (srpskoslovensko) Hristos vaskrse i današnje crkveno (ruskoslovensko) Hristos voskrese.
Исправно је и једно и друго поготово ако си чиста у срцу и души.

objasnio sam da to ne cudi s obzirom na period koji smo prosli u titoizmu za sta smo dobrim delom i smai krivi, dok suse hrvati uvek vaspitavali ko katolici, a turci ko turci...

nema potrebe za tim ispravkama, jer se ljudi osete uvredjenim... mozda kao neka dobronamerna ispravka, nekom drugom prilikom...

Back