Hraniteljke

Цццц, кави сте ви поједини ликови..... :eek:

Ја сам са ратишта довео једно дете и живело је у мојој породици поред мојих троје деце, и није било никакве тежине, већ се само увећала љубав коју носимо у души, срцу, човечност.

Моја супруга га је гледала као своје рођено, све док се нису стекли услови да се врати у Хрватску, својим правим родитељима...

Не, никако немогу да схватим свет тако тврда срца, поготово жене.

Цццц, кави сте ви поједини ликови..... :eek:

Ја сам са ратишта довео једно дете и живело је у мојој породици поред мојих троје деце, и није било никакве тежине, већ се само увећала љубав коју носимо у души, срцу, човечност.

Моја супруга га је гледала као своје рођено, све док се нису стекли услови да се врати у Хрватску, својим правим родитељима...

Не, никако немогу да схватим свет тако тврда срца, поготово жене.
to je to :ok:
gde ima za tri ima i za četiri

to je to :ok:
gde ima za tri ima i za četiri
Тачно брате, а тек да видиш како своја деца постају позитивни кад имају таквог неког госта, да се тако изразим, брата или сестру "по тањиру". :)

А тек да видиш колика се позитивна промена деси код супружника, колико се ту љубави и пажње рађа... То је за неописати! :)

Poslednja izmena:
Драге моје даме, немој да сте обориле нос, није ово критика за било кога.

Суштина у животу је да се свако понесе онако колико се осећа слободним, колико има "комоције", простора, како на душевном тако и на другом плану... :)

Према томе, слободно коментаришите, необрачајте пажњу на мене :)

mogla bi kad bi preticalo
i uzela bi dete zato što želim da čuvam dete a ne zbog para
uzimanje deteta zbog para mi je vrlo ogavna pojava...a imam komšiju koji je tri tako usvojio...misim uzeo na čuvanje...ili kako se to već kaže, vi znate već
i ona mu dođu ko služinčad...prostiru veš, idu u kupovinu...a njegova deca ko mali bogovi

Hraniteljstvo je jedno od sada najopravdanijih stvari koje dobar covek moze da uradi, ali da to radi bez naknade.
Usvajanje je postalo nesvrsishodno nestajanjem porodice, zato je hraniteljstvo opravdano i dobrodoslo.

ne vidim nista lose u tome da drzava asistira hraniteljskim porodicama financijski, ukoliko to ne odbiju

Ako ja zelim nekome da pomognem i sposoban sam za to, zasto bi izazivali nepostene da zaradjuju na " dobrocinstvu" , a sa tim i decu da ostecuju?

Ko nije sposoban sam da cuva dete nema potrebe ni da ga uzima, drzava moze da asistira i ustanovama, za koje znas da nema dovoljno zato su hranitelji bolje nego donacija.

mislim da to nema veze samo s dobrim namjerama
postoji odredjen broj djece sa zdravstvenim problemima, posebnim potrebama koje bioloske porodice jednostavno ne zele
ni vecina potencijalnih usvojitelja ih ne zeli
da se ne lazemo, mi smo siromasna zemlja
gdje se vecina roditelja svakodnevno bori da izdrzava svoje porodice
roditeljima i hraniteljima takve djece sve je to neuporedivo
slozenije
tako da mislim da im je pomoc drzave svakako dobrodosla
ne mislim ni da su svi hranitelji u tome zbog novca - postoji i veliki broj djece ciji se roditelji ne zele odreci roditeljskog prava
ona ne mogu biti usvojena, ali mogu biti smjestena u hraniteljske porodice i to ide brze
takodjer, to uopce nije los sistem jer omogucava covjeku i porodicama da bolje shvate vlastite mogucnosti
a sistem nadzora postoji i mora postojati

- - - - - - - - - -

nije ista stvar odrasti u ustanovi i u porodici
kapiram da tu ima i zloupotreba, al ne mislim da su svi
hranitelji u tome zbog nadoknade

Back