Hotel na vrhu Mosta na Adi

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
29.276
Pilon Mosta na Adi za kratko vreme postao je jedan od najprepoznatljivijih gradskih simbola zahvaljujući svojoj visini od 200 metara. Zamislite još da je zaživela ideja Slobodana Maldinija, jednog od najuglednijih domaćih arhitekata, da se na njegovom vrhu nađe - hotel!

93590701951b0844fd93c2313531329_orig.jpg

Originalni arhitekta razmišljao je kako da most bude i ekonomski isplativ i došao na ideju da bi hotel na vrhu pilona bilo najbolje rešenje kojim bi Beograd dobio atraktivnu turističku lokaciju sa koje bi se pružao najlepši pogled na grad.

- Logično urbanističko-arhitektonsko i ekonomsko rešenje je da se ova izuzetno atraktivna lokacija, nastala podizanjem Mosta na Adi, iskoristi u turističke i druge profitabilne svrhe. Na vrhu najvišeg pilona u Evropi zamislio sam hotelsko-restoranski objekat, odnosno jedinstveni mikrohotel sa panoramskim restoranom i drugim ekskluzivnim i atraktivnim turističkim sadržajima - objašnjava za naš list Maldini, višestruko nagrađivani arhitekta i autor mnogobrojnih knjiga o arhitekturi.

I sam pogled na hotel pobuđuje znatiželju, a Maldini kaže da bi ovo mesto sigurno postalo nezaobilazna stanica svih turista koji posete prestonicu.

- Do hotela se dolazi brzim liftovima koji su postavljeni duž vertikale pilona. U svojoj staklenoj fasadnoj opni kroz koju se pruža nezaboravan pogled na grad, hotel sadrži nekoliko ekskluzivnih apartmana, restoran, kazino, prostorije za panoramsko posmatranje grada i zabavu - dodaje arhitekta.

Projektovao hotel na vrhu Mosta na Adi

:dash:

A za parking ispod mosta

extra što mu nije zaživela ideja. tako je isto jedan renomirani ***** palac dao idejno rešenje za uređenje savskog keja i da su ovi debili iz gradske vlasti to prihvatili sad bi nam tamo gradili neke konceptualne skalamerije. nego, mene interesuje koji bolid je projektovao petlju kod mosta na adi. ono je totalni haos, kad se ide prema gradu 15 krivina jedna za drugom.

extra što mu nije zaživela ideja. tako je isto jedan renomirani ***** palac dao idejno rešenje za uređenje savskog keja i da su ovi debili iz gradske vlasti to prihvatili sad bi nam tamo gradili neke konceptualne skalamerije. nego, mene interesuje koji bolid je projektovao petlju kod mosta na adi. ono je totalni haos, kad se ide prema gradu 15 krivina jedna za drugom.

To se i ja svakog dana pitam... Podseća na vodeni tobogan. ...
Ono što je još interesantnije je KOJI JE BOLID ODOBRIO da se na priključnici, na samom silazu sa mosta postavlja semafor.
Kao jedina Država sa saobraćajnim fakultetom, trebali bi da imamo i malo stručniji kadar.

Inače, da je ova zemlja normalna, izvođač radova bi platio debelu kaznu zbog gomile propusta.

Tog predlagaca pod hitno uhapsiti te staviti u celiju bez prozora i s' nadozorom i posmatrati mesec dana,ko zna sta mu jos padne na pamet,kakva mu je ideja ne bi me cudilo da sutra minira taj isti most da bi napravio parking ispod nivoa vode.

Ovo izgleda ružno i fizički nemoguće ali bi bilo dobro napraviti nešto kao u Bratislavi

300px-Bridge_Nov%C3%BD_most_-_Bratislava.jpg

dining%20in%20Bratislava_UFO.WATCH.TASTE.GROOVE.jpg

Da, i ja sam se setio da je odnekud prepisano, Bratislava. Inače su cene gore u Brat. parpene, i drugo, to je tamo atraktivna lokacija, ovo dupe na Adi je priličan zapećak, ko bi tamo išao...

InačKe, ja još nisam prešao preko mosta i kao što sam rekao i ovde, na Forumu dok se gradilo i dovršavalo, meni taj most defitinvno teško da će ikad biti potreban. A ja nisam jedini kome najskuplja na svetu skalamerija preko rukavca ne treba uopšte.

Poslednja izmena:

Back