Hot or not

Mensch-Maschine

Iskusan
Poruka
6.591
Slučaj 1:
Juče preleteo preko vesti o našem zimsko-olimpijskom timu, koji će se dogodine takmičiti u (beži mi) Sočiju. U ekipi je i izvesna Ivana Kovačević, nordijska skijašica. Jedini komentar čitalaca na vest tada je bio: ''nije losa ova Ivana''. Danas ima i malo više komentara, ali taj je do sada skupio 66 pluseva i jedan minus.

Slučaj 2:
___________________________________________________________________________________

Dakle, očigledno je da žene moraju da računaju na to da su (od strane muškaraca) doživljene pre svega kao vizuelna pojava, odnosno da sve što rade i sve što govore uvek ostaje upakovano u manje ili više šareni papir, a da se na ceo ''paket'' uvek gleda samo kao na potencijalno dobar erotsko-rasplodni materijal (''Will you merry me'' sindrom).

Možete polemisati na temu da li je takav ugao posmatranja biološki determinisan ili društveno uslovljen, ali mene više zanima nešto drugo. Da li smatrate da bi ženama primarna trebala biti borba za oslobađenje iz tog okvira i za menjanje svesti muškaraca (što, kad se tako formuliše, zvuči kao nešto što je unapred osuđeno na propast), ili je, dapače, uputnije da porade na iskorištavanju fenomena u svoju korist (po sistemu - ne pišaj uz vetar, napravi vetrenjaču)?
Da li su žene koje žele da budu ozbiljno shvaćene hendikepirane svojim dobrim izgledom ili su hendikepirane ako su neprivlačne?

И лепота и ружноћа (ај да кажемо непривлачност) могу да буду хендикепи.
А те жене које наводиш су већ оствариле много тога, тако да их баш брига шта неки
напаљени коментатори мисле, само им дижу цену, јер ће се увек погледати вест са доста коментара.
Ја волим да неко прво помисли да сам лепа, искрено, зато што то прво види, не може да процени одмах каква сам.
Привучеш пажњу, а после покажеш која си и шта све можеш.

I love how the audience laughs from every breath he takes.
He is so hot!! the hottest person I've ever seen! gosh he is just pure sexiness..

Evo jedan od komentara na racun Dzonija Depa, da ne pominjem one koje pisu da bi mu se dale i rasirile noge samo da ih pogleda i sta bi mu sve radile.

Jednostavno, lepe ljude gledaju prvo kao lepe, a onda kao ljude.
Vecina muskaraca nisu toliko lepi i zgodni kao ovi za kojima zene balave, da su kao Dzoni ili na koga se vec loze, druga prica bi bila.

Жена која хоће да буде озбиљно схваћена не треба да истиче своју сексуалност, значи без одевања у нешто што истиче њене атрибуте, али већи је комплимент када се за жену каже да је добра риба него да је паметна, али у реду је и када се поред њеног интелекта спомиње и добар изглед, шта сад као нека ће се наљутити што јој је неки мушкарац рекао да има добро дупе или слично.

ko još može ozbiljno shvatiti matematičarku ako se ona predstavlja kao starleta? propuštam tu tananu mudrost po kojoj matematičarka treba da bude starleta da bi joj to koristilo u matematičkoj karijeri

Жена која хоће да буде озбиљно схваћена не треба да истиче своју сексуалност, значи без одевања у нешто што истиче њене атрибуте, али већи је комплимент када се за жену каже да је добра риба него да је паметна, али у реду је и када се поред њеног интелекта спомиње и добар изглед, шта сад као нека ће се наљутити што јој је неки мушкарац рекао да има добро дупе или слично.
pa mislim da će se većina naljutiti ako neko ko joj nije blizak komentariše njeno dupe..

- - - - - - - - - -

Мада мени она математичарка и није нека риба
moguće, nisam ni kliknula na link...

pa mislim da će se većina naljutiti ako neko ko joj nije blizak komentariše njeno dupe..

Добро није ми баш добар пример тај с дупетом, али рецимо ниједна жена се неће наљутити ако јој неко каже да је згодна, наравно под условом да јој се на леп начин каже, дискретно.

