Horor Letovanje u Hrvatskoj

Siptari su se izivljavali i na Hrvatima, i na Skandinavcima kada sam tamo letovao .To je problem Hrvatske sto ih gledaju kao neke saveznike.
........................................................
Inače Hrvatska je srećom u tim svim primorskim gradovima sačuvala stari šmek ,putevi odlični, hrana takođe, većinom su gostoljubivi, jedino malo južnije nisu , a trebali bi Raguza je nekad bila slobodan grad.

Poslednja izmena:
А и Срби да им се наместе.
a070.gif

Истра је пуна Шиптара. Која будала мораш бити па да идеш у Хр уопште. Није ми их жао, нека дођу опет.
Istra je puna Siptara, sto domicilnih, sto gostiju, ali Istrijani nisu nikakvi divljaci.
Ne mozes ih stavljati u isti kos s ustaskim barbarima koji nastanjuju Dalmaciju, Liku, istocnu Slavoniju i Baranju.

Sta je tu hotel uopce kriv?

Vidis da je Siptar iz hotela izbacen naglavacke i popio je kaznenu prijavu.

Donekle si u pravu. Ali vise bi volela da je ovako prosao neko ko letuje kod njih i jos ih hvali kako su divni a ne da siptarski divljak samara zenu i dete u nekoj drugoj drzavi.
Уколико идеш као Србин у Хрватску на летовање ти преузимаш ризик да ти овакве ствари десе. Лепо је Јадранско море, прелепа су јадранска острва, и све оно што су уз то Срби некада доживљавали као део њихове земље и културе. Али после свега летовати у Хрватској, као да се у међувремену ништа десило, може се тумачити као наивно или као глупо. Осим ако нисте авантуриста, али није авантуризам водити породицу у своју авантуру. Нажалост, то су чињенице које неки знају, а неки их добију по ушима.

Уколико идеш као Србин у Хрватску на летовање ти преузимаш ризик да ти овакве ствари десе. Лепо је Јадранско море, прелепа су јадранска острва, и све оно што су уз то Срби некада доживљавали као део њихове земље и културе. Али после свега летовати у Хрватској, као да се у међувремену ништа десило, може се тумачити као наивно или као глупо. Осим ако нисте авантуриста, али није авантуризам водити породицу у своју авантуру. Нажалост, то су чињенице које неки знају, а неки их добију по ушима.
Slazem se. Eto vise nisi bezbedan ni u Istri koja kao vazi za tolerantnu. I to ne od ustasa nego ej, od Siptara iz dijaspore.

Sta li o ovom misle one paljevine sto kazu da Siptare u dijaspori uopste ne interesuje politika i da se oni svi tamo druze. Nekad mislim da smo najgluplji narod na svetu.
Zivio sam u Njemackoj, vidio sam Hrvate, Srbe i Bosnjake da se medjusobno druze, ali Siptari nikada nisu pripadali tom krugu.
U najbolju ruku su bili poznanici.
Tko normalan bijele boje koze bi se druzio sa Siptarima?
To je kao da se ja druzim s ciganima i Zidovima.

Zivio sam u Njemackoj, vidio sam Hrvate, Srbe i Bosnjake da se medjusobno druze, ali Siptari nikada nisu pripadali tom krugu.
U najbolju ruku su bili poznanici.
Tko normalan bijele boje koze bi se druzio sa Siptarima?
To je kao da se ja druzim s ciganima i Zidovima.
Imas u Srbiji gomilu njih otvorenog uma koji bi se i sa Siptarima druzili.

Imas u Srbiji gomilu njih otvorenog uma koji bi se i sa Siptarima druzili.
Mila moja, onda vam nema spasa, sta drugo da ti kazem?

:mrgreen:

Ne kazem da je svaki Siptar los, ide jedan cestit na njih 50, kao sto ide jedan cestit Zidov na njih 500, ali ja se s njima ne bi druzio.

Pa u svom cijelom zivotu upoznao sam jednog hrvatskog Albanca, vlasnika pekare :mrgreen: , koji je u Zagrebu ocistio prvu godinu arhitekture, ali ga je caca natjerao nazad doma da radi u pekari.
Danas pekarom mlati pare za usrati se, tako da, mozda mu je caca bio u pravu.

Eto, to je jedina osoba albanske nacionalnosti koju sam upoznao da je uredno platila projekt, bio drag, srdacan, ma mijenjao bi ga za svakog baliju, cetnika ili ustasu.

Sto se tice ostalih, to su uglavnom neki cudni ljudi iz pekare ili kafica, disharmonicne fizionomije, koji te ispod oka cudno gledaju.

Mila moja, onda vam nema spasa, sta drugo da ti kazem?

Ne kazem da je svaki Siptar los, ide jedan cestit na njih 50, kao sto ide jedan cestit Zidov na njih 500, ali ja se s njima ne bi druzio.

Pa u svom cijelom zivotu upoznao sam jednog hrvatskog Albanca, vlasnika pekare :mrgreen: , koji je u Zagrebu ocistio prvu godinu arhitekture, ali ga je caca natjerao nazad doma da radi u pekari.
Danas pekarom mlati pare za usrati se, tako da, mozda mu je caca bio u pravu.

Eto, to je jedina osoba albanske nacionalnosti koju sam upoznao da je uredno platila projekt, da je bio drag, srdacan, ma mijenjao bi ga za svakog baliju, cetnika i ustasu.

Sto se tice ostalih, to su uglavnom neki cudni ljudi iz pekare ili kafica, disharmonicne fizionomije, koji te ispod oka cudno gledaju.
Nema nam spasa dok ne shvatimo ko su nam neprijatelji. Ja ne mogu da gledam u pasulj ko je od njih dobar a ko ne. Znam da vecina nije i onda se i ne zamaram da otkrijem. Do sad sam upoznala dvojicu da kazem dobrih Siptara koji su bili navodno na nasoj strani ali i to mi je bilo sumnjivo.

Ne znam kakvi su zakoni tamo ali je mozda i trebala to da uradi dok je bila tamo.
Sada je kasno, moze samo da kuka bez potrebe.

Ne bih isao ni u Hrvatsku ni u Albaniju sve dok mogu da biram, bolje noge u lavoru nego more po svaku cenu.
Naravno, ali more je medju Srbima kao nekakav mit, nesto nedostizno i onda je daj sta das. Jedino sto znamo je da ova porodica vise nece letovati u Hrvatskoj a ni u Albaniji.

Naravno, ali more je medju Srbima kao nekakav mit, nesto nedostizno i onda je daj sta das. Jedino sto znamo je da ova porodica vise nece letovati u Hrvatskoj a ni u Albaniji.

Imaju i druge zemlje more, Grci su najprijateljskije raspolezeni prema nama na celom Balkanu.

Pojedine kolege iz firme bi u Hrvatsku na more, da se bolje uklope sa Cesima ali ne znam koliko im je to pametno.

Back