Hrana za bebe?

• Začetnik teme Začetnik teme MOJA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
latisa,
sve je brzinski. u malo vode kuvas voce, povrce, kombinacije,,smiksas i gotovo.

dok presvuces bebu hrana se skuva.

zbavi 2-3 male sepe, stapni mikser i koju plasticnu kasicicu

tablica sa dohranom se ne pridrzavaj strogo.
sta je u sezoni to i pravi.

Sofiji sam voce i povrce davala redom sta mi je padalo na pamet.
pazila sam sa mlijecnim proizvodima (jogurt sir kefir) i jajetom da ne dajem prije od 8og mj..i glutenom od 6og

najbitnije je davati dva tri dana jednu namirnicu na pocetku da vidis reakcije

Poslednja izmena:
E da bobicasto voce,jagode,med i kikiriki se ne daje jer su jaki alergeni. Grasak,boraniju,pasulj,kupus zbog varenja bolje ne pre 9.meseca. A sad vec mozes sargarepu,blitvu,jabuku,pirincanu kasu,krompir,bundevu,tikvice,celer. Sezonsko voce kako sveze redom u toku godine rodi. Pa pilece i curece belo,pa zecetina,junetina,jagnjetina,pileca dzigerica,patlidzan,karfiol,brokoli,riba,jaje prvo zumance i u 12-om mesecu belance cisto,bez obzira sto je dete vec u testima jelo belance razredjene. I otprilike ti je sve. Voce mozes i kao sokic davati.narocito leti,a i u pirincanu kadu,kasnije sa keksom kao obrok. Kasnije stavis da se kuva suoa za vas bez soli pa povadis ono sto je dete vec probalo,smuckas i neka jede. Kada uvedes gluten onda vec moze jesti koricu hleba,zalogajcice recimo sa slaninicom od 8-og meseca,a onfa vec u supicu mozes staviti i testeninu,knedlu itd. Da pravis palentu sa jogurtom ili pavlakom,ili proju kada uvedes gluten. Sve u svemu uhodaces se polako.

Back