Homeopatija

Meni ova i slicne teme o homeopatiji, te ljudi koji na njima odgovaraju, pokazuju kako su nekad zapravo nastale religije. Pametan pokvarenjak + neuka masa

Homeopatija je nastala tako sto je jedan lekar u vreme kad je Evropom vladala malarija (koja se tada uspesno lecila nekom biljkom iz latinske amerike) pokusao da opovrgne teoriju da je ta biljka zbog svoje gorcine lek (bilo je i drugih supstanci koje su takodje bile gorke pa nisu lecile malariju). Tako on pocne uzimati tu biljku iako je bio zdrav a rezultat je bio da je poceo dobijati simptome malarije. Kad prestane da uzima biljku simptomi se povuku a ponovo se pojave kad je uzme....i tako je dosao do teorije da je lekovito delovanje leka na bolest povezano sa sposobnoscu leka da izazove slicne simptome kod zdravih osoba koje ga uzimaju Vrsio je pokuse na zdravim ljudima, izdao knjigu o tome a homeopatija je u to vreme (XVIII ili XIX vek) bila veoma uspesna u lecenja mnogih bolesti.

Odlučila sam da svoje dete odvedem na homeopatski pregled, neke alrgije, bronhitis, kašalj... a ne bi baš da je tovarim kortikosteroidima što šakom i kapom svi lekari dele. Zakazala sam pregled, idemo u utorak, nego...zanima me kako se kreću cene pregleda, lekova i kako to uopšte izgleda ?

Odlučila sam da svoje dete odvedem na homeopatski pregled, neke alrgije, bronhitis, kašalj... a ne bi baš da je tovarim kortikosteroidima što šakom i kapom svi lekari dele. Zakazala sam pregled, idemo u utorak, nego...zanima me kako se kreću cene pregleda, lekova i kako to uopšte izgleda ?

Марџ, ја дете нисам водила код хомеопате, него код педијатра који има сертификат за хомеопатију.

То ми је некако најбоља комбинација, јер ако не помогне хомеоптаски препарат или лекић, ускаче класична медицина.

Код нас је преглед 1200 динара, контрола по 600, а хомеопатске лекиће нам до сада није наплаћивала.

Али, питаћу сестру (пошто она води дете у Београд баш код хомеопате) и шаљем ти на ПП :heart:

Hvala, barem okvirno da znam. Mm je letos kupovao u apoteci neke homeopatske tabletice za alergiju, bile su oko 600 dinara. I ova kod koje mi idemo je lekarka pa se nadam najboljem.

Google je cudo, mozes na njemu da nadjes sve sto ti odgovara ali ako se engleska kraljica leci kod homeopate, francusko zdravstveno osiguranje pokriva homeopatske lekove a homeopatiju kao predmet imaju buduci lekari nije pametno biti iskljuciv. Eto ja sam nedavno zakacila neki virus i nisam prestajala da kasljem i pored silnih lekova zvanicne medicine a posle naninog sirupa od luka kasalj prestao:super:

Google je cudo, mozes na njemu da nadjes sve sto ti odgovara ali ako se engleska kraljica leci kod homeopate, francusko zdravstveno osiguranje pokriva homeopatske lekove a homeopatiju kao predmet imaju buduci lekari nije pametno biti iskljuciv. Eto ja sam nedavno zakacila neki virus i nisam prestajala da kasljem i pored silnih lekova zvanicne medicine a posle naninog sirupa od luka kasalj prestao:super:
Prve informacije koje pokupiš sa googla su u 99% slučajeva laž. Tako da ti je potrebno određeno predznanje da bi na googlu pokupila korisnu informaciju.
Sad eng kraljica, finansiranje, konvencijalna medicina, treba da budu autoriteti po ovom pitanju? Ko je onda ovde isključiv?
Ja ti ne savetujem da uzimaš lekove zvanične medicine, kao ni homeopatiju i druge okultne veštine. Problem sa kašljem bi ti rešila bilo koja baka koja nije zatrovana savremenim pristupom lečenja.

- - - - - - - - - -

Sjajna knjiga:
http://prirodnamedicina.org/knjige/V.Piters--Misticna_medicina.pdf

Gde to? Moze neki link?

U Francuskoj...davno procitala kao i da je neki nas profesor sa medicinskog fakulteta izdao knjigu o homeopatiji.... ni ja ne bih uzimala otrov skorpije i krila gustera ali svako ima pravo da se odluci za ono lecenje za koje misli da mu odgovara.

Poslednja izmena:
Не постане тело,него инфективни агенси.

Не оспоравам ја хомеопатију,нити ову "живу" воду,али хоћу да ми се објасни механизам деловања,и уколико буде имало логике,прихватам,наравно.
iz ličnog iskustva...gomila prevaranata :evil:

Kada farmaceutska industrija testira novi lek, polovini pacijenata se daje lek a drugoj polovini placebo. Cesto se desava da medju onima koji su dobijali placebo bude vise izlecenih.Nikad ne treba zanemariti uticaj psihe

U Francuskoj...davno procitala kao i da je neki nas profesor sa medicinskog fakulteta izdao knjigu o homeopatiji.... ni ja ne bih uzimala otrov skorpije i krila gustera ali svako ima pravo da se odluci za ono lecenje za koje misli da mu odgovara.

Pa sta ako je neko objavio knjigu o tome? Resio covek da "osisa ovce".
Moje pitanje je odakle ti to da se u Francuskoj studenti medicine uce homeopatiji? Evo ja sam stvarno trazio po netu i nisam nista nasao. Pusti to rekla-kazala.

Здраво,моја жена лечи астму код xомеопате већ неко време и могу вам рећи да је последњих месец дана смањила коришћење пумпице на од прилике једном у току месеца:)

Bili na pregledu. Šta znam, videćemo kako će se stvari odvijati. Razgovor je trajao skoro sat i po, posebno se zakačila na njene dve osobine, da ne kažem slabosti prema tati i vezanosti za jedan predmet, što je nama delovalo nebitno. Dobili kuglice za potapanje u vodu. Prva dva dana su prošla sa manjim napretkom što ne mora ništa da znači. I verujem i ne verujem, neka vreme pokaže...

Back