HR: Kradu oznake za minsko polje

Moguće je Dano.

Dosta vremena sam proveo na razminiranju i znam o čemu govorim.

Najmanje tabli se skida iz objesti jer je ipak rizik blizina potencijalnog minskog polja.

Istina, kod Promine smo imali slučajeva i da su Hrvati skinuli table da bi Srbi zalutali u minsko polje, ali nisam čuo za takav slučaj u Slavoniji.
Конкретно,које сте мине уклањали?

Неозбиљан си,благо речено.Не може свака будала да безбедно разминира минско поље и остане у једном комаду.

Ni jedno razminiranje nije bezbjedno, misoni.

Svaki profesionalac kad uđe u minsko polje stavlja glavu u torbu, a pogotovo amateri.

Ali ljudi to rade.

U šibenskom zaleđu su skidali mine da bi kasnije s tim eksplozivom išli u ribolov.

Moguće je Dano.

Dosta vremena sam proveo na razminiranju i znam o čemu govorim.

Najmanje tabli se skida iz objesti jer je ipak rizik blizina potencijalnog minskog polja.

Istina, kod Promine smo imali slučajeva i da su Hrvati skinuli table da bi Srbi zalutali u minsko polje, ali nisam čuo za takav slučaj u Slavoniji.

sad bih trebala poput picija da ti tražim da to potvrdiš linkom ali neću.

i dalje mi je neverovatno da to rade ljudi koji žive u samoj blizini.
meštani već možda i znaju gde je šta, ali zamisli neko sa strane se zablesavi pa uđe...

i dalje mi je neverovatno da to rade ljudi koji žive u samoj blizini.
meštani već možda i znaju gde je šta, ali zamisli neko sa strane se zablesavi pa uđe...
Нема шансе.И где има Срба,то су стари људи.Не верујем да је неко толико луд или покварен да склони обележја и да му изгину комшије.

te paštete ste i po vukovaru ostavljali, ako se ne varam,
onako za sobom..
mnogo sveta je u baštama ili na njivi stradalo

Sve vojske u ratu devedesetih su postavljale minska polja.

A jedino JNA je pravila nacrte istih, dok su svi ostali minirali ko da je voda donijela.

Zato su ta "divlja" MP i najopasnija.

JNA je dostavila centrima za razminiranje nacrte i kod javljanja na tender svaka firma dobije nacrt i s dosta velikom sigurnošću se može obaviti razminiranje.

Ali, ako je iza JNA prošla neka druga vojska, pa je to polje još malo "osigurala", e onda je stvar yebena.

Onda jedino pomaže stroj za razminiranje da pomlati sve i poslije samo kontrola sa psima i detektorima.

Sve vojske u ratu devedesetih su postavljale minska polja.

A jedino JNA je pravila nacrte istih, dok su svi ostali minirali ko da je voda donijela.

Zato su ta "divlja" MP i najopasnija.

JNA je dostavila centrima za razminiranje nacrte i kod javljanja na tender svaka firma dobije nacrt i s dosta velikom sigurnošću se može obaviti razminiranje.

Ali, ako je iza JNA prošla neka druga vojska, pa je to polje još malo "osigurala", e onda je stvar yebena.

Onda jedino pomaže stroj za razminiranje da pomlati sve i poslije samo kontrola sa psima i detektorima.

ne znam proceduru, ali se za vreme krajine ginulo i sakatilo svako malo zbog tih nagaznih..

ne znam proceduru, ali se za vreme krajine ginulo i sakatilo svako malo zbog tih nagaznih..

Obala Save sa bosanske strane je najzagađenije područje minama (mislim još i danas).

Tamo se znalo naći na 14.000 m2 (70 x 200 m) površine 7000 pješadijskih i 2000 protivtenkovskih mina.

Govorim o konkretnom tenderu kod Orašja na koji se nismo htjeli javiti i to je bila sreća.

Razminiranje je trajalo 6 mjeseci, a svaki mjesec je poginuo 1 deminer, a nekad i 2.

Obala Save sa bosanske strane je najzagađenije područje minama (mislim još i danas).

Tamo se znalo naći na 14.000 m2 (70 x 200 m) površine 7000 pješadijskih i 2000 protivtenkovskih mina.

Govorim o konkretnom tenderu kod Orašja na koji se nismo htjeli javiti i to je bila sreća.

Razminiranje je trajalo 6 mjeseci, a svaki mjesec je poginuo 1 deminer, a nekad i 2.

a čuj, žao mi je i tih ljudi, ali žao mi je i onih koje sam spomenula.
zato mi je, ponavljam, potpuno besmisleno da se neko danas sa tim zaebava.

Back