Hosting za klijente

N tasha

Početnik
Poruka
1
Da li stranice koje pravim za druge stavljam na svoj hosting ili za svakog posebno uplacujem? Nova sam u ovome, iz znatizelje sam napravila sebi web stranicu i sad me drug pitao da i njemu napravim za firmu. Pa me zanima na koji nacin vi koji se inace bavite ovim poslom to radite. Logicnije mi je da sve stavljam na svoj hosting jer je tako jeftinije ali se bojim da je to nepreofesionalno jer ipak pravim za ozbiljnu firmu sajt?

Ja sve drzim na svom hostingu, mada nemam neke ozbiljnije sajtove, najozbiljniji su neki manji Wordpress sajtovi.
Ti ako pravis neki ozbiljniji sajt, baza podataka, registracija i sl. mozda nije lose da imas poseban hosting za tu firmu.

Vidi raspitaj se i po stranim sajtovima, sigurno ima neka informacija o tome.

Kao što je već pomenuto, hosting i domen neka klijenti kupuju sami, da imaju potpunu kontrolu ako žele da menjaju dizajnera ili programera. Tako ti nećeš morati da se bakćeš sa svakih kome dođe da digne sidro.

Kad je već za firmu, neka ima zaseban, dobije lijepo račun i može pravdat taj trošak, tako da mu to možda i odgovara. Uostalom, cijene više nis tako velike. Iako, kad govorimo o tome bolje platiti nešto desetak eura više i da si siguran da si na kvalitetnom serveru nego uštedit to na godišnjoj bazi i da imaš problema. Ne znam kako velik sajt misliš pravit al većinom za firme ne zahtjevaju puno, pa bih preporučio Plus hosting (evo link, mislim da je kod vas to Plus.rs, ispravite me ako griješim), nešto skuplji ali kvalitetan.

Naravno klijent plaća hosting i domen i kasnije na godišnjem nivou nastavi sa plaćanjem. Onaj ko radi web sajt može, a i ne mora, da izabere hosting provajdera. Ukoliko je pravno lice u pitanju najbolje da se izabere domaći hosting provajder zbog PDV-a i računa.
U Srbiji možete pronaći kvalitetan hosting paket već za 20€ godišnje, preporuka - http://unlimited.rs

Back