HOTEL "MAMA"

• Začetnik teme Začetnik teme !JO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А ако би јој пало на памет? Ако би то била мамина жеља и потреба да буде корисна, да нешто ради, да се нечим забави и нечем посвети?

Да ли би јој ускратила ту потребу повредивши је притом јер је ''тако ружно да ти мама пегла''?

А шта са пословима које стари родитељи нису у стању да обаве? Да ли је једнако ружно да им помажеш и да ли се подразумева да треба да плаћају неког за то, или ћеш се понудити да ти то чиниш место њих?

'de si Hellen? Nema te ovih dana?:bye:

Допутовах данас из Хеладе :), па место да спавам и изодмарам се од одмора ко чоек - ја право за комп! :confused:

Hellas, или што би наши стари рекли - Хелада! ;)
Право место за Хелену! :)

Била сам на Тасосу, али нећу да спамујем тему, писаћу о томе сутра на Путовањима.;)

Hellas, или што би наши стари рекли - Хелада! ;)
Право место за Хелену! :)

Била сам на Тасосу, али нећу да спамујем тему, писаћу о томе сутра на Путовањима.;)

Važi.
Volim da čitam o mestima u kojima nisam bila...
Još ako je pala neka morska avantura... ajoj...:heart::mrgreen:

Kada je detetu vreme izleteti iz roditeljskog gnezda?

Vecina roditelja ce odgovoriti, verovatno: "Kad zavrsi fakultet." Zatim: "Samo jos da nadje posao". A onda(ako ima posao):"Pusti dete da nesto pristedi." I na kraju: "Ima vremena pa kad se uda/ozeni ... "
Pa ko zna, mozda ce mama mladencima sapnuti:"Deco, ostanite, ima dosta mesta ... ";)

Meni je bilo 20 god. kada sam osetila da mi je tesno i posle 2, 3 noci, donela odluku. Pozdravila sam se sa roditeljima i iselila. Stanovala sam, kao prvo, u jednoj studentskoj zajednici sa 5 osoba, gde sam imala svoju sobicu - zajednicku kuhinju, zajednicku dnevnu i kupatilo - i bila siromasna ko crkveni mis :( ali :ok:. Od Roditelja se nisam grebala a i kuci se nisam nikad vise vracala(osim samo u goste i na neke slave). Sa roditeljima sam se bolje slagala nego ranije, dok sam jos sa njima stanovala:). Nikada se nisam pokajala tom koraku.

- Kada ste vi napustili roditeljski "hotel"? Ili mozda jos niste i ne zelite tako brzo, jer ovako je puno komotnije, jeftinije ... ili koji je razlog toj "mother & father & I" simbjozi?
- Da li je ok. ako osoba preko 30-e godine stanuje jos u roditeljskoj kuci/stanu i koriste komfor maminog hotela u kojem im je sve oprano, opeglano i tacno na minutu skuvano?:confused:
- Koliko bi vas pogodilo kada bi vas vase dete odjednom napustilo:eek: tj.(samo)odselilo i samo o sebi brinulo?

Ova tema je bila u jednoj emisiji na TV-diskusiji pa me nesto zamislila.
Kakvo imate vi misljenje o svemu ovome?

:):bye:

Sorry na losem srpskom jeziku

JA bih se obradovala kada bi me izbacili :)

Još uvek stanujem sa mojima, iako radim, imam svoj auto, ali mi je daleko od toga što si navela u postu. Učestvujem u kućnim poslovima, ponekad spremim ručak, imam porodične račune koje plaćam, a svakog meseca donesem mami i tati papir i olovku da mi ostave spisak za kupovinu, i potrošačku korpu naravno ja finansiram.

Što bih davala negde 100 eura mesečno za stan, kad sam i ovako na neki način samostalna?

sa 24 po zavrsetku studija, iznajmila stan, nasla posao, ...... sa svojima sam u super odnosima, vidimo se cesto ali svako ima svoj mir, moju djecu vasptavam tako da budu samostalni i nadam se da nece ceo zivot provesti uz mene, naravno da cu biti tu kad god zatreba i koliko zatreba ali mislim da se pre 30.god djeca moraju osamostaliti ako zele da budu zdrave licnosti.

Све док је детету пријатно са родитељима, треба да остане са њима, сем уколико му то не пређе у навику, па дебилује и са 40 година.
Нисам видела разлога да напустим родитељску кућу пре удаје. Била сам заштићена од стране мајке по питању кућних послова, када сам се запослила учествовала сам у кућним издацима и то је све.
Лепо је када се вратиш с посла, а чека те припремљен ручак, испеглано, намештено... Срећна времена!
Сада бих била срећна да ме дочекају испржена јаја кад дођем с посла, али нема.
Све сам морала да научим да радим (мада мрзим кућне послове из дна душе и никада се на то нећу навићи), немам помоћи ни од кога и недостаје ми моја родитељска кућа и заштићеност.
Зато, децо, злоупотребљавајте своје маме док можете, после ћете све морати саме - ово се односи на женску децу посебно!

