Hrabrost je delovanje koje izvire iz srca

Mislim, slično. Hrabrost koju u jednom životnom moemntu osetite je ravna nepreglednom junaštvu. Viteštvu. Čojstvu. I to zaista je upravo baš iz tog razloga toliko jako - jer jeste čisto. Upravo ta čistina daje tu silinu, ja mislim. U sprezi s njom, dobija nešto vanvremenski i nešto vanserijski. To tebe kao tebe ne može da omete. Što ne znači, da ne može da te odvede na krivi put, ali da te sputa u svojoj nameri, nikako ne može, jer ti veruješ da činiš dobro. I svakako i da te odvede na krivi put, nekako u očima neba, verujem, bi se gledalo blagonaklono, jer sako slušaš samo svoje srce, imaš hrabrost i želju da se za nešto izboriš, boriš, to retko kada može baš da pogreši, da se toliko i tako prevariš. Da lošim nazove se.

Hoću reći, da i ja u sebi imam to. I da to u sebi čuvam. Tu borbenost, jakost. Čistinu i silinu.

Biti hrabar - je po meni biti pametan i znači, da znaš uočiti razliku - kada odustati i predati se. A kada istrajavati.

Već su mudri odavno rekli, da je strah koren svih zala. I sama verujem u to. Ali, u jednom životnom momentu, na tasu, imaš strah i želju.

Kada želja nadvlada strah - to je hrabrost. Ti i dalje bojiš se, ali želiš da boriš se. Jer želja za tim nečim je puno jača od straha. I to je onda prava stvar.

"Boj se ovna, boj se...., pa kada ćeš živeti? " E, to je ta. :)

Jednom presečeš - pa šta ti Bog da.

:bye:

Hrabrost je delovanje koje izvire iz srca. Sva delovanja koja proizlaze iz čiste ljubavi donose sa sobom sigurnost i čvrstoću koju ništa ne može omesti. Biti hrabar znači znati da strah ne pruža otpor pred ljubavlju.

hrabrost je produkt straha...mozda i nismo svesni tog straha , ali svakako se akumulirao negde duboko u nama i poshto je tehsko, gotovo neprirodno ziveti u konstantnom strahu, javlja se kontrareakcija - hrabrost...nema tu mnogo mudrosti , srca, muda , sarme etc.

1175013_643944095624306_1767262658_n.jpg

Hrabrost je delovanje koje izvire iz srca. Sva delovanja koja proizlaze iz čiste ljubavi donose sa sobom sigurnost i čvrstoću koju ništa ne može omesti. Biti hrabar znači znati da strah ne pruža otpor pred ljubavlju.
Svakako život ne želim provoditi u nekim strahovima od loših ishoda. Hrabrost se više u ogleda suočavanju sa ishodima no u samom prepuštanju i rizikovanju.

Ja se plashim otrovnih zmija, jel to zapravo otpor pred ljubavlju ili? I shta ako okurazhim sebe i skupim hrabrosti da uhvatim zmiju, jel to proizashlo iz chiste ljubavi (mada ja i dalje mrzim zmije i gadim ih se)? Poetski recheno, lijepo nema shta, da sam u rovu do gushe u blatu i da se neprijatelj sprema na finalni proboj mene bi pridobio tim rechima, ovako je samo lepo srocheno al bez mnogo osnova.

Back