how about that

Iskreno se nadam da tema nije postavljena radi provokacije.

Ovo nisu bas pojedinacni i usamljeni slucajevi, ja kod nas po ruralnim sredinama znam za zene koje doje svoju da kazem odraslu decu (6-7 godina). Jeste neobicno, ali svako ima pravo na izbor. Da li je bolesno, nemam pojma, moguce da majka podsvesno pokusava da produbi vezu sa detetom i drzi je na istom intimnom nivou kada je dete bilo beba.

Sa druge strane, dojenje u poznim godinama deteta nema isti efekat kako kada je bilo beba kada je ishrana u pitanju.
po ruralnim sredinama toga svuda ima, i nekad je pitanje i nestasice (odgovarajuce) hrane za dete i ko zna cega jos, ali mi ovo stvarno nije jasno za obrazovane ljude solidnih primanja da i dalje ne mogu i nece da otresu sestogodisnje dete sa sise i jos se time dice :neutral:

Iskreno se nadam da tema nije postavljena radi provokacije.

Ovo nisu bas pojedinacni i usamljeni slucajevi, ja kod nas po ruralnim sredinama znam za zene koje doje svoju da kazem odraslu decu (6-7 godina). Jeste neobicno, ali svako ima pravo na izbor. Da li je bolesno, nemam pojma, moguce da majka podsvesno pokusava da produbi vezu sa detetom i drzi je na istom intimnom nivou kada je dete bilo beba.

Sa druge strane, dojenje u poznim godinama deteta nema isti efekat kako kada je bilo beba kada je ishrana u pitanju.
Nesto slicno i ja mislim, da pokusava da zadrzi jednaku vezanost dece za sebe kao u trudnoci i dok su bili bebe tako sto podrzava njihovu infantilnost, uz opravdanje pred sobom, i sto pokusava da nametne drugima, da je majcino mleko prosto cudotvorno i kujuci ulogu majke u decijim zivotima negde u zvezde. To je sigurno spregnuto sa slikom dobre majke koja je potpuno posvecena svojoj deci, bez svesti da ce morati, i to sto ranije, da se uci da daje deci prostora da se razvijaju samostalnije i da se polako okrecu drugim stvarima...

...iskreno, cak me i ne zanima diskusija vezana za kvalitet majcinog mleka. Svaki sisar sisa po rodjenju dok ne ojaca i ne pocne da jede. Covek je sisar a ovo dete samo sto ne krene da menja mlecne zube za stalne.
...medicinski receno, nakon 8. godine se detetu pruza prva pomoc kao odraslom, fizicki se tretira kao odrasla osoba...zakljucak, ovo je tesko poremeceno i socijalni radnici bi morali da obrate paznju...

Deca gube refleks sisanja kad pocnu da menjaju mlecne zube.
Ovo dete jos uvek ima koristi od dojenja

Lele i ququ, jedan meda...nemoj to da mu radis ako boga znas, ima da ga zeza ceo vrtic a pola vrtica ce ici sa njim u skolu, svima ce da kazu i nijedna devojcica se nece zabavljati sa njim i zvace ga sisoje...imaj dusu Cicak i pravi junacinuz:cry:

...idu mi na zivac ove kapice:zroll:

Ova mala sa slike jos malo pa zrela da sama radja a jos sisa...pih z:D

Moja jedna drugarica je dojila dugo sina, mislim da je imao sigurno 3 godine a ona ga je jos dojila, i secam se dodje i kaze "mama, daj siku". Bilo mi je grozno, a inace je ovako kul osoba i skroz normalna, pa sad ne znam ko je tu lud :zelenko:

Back