Hrana koja je otrovna za pse i mačke

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Hrana koja je otrovna za pse:
-Luk
Luk je veoma štetan za psa, a posledice su fatalne. Luk im povređuje crvena krvna zrnca.
-Avokado
Avokado je opasan za većinu životinja, ne samo pasa. Posledice su dijareja i povraćanje. Ali, ko još daje psu avokado?
-Živo testo
Hranjenje psa živim testom može ugroziti njihov život. Jako se brzo apsorbuje, i remeti organe u psećem organizmu.
-Čokolada
Čokolada je jedan od najčešće poznatih toksina za pse. Krivac je teobromin, alkaoid koji može da izazove srčane aritmije i disfunkciju centralnog nervnog sistema kod pasa.
-Hrana za mačke
I ako ne može otrovati vašeg psa momentalno, može mu veoma naškoditi.
-Grožđe
Niko za sada ne zna zašto je grožđe opasno za pse. Ali čak i mali komad ih može usmrtiti. Ukoliko to ne ubije psa, očekivani simptomi su dijareja, povraćanje, manjak apetita, teško disanje itd..
-Spanać
Ovo je baš čudno, ali tako je. On sadrži veliku količinu oksalne kiseline, ne mogućnosti apsorbovanja kalcijuma..
-Mleko i sir
Svi sisari su dizajnirani da piju majčino mleko, ali kada odrastu to je bespotrebno pa tako i kod pasa. Mnogi psi su netolerantni na mleko.
-Ksilitol ili šećer
Može se naći u žvakama, slatkišima, tortama, kolačima, čokoladi.. Pse ove namirnice mogu staviti u stanje kome za manje od pola sata od konzumacije. Povećava im krvni pritisak i drugo.
- Divlje pečurke
Za razliku pečuraka koje kupujemo u prodavnici i koje su bezbedne za pse, divlje pečurke nisu. Ako vidite da negde rastu u vašem dvorištu, odma ih se otarasite.
-Jabuke
I ako jabuka nije toksična, njeno zrno jeste. Ne može ih ubiti, ali velika količina zrna može im napraviti velike probleme u zdravlju.
-Breskve
Kao i za jabuke, breskve bez njihove košpice su bezbedne! Ali sa njom nisu.
-Alkohol
Nadam se da ovde ne mora da stoji nikakvo objašnjenje, zašto bi iko ovo uradio?
-Mladi luk
Ista stvar kao i beli luk.
-Majonez i senf
Ne može im štetiti u malim dozama, ali nije dobro za njihovu konzumaciju.
-Kafa
Zašto biste dali psu kafu?
-Višnje i trešnje
Slično kao i za breskve i jabuke, višnje i trešnje imaju košpice koje su toksične za pse.
-Krompir
Krompir je primer još jedne hrane gde je solanin krivac za toksičnost.
-Argumi ili citrusi (Limun, pomorandže, mandarine)
I ako pas nikada neće pojesti, otrovni su i štetni.

Hrana koja je opasna za mačke
-Avokado (Objašnjenje gore)
-Luk - II -
-Šećer - II -
-Trešnje, višnje - II-
-Limun, pomorandže, mandarina - II -
-Jabuke i breksve - II -
- Živa jaja
Živa jaja prouzrokuju salmonelu.
-Čokolada - II -
-Kafa - II -
-Alkohol - II-
-Mleko - II -
-Pseća hrana
Pseća hrana je hrana za pse,a ne za mačke. Može biti veoma opasno po mačku i njeno zdravlje.
- Živo testo - II-
- Kokos i kokosovo mleko
Jako ih teško apsorbuju, iako malo konzumiranja ne može da im puno naškodi treba izbegavati.
-So
U velikim količinama izaziva dijareju, povraćanje, napade, i smrt.
-Argumi i citrusi - II -
-Krompir - II -
- Majonez i senf - II -
- Spanać - II -
- Grožđe - II -
-Mleko i sir - II -

