Hrana kao smisao života...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Sretoh pre neki dan poznanicu, mlada žena, tridesetak godina, dvoje lepe dečice sa njom idu... ona ima jedno 100 kg, muž preko 120 kg, i deca gojazna dosta...
Pitamo se mi i ćaskamo, kaže brat joj otišao na more u Grčku, ja oduševljeno pitam gde i kako je tamo? Na šta mi ona kaže da ne zna gde je ali imaju lep apartman sa OGROMNOM kuhinjom... kaže oni idu u banju, i opet oduševljenje, našla je apartman sa VELIKOM kuhinjom... (inače može da letuje na maldivima ako želi ali teško je trčati oko dece(3 i 5 god)... i da, neće hotel ni slučajno jer jelte nema kuhinju...
Pita ona mene kako nam je bilo na odmoru, ja kažem prelepo, videli ovo, obišli ono, deca bila odlična... na to će ona “Pa da, tvoji veliki i jedu sve pa ti je lako.”
A ja u čudu... :eek:

Jel moguće da se nekim ljudima ceo život vrti oko hrane?
I da pri tom ne vide sebe, svoju porodicu.

Koliko vam je hrana bitna?
Živite da biste jeli ili jedete da bi živeli?

ovo je u sushtini za filozofiju
otvarate li ovakve teme da biste ziveli, ili zivite da biste otvarali ovakve teme

a moze i na kulinarstvo
shta jedete i koliko , zashto jedete toliko koliko jedete

a moze i na putovanja
koliko i shta jedete na letovanju

a moze i na psihologiju
da li vas je sramota shto jedete toliko koliko jedete i da li prichate o tome sa svojim forumskim konsultantima

etc

zivim da bih jela
i uzivam u svemu, od crevca na zaru i skembica u saftu do kavijara
zato i mrzim da pazim sta jedem ali ne pada mi odricanje od hrane tesko kada sam ok sama sa sobom i sve dok imam jedan dan nedeljno da jedem sta hocu i koliko hocu
sa druge strane cim nesto ne stima - hrana je uteha i tada nema sile da pazim, tada mi je svaki dan nedelja :lol:

i volim velike kuhinje ko ti tvoji prijatelji :malav:

pretpostavljam da većina voli da ima lepo uređen stan
ali to je jedno a drugo je da ti kuhinja bude prioritet kada ideš na odmor
ma da, ali ja kada mislim o stanu ili kuci prvo mislim o velikoj kuhinji, sa onim velikim stolom po sredini na kome je velika cinija voca, pa u natavku velika trpezarija a na stolu uvek neko lepo cvece, a pogled puca kroz prozore itako, mnogo gledam americke serije, znam : )
ostale delove uopste ne zamisljam

Ja sam.od ovih sto zive da bi jeli
Uzivam i volim hranu

A ona ako ima ocd vezan za hranu je nesto drugo....

Uostalom nekome je smisao zivota u velikoj kucerini i audiju, nekome u hrani, nekome u poslu, nekome u picu, nije kao da si kompetentna da joj sudis
U pravu si...
Ja sam najvise iznenadjena sto neko nece na more jer ne moze oko dece da se bavi na moru
Ovo oko kuhinje mi je bzvz jer su svakako predebeli
A inace trazila je muzu da joj ugradi klimu u spajz :lol:
Kakva ljubav prema hrani

Sretoh pre neki dan poznanicu, mlada žena, tridesetak godina, dvoje lepe dečice sa njom idu... ona ima jedno 100 kg, muž preko 120 kg, i deca gojazna dosta...
Pitamo se mi i ćaskamo, kaže brat joj otišao na more u Grčku, ja oduševljeno pitam gde i kako je tamo? Na šta mi ona kaže da ne zna gde je ali imaju lep apartman sa OGROMNOM kuhinjom... kaže oni idu u banju, i opet oduševljenje, našla je apartman sa VELIKOM kuhinjom... (inače može da letuje na maldivima ako želi ali teško je trčati oko dece(3 i 5 god)... i da, neće hotel ni slučajno jer jelte nema kuhinju...
Pita ona mene kako nam je bilo na odmoru, ja kažem prelepo, videli ovo, obišli ono, deca bila odlična... na to će ona “Pa da, tvoji veliki i jedu sve pa ti je lako.”
A ja u čudu... :eek:

Jel moguće da se nekim ljudima ceo život vrti oko hrane?
I da pri tom ne vide sebe, svoju porodicu.

Koliko vam je hrana bitna?
Živite da biste jeli ili jedete da bi živeli?
to je i moja vecita dilema
inace na nekim rodjackim vecerama sam sretala par koji je sinovima od pet godina kuvao po osam virsli za obrok
cela familija okrugla ko pun mesec
ne mozes da verujes u cemu su nasli smisao zivota
u bozanstvenim viršlicama

Back