Horor bolnica...

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Necu ovim putem da preporucim nikakav tekst iz novina vec napisati nesto sto sam licno dozivela ovih dana u Beogradu...Naslov bi mogao da bude i "tesko onom ko se razboli i snadje ga bolnica u ovim vremenima" Hitno sam se ovih dana nasla u Beogradu zbog svog oca koji je veoma bolestan...Posto mu je pozlilo logicno je bilo da se prebaci u neku od bolnica pa da ne pisem samo jos i koliko je problema bilo dok mu se nije naslo mesto u jednoj od njih...Radi se konkretno o gradskoj bolnici u Pesterskoj ulici koja i spolja i iznutra podseca na horor zgradu...da ne opisujem uzas u njoj jer su mozda mnogi imali na zalost priliku da je vide ali nesto jos gore me je podstaklo da pisem o ovome..To je osoblje bolnice koje me je zaprepastilo...Neko bi rekao da se ponasam ko da sam sa marsa pala da je to oduvek bilo ali ja stvarno ne znam da l je bilo ikad gore...Kad sam nekako pored pijanog portira da dobro ste procitali prosla i kad sam uspela da se probijem preko katakombi do gerijatrije zatekla sam neispavane pacijente ali ne od bolesti vec od terevenke zbog koje nisu mogli da spavaju...Naime medicinska sestra je imala rodjendan pa je parti napravila u sobi za sestre gde se lumpovalo do dva ujutro...Kad se nisam slogirala cuvsi za to ali sta je posle sve cékalo to je sitnica...Da ne pisem nadugo i nasiroko...Niko nikog ne ferma dva posto...ulazis navodno u prostor gde se zbog epidemije ne dozvoljava poseta a niko masku ne nosi jos me napali da ne mogu posle tramvaja i trolejbusa da im udjem u njihov "sterilni prostor" Ok kazem ja recite mi jeste li vi ovde stigli helihopterom? jel vas portir pije da bi se odbranio od virusa gripa? Jel nacelnik koji mi je dao propusnicu da mogu da posetim oca kad god hocu za vas nije niko i nista vec pustate unutra ko zna po kom kriterijumu...Kako znate ko je gripljiv a ko ne?... Izlazeci besna i ogorcena uplasena osim za svog oca i za sve ostale jadne ljude ugledah sliku Tomice Milosavljevica i ispod neki natpis Wanted..Sa slike ko da mi je porucivao...Idi bre sta se setkas tu..ja sam bio pametan pa pobego nisam valjda luda da se borim za nase bolnice...Napolju sam pokusavala da dodjem do daha dok me je ispracao porir rekavsi da sledeci put citiram: "necete uci vise sa H1N1 bezobraznice jedna"... I sad pitanje mozda vase sta je pesnik to jest ja hteo da kaze...nesto sto se kao vec ne zna?...Mozda treba da se otvori neki podforum...Najstrasnija iskustva iz bolnica i domova zdravlja u Srbiji...pa bi moja prica mozda bila smesna sta su sve ljudi mogli da dozive...

Ariela, briši u Austriju i ne vraćaj se. :lol: Ovde nema ni leba ni leka ... :(

e moj forumski kolego ja onda pobegoh zbog sitnice u odnosu na ovo...a svojevremeno sam radila u bolnici u Bgd pa to nije bilo tako davno i znao se red...kaze ako vam padne na pamet da odete u beli svet da nas ne brukate da radite savesno i sa ponosom kazete odakle ste dosli...gde smem crna sad da kazem ista sramota me...sta doziveh...

Ужас је какво нам је здравство. Недај Боже да ти затреба помоћ лекара.
Моју мајку је дан пре него што је умрла хитна помоћ носила у болницу у Каменици. Прво се начекала за преглед а онда кажу није јој ништа дајте јој нешто за искашљавање. А жена се гушила као никад до тад. Нису је примили. Хитна помоћ је онда носи у другу болницу и једва је примише тамо... сестрица не зна колико крви треба да се извади...општа незаинтересованост особља .... грозно. Мука ми је да се сећам.

Back