Добро није ми баш добар пример тај с дупетом, али рецимо ниједна жена се неће наљутити ако јој неко каже да је згодна, наравно под условом да јој се на леп начин каже, дискретно.
nemam pojma, možda neće, mada je meni recimo krajnja nepristojnost komentarisanje fizičkog izgleda tamo gde mu nije mesto, osobito ako dolazi od suprotnog pola. Primera radi, poslovni partner na nekom poslovnom sastanku ti kaže da si zgodna, ili ti šef kaže da si zgodna..teško da se možeš osloboditi utiska da tu nema ni tračak nečega što bi moglo biti seksualno uznemiravanje. To što smo poprilično vulgarna nacija ne bi trebalo da bude opravdanje

Mensch, ja ocekivala, sta znam...lepe zene:(

Ponudjeno je, za moj racun, cist prosek koji se komentarise onako, folklorno i zabave radi...mozda zavisi od licnog dozivljaja lepote ali kada pomislim da neku zenu prate mukice tokom zivota zbog izgleda, ona je obicno znatno iznad proseka. Takva lepota nije cesta, upravo je iz tog razloga upecatljiva i samo se takvoj lepoti ne prasta uspeh vec neretko sluzi ljubomornim, vise muskarcima nego zenama, za sabotazu.

Da li je hendikep...ne verujem...ne moze te celo drustvo shvatiti ozbiljno ma kako izgledala, vazno je da krug ljudi koji je ovlascen da pruzi zeleno svetlo za napredak shvati da vredis, ostali ce za njima...

Lepota koja ume da bude iznesena na pravi nacin dodje prednost...cak i ne mora da bude neka lepota, tu uz nju, rame uz rame, stoje prefinjenost, umiljatost, otmenost, smirenost, ljubaznost...
Ljudi koji nesto govore tek da kazu ce uvek naci povod...to je isti mentalni sklop koji zamera Serifovicevoj ruznocu, Ivanovicevoj visinu, Jankovicevoj lice...besmisleno je osvrtati se sta pisu ljudi koje ne poznajes i sebi stvarati komplikacije nepotrebnom borbom u kojoj nema pobednika...

nemam pojma, možda neće, mada je meni recimo krajnja nepristojnost komentarisanje fizičkog izgleda tamo gde mu nije mesto, osobito ako dolazi od suprotnog pola. Primera radi, poslovni partner na nekom poslovnom sastanku ti kaže da si zgodna, ili ti šef kaže da si zgodna..teško da se možeš osloboditi utiska da tu nema ni tračak nečega što bi moglo biti seksualno uznemiravanje. To što smo poprilično vulgarna nacija ne bi trebalo da bude opravdanje

Слажем се, значи само комплименти баз задњих намера, или на пример неки мушкарац толико буде одушевљен жениним изгледом да му несвесно излети како је згодна.

Slučaj 1:
Juče preleteo preko vesti o našem zimsko-olimpijskom timu, koji će se dogodine takmičiti u (beži mi) Sočiju. U ekipi je i izvesna Ivana Kovačević, nordijska skijašica. Jedini komentar čitalaca na vest tada je bio: ''nije losa ova Ivana''. Danas ima i malo više komentara, ali taj je do sada skupio 66 pluseva i jedan minus.

Slučaj 2:
___________________________________________________________________________________

Dakle, očigledno je da žene moraju da računaju na to da su (od strane muškaraca) doživljene pre svega kao vizuelna pojava, odnosno da sve što rade i sve što govore uvek ostaje upakovano u manje ili više šareni papir, a da se na ceo ''paket'' uvek gleda samo kao na potencijalno dobar erotsko-rasplodni materijal (''Will you merry me'' sindrom).

Možete polemisati na temu da li je takav ugao posmatranja biološki determinisan ili društveno uslovljen, ali mene više zanima nešto drugo. Da li smatrate da bi ženama primarna trebala biti borba za oslobađenje iz tog okvira i za menjanje svesti muškaraca (što, kad se tako formuliše, zvuči kao nešto što je unapred osuđeno na propast), ili je, dapače, uputnije da porade na iskorištavanju fenomena u svoju korist (po sistemu - ne pišaj uz vetar, napravi vetrenjaču)?
Da li su žene koje žele da budu ozbiljno shvaćene hendikepirane svojim dobrim izgledom ili su hendikepirane ako su neprivlačne?

