Hrabrost u holivudskom filmu; danas

Poruka
21.519
Sta je za vas hrabrost i da li ima neki aktuelan hrabar reditelj, a da snima u SAD..
Evo meni prvo pada na pamet kada bi se pojavio neko da ismeva new age ideologije, tipa homoseksualizam, feminizam i citavu rasnu ujdurmu...
E to bi bila hrabrost, samo ne znam ko bi od poznatih faca igrao u tom filmu, posto je ocigledno 99 posto Holivuda iz fazona gadimo se tradicije...

Moderno je ovo sto sam naveo, to su pozeljne teme, pa se pitam da li je to toliko zatvoreno drustvo, sistem i industrija, gde se denula prica o pluralizmu, slobodi, pravima, itd...Posto ja ne vidim nijedan film gde su Hriscani kul i normalni ljudi, a svaki zdrav rezon nalaze da ove dominantne ideologije zasluzuju tretman satire... Zaista je komicno..

Jel to nema kuraznih filmadzija ili je sistem toliko zatvoren da niko ne moze da udje unutra... Ispada da kad bi se pojavio takav filmski radnik da bi prosao nesto kao projevrejski reditelj u sred Berlina tridesetih... Kritika mislim za takvim i ne traga, ali je pitanje sta misli publika, da li je sacuvala dostojanstvo i razum i bi li to uopste imalo prodju...

Za mene je hrabrost kada se neko drzne da stvara nesto van popularnih narativa, znaci nesto novo i do sada neobradjeno, a da ima smisla i uporista...

Sta je za vas hrabrost i da li ima neki aktuelan hrabar reditelj, a da snima u SAD..
Evo meni prvo pada na pamet kada bi se pojavio neko da ismeva new age ideologije, tipa homoseksualizam, feminizam i citavu rasnu ujdurmu...
E to bi bila hrabrost, samo ne znam ko bi od poznatih faca igrao u tom filmu, posto je ocigledno 99 posto Holivuda iz fazona gadimo se tradicije...

Moderno je ovo sto sam naveo, to su pozeljne teme, pa se pitam da li je to toliko zatvoreno drustvo, sistem i industrija, gde se denula prica o pluralizmu, slobodi, pravima, itd...Posto ja ne vidim nijedan film gde su Hriscani kul i normalni ljudi, a svaki zdrav rezon nalaze da ove dominantne ideologije zasluzuju tretman satire... Zaista je komicno..

Jel to nema kuraznih filmadzija ili je sistem toliko zatvoren da niko ne moze da udje unutra... Ispada da kad bi se pojavio takav filmski radnik da bi prosao nesto kao projevrejski reditelj u sred Berlina tridesetih... Kritika mislim za takvim i ne traga, ali je pitanje sta misli publika, da li je sacuvala dostojanstvo i razum i bi li to uopste imalo prodju...

Za mene je hrabrost kada se neko drzne da stvara nesto van popularnih narativa, znaci nesto novo i do sada neobradjeno, a da ima smisla i uporista...
Ameri su poceli sve vidnije da postavljaju gej likove na visoka i vodeca mesta kod njih.Sto im se stvarno i desava.zar takvi treba da vladaju zemljom.

Ameri su poceli sve vidnije da postavljaju gej likove na visoka i vodeca mesta kod njih.Sto im se stvarno i desava.zar takvi treba da vladaju zemljom.

Ma neka vlada ako je sposoban, ali cemu to forsiranje npr. kroz film kako je biti gej samo po sebi kvalitet i svrha....
Elementarna pristojnost nalaze da se neko posprda na taj racun u mejnstrim produkciji, samo nikako to da vidimo...
Danas ako film/serija ne propagira LGBT ideologiju, feminizam ili tu navodnu multikulti pricu iza koje se krije mrznja i politicki interesi, onda bolje i da ga ne snima...

Nedostaje hrabrih producenata, reditelja, scenarista, pa mozda i glumaca....
A mozda ih i ima, pa pokusavaju, ali ne uspevaju...

PS. Jel zna neko sta je sa Mel Gibsonom? Nema ga na Netflixu nigde, a ne vidjam ga ni na dodelama Oskara..

Zivimo u vremenu u kojem se "Beauty and the Beast" smatra sovinistickim.
Crtic bez crnaca, pedera, Zidova, samo bijeli Francuzi.
Ajme škandala.
Plus sto mi je tu netko napisao da se radnja moze svesti na zvjerskog silovatelja koji je oteo nevinu seljanku.
Danasnji Hollywood treba zaboraviti, tu odavno nema nicega.
Jednostavno ne misliti na tu Kalafonjriju.

Nedostaje sigurno u celom svetu hrabrih producenata,reditelja,scenarista,a i glumaca koji bi izbegli,to nasilno nametanje LGBT populacije.Nisam nista skoro cuo ni ja o Mel Gibsonu.Ponavljaju se sve neki njegovi stari filmovi.Skoro sam gledao,kao pilot,pa ga zaledjuju u nekoj kapsuli,pa se budi valjda posle 50 godina.Zaboravio sam naziv.Dobar glumac imao je dobre uloge,koje je veoma dobro odradio.Cini mi se da se i on bacio i reziserske vode.

