Hormonske bubuljice

cvetkovic.violeta

Početnik
Poruka
9
Imam ogromne bubuljice po ledjima i 27 godina. Sa njima se generalno borim deset godina. Nemam ginekoloskih problema, niti probleme sa zubima i varenjem... O ishrani vodim racuna i bazirana je najviše na povrću i voću. Od terapije za spoljnju upotrebu ništa nije nikada delovalo. Šta da koristim da sprečim pojavu novih i da ocistim ledja od dugogodišnjih fleka kao posledicu prisustva istih?

Imam ogromne bubuljice po ledjima i 27 godina. Sa njima se generalno borim deset godina. Nemam ginekoloskih problema, niti probleme sa zubima i varenjem... O ishrani vodim racuna i bazirana je najviše na povrću i voću. Od terapije za spoljnju upotrebu ništa nije nikada delovalo. Šta da koristim da sprečim pojavu novih i da ocistim ledja od dugogodišnjih fleka kao posledicu prisustva istih?
izbaci majonez i brzu hranu,pusenje,ubaci sex,cajeve,voce,ribu,maslinovo ulje,limun,med

Od septembra do novembra išla sam na azot, pila b komplek tablete i mazala bubuljice cink oksidom ... tako mi je doktorka rekla. Ne mogu više da se setkam jer me svaki doktor na isto šalje a opet je sve isto. A one su tu i dalje i mimo ciklusa i mimo svega... Malo ih osusi losion sa hloramfenikolom. On je recimo najbolji do sada...

Upalu lojnih žlezda izazivaju androgeni - muški hormoni. Zbog toga ovo obolenje pogađa uglavnom mušku populaciju.
Glavni krivac za hiperfunkciju lojnih žlezda je Dihidrotestosteron, redukovani oblik Testosterona. DHT je nekoliko puta reaktivniji i ta reaktivnost utiče na lojne žlezde. One pojačano luče sebum i razvijaju se brže nego što im se širi izvodni kanalić. U momentu kada sebum začepi kanalić nastaje akna.

Problem je što se ova hormonska transformacija (Testosteron - DHT) odvija uz pomoć enzima 5 alfa reduktaze, i što su sintetički lekovi tzv. 5 alfa inhibitori jako opasni po zdravlje, naročito mladih ljudi. Ni jedan lekar vam ih neće prepisati. Takođe ni jedan savestan lekar vam neće savetovati da koristite bilo šta od hemije, osim sunca, higijene i vitaminske ishrane.

Ameri su pre desetak godina otkrili efikasan prirodni 5 alfa inhibitor u biljci Epilobium angustifolium (Ruski čaj) i uveliko ga eksploatišu kroz čitavu paletu kozmetičkih i medicinskih proizvoda. Osnovna prednost mu je što nema neželjin dejstava, i što se može upotrebljavati i spolja i iznutra.

Evo nekih linkova, pogledajte šta razvijeni svet koristi za negu kože, dok našu omladinu trujemo hemikalijama. Trovanja putem kože se teško otkrivaju i još teže dokazuju, ali je efekat zato poguban,
http://www.dermstore.com/product_Willowherb+Moisturizer+with+Vitamin+K_6909.htm
http://www.smbessentials.com/natural-serum-rosacea-acne-skin.html

Back