Све док је детету пријатно са родитељима, треба да остане са њима, сем уколико му то не пређе у навику, па дебилује и са 40 година.
Нисам видела разлога да напустим родитељску кућу пре удаје. Била сам заштићена од стране мајке по питању кућних послова, када сам се запослила учествовала сам у кућним издацима и то је све.
Лепо је када се вратиш с посла, а чека те припремљен ручак, испеглано, намештено... Срећна времена!
Сада бих била срећна да ме дочекају испржена јаја кад дођем с посла, али нема.
Све сам морала да научим да радим (мада мрзим кућне послове из дна душе и никада се на то нећу навићи), немам помоћи ни од кога и недостаје ми моја родитељска кућа и заштићеност.
Зато, децо, злоупотребљавајте своје маме док можете, после ћете све морати саме - ово се односи на женску децу посебно!

Ja moju nisam zloupotrebljavala a iskreno nebi ni da mene moji, a posto moji roditelji rade ceo zivot ja neznam kao to izgleda doci na gotov rucak, oduvjek se trcalo oni sa posla mi iz skole pa smo jako rano naucile i da kuvamo i da pospremamo ( ko prvi stigne kuci stavlja rucak) i sada ucim moje djete da skloni svoju casu i tanjir sa stola, da pokupi igracke, iskreno nisam nicija sluzavka i to nezelim da budem.

Ja moju nisam zloupotrebljavala a iskreno nebi ni da mene moji, a posto moji roditelji rade ceo zivot ja neznam kao to izgleda doci na gotov rucak, oduvjek se trcalo oni sa posla mi iz skole pa smo jako rano naucile i da kuvamo i da pospremamo ( ko prvi stigne kuci stavlja rucak) i sada ucim moje djete da skloni svoju casu i tanjir sa stola, da pokupi igracke, iskreno nisam nicija sluzavka i to nezelim da budem.

Е, видиш логика моје маме је била да женском детету неће утећи ни крпа, ни усисивач, ни шпорет и да га треба заштитити док је код мајке. И била је у праву. Ништа ми није утекло и све сам научила. Нешто док сам студирала, нешто кад сам се удала.Са мојом ћерком ће бити исто.
Што се тиче готовог ручка, моја мајка је радила у три смене, али смо имали готов ручак сваког дана, наше је било само да га подгрејемо, ако она није ту.
И оно што радим својевољно и за своје дете не доживљавам као малтретирање, мени је то уживање. А израз "злоупотребљавање" је требало да буде под знацима навода, да се не би схватио погрешно.:)

Е, видиш логика моје маме је била да женском детету неће утећи ни крпа, ни усисивач, ни шпорет и да га треба заштитити док је код мајке. И била је у праву. Ништа ми није утекло и све сам научила. Нешто док сам студирала, нешто кад сам се удала.Са мојом ћерком ће бити исто.
Што се тиче готовог ручка, моја мајка је радила у три смене, али смо имали готов ручак сваког дана, наше је било само да га подгрејемо, ако она није ту.
И оно што радим својевољно и за своје дете не доживљавам као малтретирање, мени је то уживање. А израз "злоупотребљавање" је требало да буде под знацима навода, да се не би схватио погрешно.:)

Ima ovdje istine i moja mama je dok smo bile manje ostajala do neka doba u kuhinji i sporemala rucak za sutra, kad smo porasle jedna po jedna smo pocela da je odmjenjujemo ne zato sto je ona to trazila nego sto nam je bilo zao zbog nekih njenih zdravstvenih problema, vjerovatno i ja da imam zensko djete potrudila bi se da joj ulepsam zivot sto vise mogu ali posto imam musko trudim se da ga naucim da mora da pocisti za sobom, bar da bude od neke pomoci svojoj zeni . :)

Ima ovdje istine i moja mama je dok smo bile manje ostajala do neka doba u kuhinji i sporemala rucak za sutra, kad smo porasle jedna po jedna smo pocela da je odmjenjujemo ne zato sto je ona to trazila nego sto nam je bilo zao zbog nekih njenih zdravstvenih problema, vjerovatno i ja da imam zensko djete potrudila bi se da joj ulepsam zivot sto vise mogu ali posto imam musko trudim se da ga naucim da mora da pocisti za sobom, bar da bude od neke pomoci svojoj zeni . :)

Мушко и треба да учиш :zper: Шалим се.

Meni bi najgora kazna u životu bila da živim sama. Nema mi ništa gore od hladnih zidova koji te dočekaju kad se vratiš u dom.:sad2:

Ja sam se super slagala sa roditeljima i bratom i živela sam u hotelu "Mama" dok se nisam udala tj.do 28.godine. Doprinosila sam kućnom budžetu, a opet mi je ostajalo za troškarenje što ne bih mogla ni da zamislim da sam sama živela. Nas dve ženske u kući smo ravnopravno delile poslove, a muški su parazitirali. I svima bilo super.

:ok:dobar savet za sve roditelje..:klap:

Pa možda si u pravu, ali evo ja sam sada odrasla i nemam toliko obaveza, ali bi mi bilo krivo da moja mama sve radi pored mene. Danas ću da je iznenadim ručkom.

Back