Ima i kuražnijih režisera, samo oni ne mogu da dođu do izražaja zbog trenutne politike Holivuda. Primer je onaj film The Lighthouse koji je samo jednu nominaciju za oskara dobio uprkos vidljivom kvalitetu scenarija i glumaca. O čemu da pričamo kad su krenuli da guraju multirasnu glumačku postavu čak i u istorijske filmove i serije gde je prirodno da dominiraju beli likovi (Les Miserables, The Witcher, Troy: Fall of a City...). Najbolje je okrenuti se filmskim klasicima, a od novijih probrati šačicu tih filmova van mainstreama koji nešto vrede...

Ima i kuražnijih režisera, samo oni ne mogu da dođu do izražaja zbog trenutne politike Holivuda. Primer je onaj film The Lighthouse koji je samo jednu nominaciju za oskara dobio uprkos vidljivom kvalitetu scenarija i glumaca. O čemu da pričamo kad su krenuli da guraju multirasnu glumačku postavu čak i u istorijske filmove i serije gde je prirodno da dominiraju beli likovi (Les Miserables, The Witcher, Troy: Fall of a City...). Najbolje je okrenuti se filmskim klasicima, a od novijih probrati šačicu tih filmova van mainstreama koji nešto vrede...
Sve stoji sto si rekao brale ali Witcher ti je epska fantazija,nema nikakve veze sa istorijom:D
Elem niko ne da nema muda,vec sumnjam da bi sad u 2020 ikome bilo dozvoljeno da uopste napravi film koji bi ismevao LGBT,rasnu jednakost i ostale new age bullshitove.
Jedino sto mi pada napamet je da bi mozda Sasa Baron Koen mogao da napravi film sa nekim likom,kao sto je npr bio Bruno,tu se bas popisao po LGBT pokretu fino

Sve stoji sto si rekao brale ali Witcher ti je epska fantazija,nema nikakve veze sa istorijom:D
Elem niko ne da nema muda,vec sumnjam da bi sad u 2020 ikome bilo dozvoljeno da uopste napravi film koji bi ismevao LGBT,rasnu jednakost i ostale new age bullshitove.
Jedino sto mi pada napamet je da bi mozda Sasa Baron Koen mogao da napravi film sa nekim likom,kao sto je npr bio Bruno,tu se bas popisao po LGBT pokretu fino
Ma znam, lapsus mali, ali je radnja ipak smeštena u slovenski istorijski fantasy ambijent, tako da ni tu ipak nema mesta multirasnom društvu.
Dozvoljeno je filmadžijama da snimaju šta god hoće ali će malo koja producentska kuća hteti da stane iza njih ako procene da taj film ne leži široj javnosti, plus će biti bojkotovani i urnisani od strane kritičara i akademije...

Dozvoljeno od strane koga?

Ma znam, lapsus mali, ali je radnja ipak smeštena u slovenski istorijski fantasy ambijent, tako da ni tu ipak nema mesta multirasnom društvu.
Dozvoljeno je filmadžijama da snimaju šta god hoće ali će malo koja producentska kuća hteti da stane iza njih ako procene da taj film ne leži široj javnosti, plus će biti bojkotovani i urnisani od strane kritičara i akademije...

Za kriticare se slazem, ali da li si siguran to za siru javnost...? Ako tu mislis na medije, javne licnosti, itd.. onda ok.. Ali ako pricamo o publici, tj. sirokim masama, e to je vec upitno... Sta vise, ubedjen sam da bar 50 posto evropske i americke populacije nije zadovoljno ovim trendovima i u kom pravcu sve ide, ne kazem da pola ljudi ne gleda te filmove, verovatno gledaju, ali ne skacu od srece sto su takvi

Za kriticare se slazem, ali da li si siguran to za siru javnost...? Ako tu mislis na medije, javne licnosti, itd.. onda ok.. Ali ako pricamo o publici, tj. sirokim masama, e to je vec upitno... Sta vise, ubedjen sam da bar 50 posto evropske i americke populacije nije zadovoljno ovim trendovima i u kom pravcu sve ide, ne kazem da pola ljudi ne gleda te filmove, verovatno gledaju, ali ne skacu od srece sto su takvi
Nisam siguran, možda i jeste upitno. Ja imam utisak da je ta politička korektnost duboko ukorenjena u mozgovima većine belaca sa Zapada kao rezultat višegodišnje lobotomije, pa da bi i oni bojkotovali neadekvatan film zajedno sa "ugroženim" manjinama... takva je verovatno procena i tih producentskih kuća, idu na to da privuku što širu publiku pa zbog toga dobijaš ovo što sad imamo...

