Horor misterije... Primer serija From

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Oduševio sam se serijom From https://www.imdb.com/title/tt9813792/

Svrstao bih je u klasu horor misterija. Savršena ideja i radnja. Ljudi koji putuju gube se u vremenu i prostoru i ostaju zaključani u džepnom univerzumu jednog malog gradića iz koga ne mogu izaći i u kom uvek završavaju ukoliko pokušaju da odu iz njega. To je dakle uvod. Početna scena gde su ljudi pod konstantnom opsadom od strane nadmoćnih čudovišta čim padne mrak, a gde se ipak održava privid normalnog života što je i viđeno u Walking Dead u kombinaciji sa misterijom i potragom koju viđamo u Stranger Things samo sa možda dosta više mistično-bajkovitih elemenata. Po meni je dosta bolja od Stranger Things ili Dark serije jer se gubi taj prvobitni scenario idile malog gradića i normalnog života i ide direktno u scenario "pod opsadom od čudovišta" koju viđamo u Walking Dead. Ali ono što daje pravu draž seriji je naravno mistika, glasovi koje akteri čuju, vizuelne halucinacije koje im šalju poruke i gde faktički ni ne znaju da li su dobronamerni ili nisu. Uvodna čudovišta su savršena. Nasmejani slatki slatkorečivi beli vampiri koji vrebaju sa prozora i koji ne mogu da uđu osim ukoliko im ljudi dozvole pod uticajem hipnoze. Dalje su u prvoj sezoni krenuli da istraživaju regiju i ima naznaka da će biti još opasnijih čudovišta. Biće interesantno.
Sam gradić je podeljen u 2 dela gde u jednom žive porodice samostalno, a u drugom živi komuna u velikoj kući koja je bila u opuštenom "party all the time" fazonu jer je postojao period od oko 100 dana kada nije bilo incidenata. Na taj način su podelili dramu na porodičnu dramu i na komuno dramu koju viđamo u Walking Dead. Ko god je konstruisao seriju je genije.

Nadam se da će biti više ovakvih serija. Stvarno je fenomenalna. Ako ima neko nešto slično da predloži. Ali mislim da će postaviti nove standarde u horor misterioznim serijama

Back