Čime onda hraniti ljubimce?
Najbolja opcija ishrane ljubimaca (mačke, psi) je meso (bez kostiju) , pilav, banane, jagode, kukuruz i lubenica. Sve su to bezbedne namirnice i zdrave pre svega. Bezbedne i za pse i mačke.
Screenshot_20211229_190112.jpg

Odlična ideja za ubijanje salmonele itd.
Macike vole i kuvana žumanca..belanca nikako.
Na žalost ali organska jaja nisu imala dodir sa antibioticima i zato je veća šansa da sadrže salmonelu i zato su ona jeftina žumanca bolja za macike.
Hranio sam zadnjih 3-4 godine desetine macika i ne vole baš sve kuvana žumanca ali većina voli.
Ovaj moj recept, mleko bez laktoze i sveža žumanca, dajem matorim macikama bez zuba ..Oni jadni ne mogu ništa osim da srču:(

Odlična ideja za ubijanje salmonele itd.
Macike vole i kuvana žumanca..belanca nikako.
Na žalost ali organska jaja nisu imala dodir sa antibioticima i zato je veća šansa da sadrže salmonelu i zato su ona jeftina žumanca bolja za macike.
Hranio sam zadnjih 3-4 godine desetine macika i ne vole baš sve kuvana žumanca ali većina voli.
Ovaj moj recept, mleko bez laktoze i sveža žumanca, dajem matorim macikama bez zuba ..Oni jadni ne mogu ništa osim da srču:(
Vole,ovi ulicni.Sta ce?Glad.

Jutros gledam,ja sam stavljala 2 kantice kraj kontenjera.Voda i hrana.Da je to nekom smetalo i makli su.Ja sam znala zicom to za drvo zakaciti.I to su otpetljali i bacili.

Nekom smeta.

Vole,ovi ulicni.Sta ce?Glad.

Jutros gledam,ja sam stavljala 2 kantice kraj kontenjera.Voda i hrana.Da je to nekom smetalo i makli su.Ja sam znala zicom to za drvo zakaciti.I to su otpetljali i bacili.

Nekom smeta.
Užas..Zašto bi nekom smetalo? Jadni, gladni, hladno im je..Treba im pomoći! Hvala ti što pokušavaš da im pomažeš. Ja to radim isto, hranim svakog koga nađem..

Hrana koja je otrovna za pse:
-Luk
Luk je veoma štetan za psa, a posledice su fatalne. Luk im povređuje crvena krvna zrnca.
-Avokado
Avokado je opasan za većinu životinja, ne samo pasa. Posledice su dijareja i povraćanje. Ali, ko još daje psu avokado?
-Živo testo
Hranjenje psa živim testom može ugroziti njihov život. Jako se brzo apsorbuje, i remeti organe u psećem organizmu.
-Čokolada
Čokolada je jedan od najčešće poznatih toksina za pse. Krivac je teobromin, alkaoid koji može da izazove srčane aritmije i disfunkciju centralnog nervnog sistema kod pasa.
-Hrana za mačke
I ako ne može otrovati vašeg psa momentalno, može mu veoma naškoditi.
-Grožđe
Niko za sada ne zna zašto je grožđe opasno za pse. Ali čak i mali komad ih može usmrtiti. Ukoliko to ne ubije psa, očekivani simptomi su dijareja, povraćanje, manjak apetita, teško disanje itd..
-Spanać
Ovo je baš čudno, ali tako je. On sadrži veliku količinu oksalne kiseline, ne mogućnosti apsorbovanja kalcijuma..
-Mleko i sir
Svi sisari su dizajnirani da piju majčino mleko, ali kada odrastu to je bespotrebno pa tako i kod pasa. Mnogi psi su netolerantni na mleko.
-Ksilitol ili šećer
Može se naći u žvakama, slatkišima, tortama, kolačima, čokoladi.. Pse ove namirnice mogu staviti u stanje kome za manje od pola sata od konzumacije. Povećava im krvni pritisak i drugo.
- Divlje pečurke
Za razliku pečuraka koje kupujemo u prodavnici i koje su bezbedne za pse, divlje pečurke nisu. Ako vidite da negde rastu u vašem dvorištu, odma ih se otarasite.
-Jabuke
I ako jabuka nije toksična, njeno zrno jeste. Ne može ih ubiti, ali velika količina zrna može im napraviti velike probleme u zdravlju.
-Breskve
Kao i za jabuke, breskve bez njihove košpice su bezbedne! Ali sa njom nisu.
-Alkohol
Nadam se da ovde ne mora da stoji nikakvo objašnjenje, zašto bi iko ovo uradio?
-Mladi luk
Ista stvar kao i beli luk.
-Majonez i senf
Ne može im štetiti u malim dozama, ali nije dobro za njihovu konzumaciju.
-Kafa
Zašto biste dali psu kafu?
-Višnje i trešnje
Slično kao i za breskve i jabuke, višnje i trešnje imaju košpice koje su toksične za pse.
-Krompir
Krompir je primer još jedne hrane gde je solanin krivac za toksičnost.
-Argumi ili citrusi (Limun, pomorandže, mandarine)
I ako pas nikada neće pojesti, otrovni su i štetni.

