https://nsuzivo.rs/region-i-svet/le...d-hotela-policija-dosla-tek-posle-sat-vremena
Siptari koriste svaku priliku da se izivljavaju nad Srbima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa problem kod Istrijana je generalno taj sto ne znaju razaznati zito od kukolja.Siptari su se izivljavali i na Hrvatima, i na Skandinavcima kada sam tamo letovao .To je problem Hrvatske sto ih gledaju kao neke saveznike.
А и Срби да им се наместе.https://nsuzivo.rs/region-i-svet/le...d-hotela-policija-dosla-tek-posle-sat-vremena
Istra je puna Siptara, sto domicilnih, sto gostiju, ali Istrijani nisu nikakvi divljaci.Истра је пуна Шиптара. Која будала мораш бити па да идеш у Хр уопште. Није ми их жао, нека дођу опет.
Donekle si u pravu. Ali vise bi volela da je ovako prosao neko ko letuje kod njih i jos ih hvali kako su divni a ne da siptarski divljak samara zenu i dete u nekoj drugoj drzavi.А и Срби да им се наместе.![]()
Уколико идеш као Србин у Хрватску на летовање ти преузимаш ризик да ти овакве ствари десе. Лепо је Јадранско море, прелепа су јадранска острва, и све оно што су уз то Срби некада доживљавали као део њихове земље и културе. Али после свега летовати у Хрватској, као да се у међувремену ништа десило, може се тумачити као наивно или као глупо. Осим ако нисте авантуриста, али није авантуризам водити породицу у своју авантуру. Нажалост, то су чињенице које неки знају, а неки их добију по ушима.Donekle si u pravu. Ali vise bi volela da je ovako prosao neko ko letuje kod njih i jos ih hvali kako su divni a ne da siptarski divljak samara zenu i dete u nekoj drugoj drzavi.
Slazem se. Eto vise nisi bezbedan ni u Istri koja kao vazi za tolerantnu. I to ne od ustasa nego ej, od Siptara iz dijaspore.Уколико идеш као Србин у Хрватску на летовање ти преузимаш ризик да ти овакве ствари десе. Лепо је Јадранско море, прелепа су јадранска острва, и све оно што су уз то Срби некада доживљавали као део њихове земље и културе. Али после свега летовати у Хрватској, као да се у међувремену ништа десило, може се тумачити као наивно или као глупо. Осим ако нисте авантуриста, али није авантуризам водити породицу у своју авантуру. Нажалост, то су чињенице које неки знају, а неки их добију по ушима.
Zivio sam u Njemackoj, vidio sam Hrvate, Srbe i Bosnjake da se medjusobno druze, ali Siptari nikada nisu pripadali tom krugu.Sta li o ovom misle one paljevine sto kazu da Siptare u dijaspori uopste ne interesuje politika i da se oni svi tamo druze. Nekad mislim da smo najgluplji narod na svetu.
Ne mozes ovdje kriviti Istrijane.Slazem se. Eto vise nisi bezbedan ni u Istri koja kao vazi za tolerantnu. I to ne od ustasa nego ej, od Siptara iz dijaspore.
Imas u Srbiji gomilu njih otvorenog uma koji bi se i sa Siptarima druzili.Zivio sam u Njemackoj, vidio sam Hrvate, Srbe i Bosnjake da se medjusobno druze, ali Siptari nikada nisu pripadali tom krugu.
U najbolju ruku su bili poznanici.
Tko normalan bijele boje koze bi se druzio sa Siptarima?
To je kao da se ja druzim s ciganima i Zidovima.
I ne krivim, samo kazem da ni tamo vise nisi kao Srbin bezbedan.Ne mozes ovdje kriviti Istrijane.
Istra jeste tolerantna, a siptarski gost ili je neki mafijas ili je rodbini dosao u posjetu, ali Siptari nisu Istrijani.
https://nsuzivo.rs/region-i-svet/le...d-hotela-policija-dosla-tek-posle-sat-vremena
Ovoga puta je brat od Hrvata.Drago mi je da se ne radi o Istrijanu vec siptariji.
Moze da tuzi Siptara za fizicki napad.Svako leto se pisu skoro iste stvari i nasi opet idu tamo.
Steta za dete ali ne mogu isto da kazem i za majku, ona ga je ipak odvela tamo.
Mozda bi mogla da tuzi hotel, pokusaj otmice ili nesto slicno...
Mila moja, onda vam nema spasa, sta drugo da ti kazem?Imas u Srbiji gomilu njih otvorenog uma koji bi se i sa Siptarima druzili.
Hrvatov mozda, ali ne Istrijaninov.Ovoga puta je brat od Hrvata.
Moze da tuzi Siptara za fizicki napad.
Nema nam spasa dok ne shvatimo ko su nam neprijatelji. Ja ne mogu da gledam u pasulj ko je od njih dobar a ko ne. Znam da vecina nije i onda se i ne zamaram da otkrijem. Do sad sam upoznala dvojicu da kazem dobrih Siptara koji su bili navodno na nasoj strani ali i to mi je bilo sumnjivo.Mila moja, onda vam nema spasa, sta drugo da ti kazem?
Ne kazem da je svaki Siptar los, ide jedan cestit na njih 50, kao sto ide jedan cestit Zidov na njih 500, ali ja se s njima ne bi druzio.
Pa u svom cijelom zivotu upoznao sam jednog hrvatskog Albanca, vlasnika pekare, koji je u Zagrebu ocistio prvu godinu arhitekture, ali ga je caca natjerao nazad doma da radi u pekari.
Danas pekarom mlati pare za usrati se, tako da, mozda mu je caca bio u pravu.
Eto, to je jedina osoba albanske nacionalnosti koju sam upoznao da je uredno platila projekt, da je bio drag, srdacan, ma mijenjao bi ga za svakog baliju, cetnika i ustasu.
Sto se tice ostalih, to su uglavnom neki cudni ljudi iz pekare ili kafica, disharmonicne fizionomije, koji te ispod oka cudno gledaju.
Naravno, ali more je medju Srbima kao nekakav mit, nesto nedostizno i onda je daj sta das. Jedino sto znamo je da ova porodica vise nece letovati u Hrvatskoj a ni u Albaniji.Ne znam kakvi su zakoni tamo ali je mozda i trebala to da uradi dok je bila tamo.
Sada je kasno, moze samo da kuka bez potrebe.
Ne bih isao ni u Hrvatsku ni u Albaniju sve dok mogu da biram, bolje noge u lavoru nego more po svaku cenu.
Naravno, ali more je medju Srbima kao nekakav mit, nesto nedostizno i onda je daj sta das. Jedino sto znamo je da ova porodica vise nece letovati u Hrvatskoj a ni u Albaniji.