pa sad...i ja svaki put kazem za Filippenka vidi ga kakav je sladak ko medvjedic neki i svaki put komentarishemo
koliko je on zapravo veso i pozitivan lik, kako se vidi iz nastupa s koliko strasti i ljubavi prica o onome sto radi...
ili za Michia Kaku...kako djeluje ko veseljak neki, isto...i rado ih gledamo jer su pametni i nekako...radosni ljudi...
i sa nostalgijom se sjetimo pok Sagana kod smo svi rado gledali i citali kao klinci...
ti ljudi obavljaju poslove gdje neophodno eksponirati se
i ljudi ih komentarishu...svako iz svog ugla
zene na svoj, muskarci na svoj nachin...
generalno mi je simpa ideja da matematicar/ka ili fizicar/ka budu gledaocima zanimljivi i vizuelno
pa cak i percepirani kao privlacni, pozeljni...
ne mislim da to bitno...tj da ikako utice na kvalitet rada tih ljudi, a mozda u donekle doprinosi
tome da se odredjene profesije prestanu percepirati kao "rezervirane za neprivlacne pojedince"
ovako fino vidis - nit su lijepi nuzno glupi, nit su pametni po defaultu ruzni...a ponegdje nesto
zanimljivo i cujes...to kao primjer klincima opce nije losa pojava
takodjer, ne mislim ni da zena treba da se oblachi konzervativno ili cak zapusti samo kako bi..."pokazala da je ozbiljna"...
nek se oblachi i izgleda kako oce..u skladu s prigodom, a svoj posao nek rsdi najbolje sto moze i to bi trebalo da je dovoljno

Ови што су писали коментаре ко да женско нису видели у животу. Где ове лепе, куку њима, једино ова математичарка није лоша, симпатична.

Но, у вези теме. Истина је да се на жене гледа као на некакав предмет. Читали сте у оним магазинима и на неким сајтовима како једно од правила за мушкарце гласи: Слушајте је шта прича.
Ко ће да слуша рецимо ову математичарку, мада опет није девојка нешто некултурно обучена, али замислимо да је избацила деколте нпр. Па сви ће имати кечеве, и после деца крива што не знају. Мада са друге стране, будимо реални, жене нису баш ни за професоре. Увек сам више волео мушкарце професоре, зато што људи знају како треба, жене све нешто по неком програму и шаблону. Можда грешим, а и небитно.

Зато су Арапи људи паметни, умотају своје жене у неке крпе само очи да им вире, да се људима не би дизало и да слушају кад жена прича. Највећи произвођачи доњег веша, најбољи кројачи и шта ти сад знам та модна чуда су мушкадија. Креирају ствари према својој машти и жељи.

Slučaj 1:

Slučaj 2:

hendikepirane su ukoliko uvazavaju misljenja i muskaraca koji razmisljaju iskljucivo jednodimenzionalno. u suprotnom sve je ok :D

Mensch, ja ocekivala, sta znam...lepe zene:(

Ponudjeno je, za moj racun, cist prosek koji se komentarise onako, folklorno i zabave radi...mozda zavisi od licnog dozivljaja lepote ali kada pomislim da neku zenu prate mukice tokom zivota zbog izgleda, ona je obicno znatno iznad proseka. Takva lepota nije cesta, upravo je iz tog razloga upecatljiva i samo se takvoj lepoti ne prasta uspeh vec neretko sluzi ljubomornim, vise muskarcima nego zenama, za sabotazu.
Namerno sam i odabrao žene koje izgledaju ok, ništa manje i ništa više, a opet su nekako skrenule onu vrstu pažnje na sebe koja im sigurno nije bila cilj.

И лепота и ружноћа (ај да кажемо непривлачност) могу да буду хендикепи.
А те жене које наводиш су већ оствариле много тога, тако да их баш брига шта неки
напаљени коментатори мисле, само им дижу цену, јер ће се увек погледати вест са доста коментара.
Ја волим да неко прво помисли да сам лепа, искрено, зато што то прво види, не може да процени одмах каква сам.
Привучеш пажњу, а после покажеш која си и шта све можеш.
I sad zamisli da si ova Šlezingerka. Smišljaš fazone, trudiš se da budeš inteligentna i vrcava, obučeš najobičnije farmerke i duks, skupiš hrabrost da izađeš pred publiku... a oni, ko o čemu, o tvom dupetu. Da li bi ti bilo baš sasvim svejedno?
(da se razumemo, ja prvi priznajem da sam multitaskovao, pa mi pola mozga kapira njene provale, a druga polovina skenira gluteuse. Prvi put. Drugi put samo noge; nisam ni slušao šta priča)