Hrana koja je opasna za mačke
-Avokado (Objašnjenje gore)
-Luk - II -
-Šećer - II -
-Trešnje, višnje - II-
-Limun, pomorandže, mandarina - II -
-Jabuke i breksve - II -
- Živa jaja
Živa jaja prouzrokuju salmonelu.
-Čokolada - II -
-Kafa - II -
-Alkohol - II-
-Mleko - II -
-Pseća hrana
Pseća hrana je hrana za pse,a ne za mačke. Može biti veoma opasno po mačku i njeno zdravlje.
- Živo testo - II-
- Kokos i kokosovo mleko
Jako ih teško apsorbuju, iako malo konzumiranja ne može da im puno naškodi treba izbegavati.
-So
U velikim količinama izaziva dijareju, povraćanje, napade, i smrt.
-Argumi i citrusi - II -
-Krompir - II -
- Majonez i senf - II -
- Spanać - II -
- Grožđe - II -
-Mleko i sir - II -

Čime onda hraniti ljubimce?
Najbolja opcija ishrane ljubimaca (mačke, psi) je meso (bez kostiju) , pilav, banane, jagode, kukuruz i lubenica. Sve su to bezbedne namirnice i zdrave pre svega. Bezbedne i za pse i mačke. Pogledajte prilog 1075618
WOw. Hvala na informacijama. Dakle luk, čokolada, grožđe, sir, šećer....ono što najčešće jedem...a šta ih momentalno ubija? Irl nijedan ker neće pojesti bilo šta od ovoga

WOw. Hvala na informacijama. Dakle luk, čokolada, grožđe, sir, šećer....ono što najčešće jedem...a šta ih momentalno ubija? Irl nijedan ker neće pojesti bilo šta od ovoga
Da..
Luk sadrži toksični princip poznat kao N-propil disulfid ovo jedinjenje izaziva slom crvenih krvnih zrnaca, što dovodi do anemije kod pasa.

Čokolada je otrovna za pse najviše zbog njenog sadržaja teobromina, koji psi nisu u stanju efikasno da metabolizuju.

Sir i nije toliko toksičan, kao druge navedene stvari i ne može ih ubiti, ali može biti veoma opasno, ako je to njihova svakodnevna hrana. Jako je gojazna hrana pre svega i nije najbolja opcija.

Konzumiranje grožđa i suvog grožđa predstavlja potencijalnu zdravstvenu pretnju psima njihova toksičnost psima može dovesti do toga da životinja razvije akutnu povredu bubrega.

Šećer kod pasa može dovesti do gojaznosti i čak dijabetesa.

Momentalno ih ubija (Avokado, grožđe, ksilitol (šećer), kafa, čaj, alkohol, luk, čokolada i živo testo.

Back