HRABROST

bllondie

Iskusan
Banovan
Poruka
6.267
Biti hrabar za mene znači prvenstveno biti iskren i prema sebi i prema drugima. Boriti se za ono što smatramo ispravnim. Uraditi nešto uprkos strahu koji osećamo..............
Ne smatram sebe nešto hrabrom i ne mogu činiti možda velika dela, ali evo ja sam skupila hrabrost da menjam sebe i svoj život.
Kako vi vidite i doživljavate hrabrost?

hrabrost je pozitivna, ne da drugi vide nego stvarno
kad ides protiv straha jer je to dobro, a nije egoizam
ili ajde zdrav egoizam ok
Strah je jako dobro i pozitivno osećanje. Naravno govorimo o racionalnom, a ne o patološkom strahu.
Strah može da bude koristan i stimulivativan (npr. plašiš se da ćeš da padneš na ispitu, pa učiš još više da do toga nebi došlo....)

hrabrost ti je uzvisena, nije budala
cak iako si budala, ima nekako neku OK notu
ma razumemo se
nije jadno uzvisena nego stvarno, jednostavno, kao hajduci
nije zla
mislim i da je jednostavna i skromna ali nesto hoce, zeli, ili cuva, jaka je
mozda ne hajduci ima neki drugi primer mada mogu oni

Poslednja izmena:
Ne znam s ovog aspekta jer sam bila odvažna ili hrabra. Ja doživljavam kao hrabrost. A, možda je ipak samo ludost. Ja tačno sada znam šta je, ali nema veze. Mislim da jesam. I pravo da ti kažem, ne znam kako uspeh. Ja kao da u tom momentu ne bejah potpuno svesna šta će to sve da donese. Ali, znam da sam tako odlučila bila, jer sam znala u sebi, da je to tako ispravno. Imala sam dva izbora. Mogla sma ja drugačije, ali mene je vuklo dubinski ovo. Zato sam znala da tako treba. Tada sam prvi put bila hrabra jako mnogo iako sam u srcu znala da unapred gubim. Odnosno da sam ja u ratu, koji dobiti neću. Ali, ja znam zašto sam vojevala baš te i takve bitke.

Drugi put sam hrabra bila, kada sam hrabro podnosila sve što je nakon toga usledilo. S ove distance, smatram da sam se baš drčno i muški držala. Da sam lavovski držala konce u svojim rukama, sve dok me zaista nije potuklo. Osećala sma se kao ratnik, koji će radije umreti, ali se neće pokoriti onome što me slama. I tako je i bilo. Potuklo me je. I u redu je. Znam da tako moralo je.

Treći put sam hrabra bila, kada sam morala da se suočim s svim posledicama kasnije takvog stava, principa, ponašanja. I preuzela sma hrabro odgovornost za to. Ne žalim ni jednog dana u sebi, što sam to uradila. Zato što i sada ovako kako je, ja živim mirno, jer mirno sada spavam. Posledice su bile katastrofalne. Teške, teške...I tada sam hrabro odlučila opet, da ću gurati do samog kraja i sebe ozdraviti do onog stepena maksimuma dokle god može da bude. Znam da neće biti nikada kao pre. U tim danima, kao i sada, "svlačim " s sebe sve segmente. Sve dubisnki analiziram. Analizirah. Hrabro sam se suočila s svim onim šta mi nije davalo mira. Šta me je gušilo i jelo. Mira davalo nije.

Četvrti put je sada. Odnosno ima tome već, nekako je zajedno krenulo s bolesti..ili tek nakon toga...nekako sam ostala sama, sve se zbrčkalo ne treba i još stotinu situacije, koje su me navele da se suočim s svim onim što mene kao čoveka dubinski plaši. Šta mene straši. To sada zajedno s borenjem s bolešću, menjam u sebi i sama s sobom. Sve ono što u sebi smatram za male demone i ono šta možda jeste moja tamna strana ličnosti. Sada se više nego ikada, u prekretnici svog života, suočavam s onim što je još ostalo, da u sebi promenim i izmenim.

Hrabrost...da po cenu svega ostanem svoja. Možda je to ta najveća. Bila i ostala. I kada sam sijala i sada kada sam na dnu. To sam što jesam. I u punom crnilu i belilu. :)

:bye:

pa uvek nekako pomeris granicu valjda to je hrabrost, ali na dobro

- - - - - - - - - -

a ne, hrabrost je praksa

- - - - - - - - - -

mogu ja da priznajem do sutra sta god hoces
samo kome gde zasto

- - - - - - - - - -

zavisi valjda, koga je baba vatala da krade pekmez onda mozda ; )))
a pisite vi
idem dalje da muljam ipak

Poslednja izmena:
hrabrost je"gledati smrt u oci",ali koristeci je kao svog saveznika,prihvatajuci borbu njenog upozorenja.Na primer :borba tesko obolelih,koji se bore do zadnj kapi snage,naravno i ako je poraz ta borba je uvek prihvatljiva

Hrabrost je relativan pojam....evo današnji dan je trebalo zajedno sa još tri koleginice, da gazdarici odgovorimo argumentovano na njene nebuloze, zašto moramo biti otpuštene, jer nema posla navodno, jer smo potpisale gomilu govana na našu štetu, da smo mi super, bla bla bla...žena nas na finjaka sjeba...moćna je kod inspekcije....inače svuda redom ima dobre veze...i sada ti budi hrabar....malo se iskukah, oprostite...

ma jok, ako se zrtvujes obicno nemas nesto bolje, hrabrost je da prestanes
osim mozda roditelji i deca, prvo mala pa punoletna
ili ostareli roditelji, to bi bilo dobro

- - - - - - - - - -

uf ne slazem se : )

Back