Krenule su ka hali sportova, drveća ima u blizini. Aleksandrovac je u suštini veće selo, koje je nastalo oko Vino-Župe. Možda su mobilni telefoni privukli grom ili jednostavno, deca su se zadesila na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Da su postojali gromobrani u blizini, deca bi bila živa, ovako je samo nagađanje
Tacno, to sve se moze verovatno i naucno, a u smislu nedostatka gromobrana i krivicno dokazati (sto verovatno nece...)
Dakle imamo nekoliko faktora u toj nesretnoj jednacini...
Prva grupa faktora su ovi faktori nemara lokalnih vlasti i generalno vlasti...a u vezi nedostatka gromobrana...
Druga grupa faktora su ovi kako rekoh naucni, a koji su prouzrokovali grom bas tu
Posto ne mozemo (sem na izborima, a i to je upitno...il nekakvim gradjanskim protestom u Aleksandrovcu i posledicnim pritiskom na nadlezne da ucine nesto po tom pitanju) uticati na prvu grupu faktora...
Onda nam ostaje da analiziramo bar ovu drugu vrstu faktora...dakle da bar spoznajom zastitimo sebe...
I sad u tu drugu grupu faktora bi mogli nabrojati:
1) Vracale su se sa bazena...Dakle one su vec bile uslovno govoreci natopljene VODOM... a VODA je dobar provodnik...ali bazenska voda je obicno HLORISANA, tako da to malo minira provodljivost... no one su svakako jos dodatno i kisnule trceci kuci.
2) Potom taj faktor kojeg si sam pomenuo a kojeg mozemo videti i na Google Earthu...Naime deo kuda su se kretale je pored neke livade s jedne strane a sa druge su kuce...Znaci imamo CISTINU sa te jedne strane...
3) One su zastale ili su se u tom trenutku zatekle POD DRVETOM...i to je po nesreci izgleda bilo najvise drvo u tom nizu...verovatno iz tog razloga ih je i privuklo zbog razvijenije krosnje da se tu sakriju ili su se prosto sudbinski u tom trenu bas tu zatekle trceci.
Ako negde dobro procitah to drvo je bila lipa?
Inace u vezi lipe:
Липа је код Словена била свето дрво, па самим тим и код Срба. Липа се сади далеко од куће (бар 100 м) и она својим мирисним цветовима освежава околину и даје пчелама добру пашу, а оне липов мед који је био основна сировина за прављење медовине. Липов угаљ пречишћава воду, а липовим угљем у праху се одлично чисте зуби и десни.
Takodje sam negde citao da gromovi udaraju najcesce u drvece koje ne samo da je visoko u odnosu na okruzenje nego koje ima i DUBOKO KORENJE...koje dopire do podzemnih voda...
A onda sam proguglao da vidim sta kaze o korenju lipe:
Sve lipe koje rastu na našem podneblju (srebrnolisna, krupnolisna i sitnolisna) imaju jako razvijen koren, prodire duboko i veoma je razgranat. Tako bar kažu knjige.
Dakle i to je jos jedan faktor...iz ove druge grupe naucnih faktora nazovimo ih tako.
4) Spominju se mobilni telefoni, sto moze biti dodatani faktor zbog litijum JONSKIH baterija i sl, ali i bez mobilnih telefona njih dve su same bile svojevrsno "energetsko polje", pri cemu ne znam dal je gore da su bile u kretanju ili u mirovanju.
Dakle mobilni mogu i ne moraju biti faktor...posto desavalo se da grom udari i u stado ovaca...dakle tu nema mobilnog...ali stado ovaca cini svojevrsno "energetsko polje" il reicmo desavalo se da udari na fudbalski teren medju grupu igraca..dakle ista prica..."energetsko polje"...
Zato se savetuje da ako ste po grmljavini u nekoj grupi na otvorenom da se rasirite na udaljenost minimum od 5 metara kako nekidan procitah.
Dakle to bi bio neki pokusaj razmatranja zasto se to onako recimo naucno posmatrano desilo bas tako.
Ali...
Posto ja nauku ne odvajam od onog neceg duhovnog...nije to ni Tesla odvajao jer je i sam dosao iz duhovne porodice...s tim sto je on imao poseban pristup tom duhovnom svetu koji se razlikovao od klasicnog religioznog pristupa, dakle zato ja ovde tumacim i te sinhronizitete...a oni su upravo taj "šapat univerzuma", tih nekih kosmickih zakona i sila...
Uostalom...
Upravo negde ranije vec rekoh...da upravo tik iznad mesta gde su stradale devojcice, a to je bilo u Krusevackoj Ulici...se nalazi i Ulica NIKOLE TESLE...mozete to videti na GE...a Tesla se upravo bavio MUNJAMA...i tim proucavanjima jonosfere i sl...
Dakle sem naucnih fakata koje bi mogli tumaciti ovako ili onako u zavisnosti kakvim znanjima i spoznajama raspolazemo, potom sem odgovornosti moralne a mozda i krivicne organa lokalnih vlasti zbog nemara...imamo i ovaj sinhronizitetni momenat koji nam moze pomoci u tumacenju dogadjaja, zasto i kako se odvijaju.
...