pa sad...i ja svaki put kazem za Filippenka vidi ga kakav je sladak ko medvjedic neki i svaki put komentarishemo
koliko je on zapravo veso i pozitivan lik, kako se vidi iz nastupa s koliko strasti i ljubavi prica o onome sto radi...
ili za Michia Kaku...kako djeluje ko veseljak neki, isto...i rado ih gledamo jer su pametni i nekako...radosni ljudi...
i sa nostalgijom se sjetimo pok Sagana kod smo svi rado gledali i citali kao klinci...
ti ljudi obavljaju poslove gdje neophodno eksponirati se
i ljudi ih komentarishu...svako iz svog ugla
zene na svoj, muskarci na svoj nachin...
generalno mi je simpa ideja da matematicar/ka ili fizicar/ka budu gledaocima zanimljivi i vizuelno
pa cak i percepirani kao privlacni, pozeljni...
ne mislim da to bitno...tj da ikako utice na kvalitet rada tih ljudi, a mozda u donekle doprinosi
tome da se odredjene profesije prestanu percepirati kao "rezervirane za neprivlacne pojedince"
ovako fino vidis - nit su lijepi nuzno glupi, nit su pametni po defaultu ruzni...a ponegdje nesto
zanimljivo i cujes...to kao primjer klincima opce nije losa pojava
takodjer, ne mislim ni da zena treba da se oblachi konzervativno ili cak zapusti samo kako bi..."pokazala da je ozbiljna"...
nek se oblachi i izgleda kako oce..u skladu s prigodom, a svoj posao nek rsdi najbolje sto moze i to bi trebalo da je dovoljno
Sve to stoji, ali opet su pretežne reakcije (hvala internetima na uvidu) jedne prema muškarcima a druge prema ženama.

- - - - - - - - - -

Зато су Арапи људи паметни, умотају своје жене у неке крпе само очи да им вире, да се људима не би дизало и да слушају кад жена прича. Највећи произвођачи доњег веша, најбољи кројачи и шта ти сад знам та модна чуда су мушкадија. Креирају ствари према својој машти и жељи.
Arapi se baš ubiše od slušanja šta žene pričaju...

- - - - - - - - - -

a jel može ako nije problem sažeta verzija...tipa rečenica dve...znaš da me mrzi da čitam ovolike postove
Ma ja nešto tu bzvz...
Samo kaži da se slažeš.

Slučaj 1:

Slučaj 2:

Nadam se da nećeš zameriti što nisam otvarao linkove, pošto mi je bilo dovoljno ono što sam pročitao u komentaru da shvatim poentu. Štaviše, možda bi ovakav otklon mogao doprineti objektivnijem odgovoru:

Sve je onako kako treba da funcioniše, očigledno. Obostrano.

Žene, generalno gledavši, ne interesuje fudbal, odbojka, košarka. Ali ako obrate pažnju na te sportove, onda im analiza najdalje dobacuje do toga da su Ronaldo ili Miljković dobri frajeri.

Muškarce takođe ne interesuje ženski sport, ne bih da ulazim u analizu zbog čega, mada svakako želim da kažem da treba da postoji, ali po istom principu analiziraju sportistkinje. Znači ona se tu nešto trudi, ne vidim poentu, ali je dobra riba.

Većina muškaraca se ne razume u astronomiju ili višu matematiku, pa preostaje procena o kojoj sam govorio što se tiče sporta.

Što se tiče komičarke, na veliku žalost žene su obdarene duhovitošću proporcionalno sposobnosti čuvenog kopanja rudnika, tako da pretpostavljam da komentatorima nije ostalo ništa drugo nego da pohvale njen fizički izgled.
Ništa lično ili šovinistički, ali već godinama pokušavam da detektujem vrlo vrlo duhovitu ženu, ali dalje od Vesne Trivalić nisam stigao, uz sav napor. Dozvoljavam da je to do mene.

Odgovori na pitanja:

Ne smatram da žene treba da se angažuju na izmeni svesti i dokazivanju da je vrednije to što rade od njihovog izgleda onima koji nisu u stanju da pojme to što rade.
Ne smatram da treba treba da pišaju uz vetar. Neka jednostavno nastave da rade to što rade i što vole da rade. To rade zbog sebe i zbog toga što uživaju u tome. Svejedno dobijaju priznanja od struke, kao što je već navedeno u slučaju komičarke, a ne sumnjam da su i naučnice priznate, a ovo za izgled im je samo bonus. Baš kao i u slučaju muškaraca čija zanimanja i značaj nisu ženama baš najjasniji.

koliko ste se raspisali,sad me blam sto se nisam vise unela u problematiku
iskreno citala sam na preskok,samo sam poslednji pasus procitala ceo
ja nisam ni primetila da se radi o nekoj komicarki i sportiskinji :lol:

Back