Hrana puna pesticida u Srbiji prolazi kontrole

прослеђујем... Данас сам појео 3 банане. Није ми добро...

"Polja gde rastu palme se prskaju mnooogo sa veoma otrovnim hemikalijama, koje su apsolutno kancerogene. Isto tako banane: u toku godine ih prskaju 40 puta sa najvecim otrovima, prskaju iz malih poljoprivrednih aviona. Gledala sam emisiju u Ekvadoru gde su velike plantaze banana. Onda ih peru u varikini. U Kaliforniji, plantaze citrusa, pomorandze, limun i ostali, godisnje bace 100 tona otrova (herbicida, i drugih, neke i mesaju). Zbog palminog ulja je nezdravo jer je puno otrova! A fabrika ga upotrebljava jer je najjeftinije, da bi imali veci profit. Sve radi profita i bogacenja, prodaju zatrovanu hranu. Kapitalizam."

drzis u vodi pola sata i ocistis od pesticida cak i da nije postovana karenca...posle oljustis i jedes .....otrov je gmo hrana koja u svakom svom delu ima pesticide i nicim se ne mogu ukloniti...ako bar kod na orginalnoj kutiji pocinje sa 8 onda je gmo...mnogo sam takvih kutija gledala u idei i maxiju, uvoz iz holandije a cene kao da su od zlata

Код нас користе хербициде и у пластеницима. Побогу, људи, па природа је препуна природних алтернатива пестицидима. Орахов лист, преслица, сирће, бибер, љута паприка и безброј другог. Да се само мало потрудите, не само да бисте могли произвести здравију храну, већ бисте лако могли и уштедети.

Да ли сте свесни да буквално трујете и себе и друге? Не само да користите пестициде, већ их неретко користите неисправно и угрожавање сопствени живот.

Код нас користе хербициде и у пластеницима. Побогу, људи, па природа је препуна природних алтернатива пестицидима. Орахов лист, преслица, сирће, бибер, љута паприка и безброј другог. Да се само мало потрудите, не само да бисте могли произвести здравију храну, већ бисте лако могли и уштедети.

Да ли сте свесни да буквално трујете и себе и друге? Не само да користите пестициде, већ их неретко користите неисправно и угрожавање сопствени живот.

Када би се дебилна власт потрудила да сељацима/паорима/произвођачима ДЕТАЉНО ОБЈАСНИ ДА НЕПРАВИЛНОМ УПОТРЕБОМ ПЕСТИЦИДА ТРУЈУ И УБИЈАЈУ И СЕБЕ И ДРУГЕ ЉУДЕ - верујем да би
онда добро размислили шта раде.
Не могу да схватим зашто су тако неодговорни.... па то је прави злочин...

Back