Poslednja izmena:
Gej lobi,bilo koja NWO organizacija,duboka drzava,papa,vanzemaljci

Salu na stranu nece dozvoliti ti koji vuku konce iz senke,ko god da su,jer im je to protivno interesu

Ako imas kesa snimaj sta hoces, zar to nije nacelo liberalne demokratije i slobodnog trzista... Mozda se ta tzv. politicki nekorektna vrsta filmova i snima, ali je skrajnuta daleko na margine... Evo ovaj Damien Chazelle, kod njega su glavni junaci beli ljudi, uglavnom muskarci, a pritom su mu filmovi odlicni... Tako da on eto mozda ideoloski ne prati trendove, ali nije ni protivnik, sto nije nista lose, ali eto.

A protivnika nema u prvom planu ne zbog dekreta, zabrane, pa ni precutnih dogovora ili naredjenja, na sta ti ciljas, mislim moguce i to donekle, ali mislim da pre svega ljudi koji bi mozda i hteli nisu spremni na borbu i licnu zrtvu, jer znaju da bi ih sacekao pakao na zemlji zbog oponiranja zvanicnoj kinematografskoj politici....

Nisam siguran, možda i jeste upitno. Ja imam utisak da je ta politička korektnost duboko ukorenjena u mozgovima većine belaca sa Zapada kao rezultat višegodišnje lobotomije, pa da bi i oni bojkotovali neadekvatan film zajedno sa "ugroženim" manjinama... takva je verovatno procena i tih producentskih kuća, idu na to da privuku što širu publiku pa zbog toga dobijaš ovo što sad imamo...

Pa Bred Pit izadje za govornicu da pljuje Trampa i svi aplauz, a narod glasa za tog istog Trampa... Sta ti to govori?

Ako imas kesa snimaj sta hoces, zar to nije nacelo liberalne demokratije i slobodnog trzista...

A svi znamo da su ljudi koji forsiraju ta nacela takozvane liberalne demokratije selektivno politicki korektni,ipak su neke zivotinje jednakije od drugih :D
Pa pogledaj samo maltene bilo koji film Spajk Lija,ideja je kao neka rasna jednakost a vidi se jasno kroz njegove filmove da on crnac prezire belce,i sta,nikom nista,jer je crnac

A svi znamo da su ljudi koji forsiraju ta nacela takozvane liberalne demokratije selektivno politicki korektni,ipak su neke zivotinje jednakije od drugih :D
Pa pogledaj samo maltene bilo koji film Spajk Lija,ideja je kao neka rasna jednakost a vidi se jasno kroz njegove filmove da on crnac prezire belce,i sta,nikom nista,jer je crnac

Film od Spajk Lija - BlackKklansman mi je i bio inspiracija za temu, pomislih da bi bila pozeljna neka kontrateza

Da sam milijarder financirao bi film u kojem je crnac okorijeli diler i kriminalac, zidov kvarni, nosati, tamnoputi lihvar, dok bi p*eder bio pedofil i ubojica djece.
Kakva bi tu liberalska kmecaona nastala, nebo bi gorilo.
Samo zbog trolezi bi snimio takav film, da nastane masovna histerija.
Slusati liberale kako kmece s ustima punih govana, neprocjenjivo.
Nije iskljuceno da bi iz ciste zluradosti drkao na njihove reakcije.

Dugo sam razmisljala sta da odgovorim na ovu temu. Kao sto vecina zna, ja sam i lezbejka i feministkinja. Ja sam zena koja je seksualno zlostavljana sa 5 godina. Ja sam i sestra u patrijarhalnoj porodici u kojoj se ocekuje da sve pripadne bratu.
I da, znace mi filmovi koji obradjuju i moja prava i nedostatak istih.
Medjutim, politicka korektnost je pinkwashing. Politicka korektnost nece popraviti sjebano stanje stvari. Politicka korektnost je stvorila cancel culture koja ce unistiti spisateljicu Hari Potera jer je rekla svoje misljenje na temu trans prava.
Zasto sam na krstarici? Zato sto zelim da cujem drugu stranu. Da, kao levicarka, saslusam sta kaze Sotir koji je desnicar na teme koje su oboma bitne, koje su bitne svakom ljudskom bicu.
Nikome na svetu nece biti bolje zato sto 10% glumaca moraju da budu reprezenti manjine. Bice nam bolje samo ako imamo priliku da kazemo sta mislimo bez cenzure (koja mora da postoji, da, ali samo kad se ugrozavaju najvise vrednosti, a ne zbog jbn pinkwashinga). I moze nam biti bolje samo ako imamo priliku da cujemo i drugu stranu a da ga ne kenselujemo zbog pol.nekorektnosti.
I opet, po 50.put :D preporucujem dokumentarac The Social Dilemma, to su vec neka mudda i neka hrabrost u filmu koja nam je svima potrebna.
Dobra tema, Sotire!

Poslednja izmena:

Back