Homeopatija

Хомеопатија је, сада већ, призната као помоћна грана медицине.

Моје дете већ неколико пута пије само "живу воду" код јаких прехлада и сасвим је ОК.

Треба само водити рачуна о томе да онај ко ти даје хомеопатски лек има сертификат за то , а пожељно је да буде и лекар.

Некада је неопходна сарадња ових двеју грана медицине.

Ја сам у почетку била скептик, али су ме разуверили.

Хомеопатија је, сада већ, призната као помоћна грана медицине.

Моје дете већ неколико пута пије само "живу воду" код јаких прехлада и сасвим је ОК.

Треба само водити рачуна о томе да онај ко ти даје хомеопатски лек има сертификат за то , а пожељно је да буде и лекар.

Некада је неопходна сарадња ових двеју грана медицине.

Ја сам у почетку била скептик, али су ме разуверили.

Како правите ту "живу" воду?
Је л'истина оно што сам читао на интернету да је поента да буквално "орасположиш" воду,те да је такву попијеш?
Делује ми као врло интересантна бапска прича,одлично упакована.

Sta ovo uopste znaci? Jos je zivo?

Духовито!

Није морала да узима антибиотике и није добијала температуру да би морала да пије Бруфен.

Подстакнут је њен организам да се избори сам.

Како правите ту "живу" воду?
Је л'истина оно што сам читао на интернету да је поента да буквално "орасположиш" воду,те да је такву попијеш?
Делује ми као врло интересантна бапска прича,одлично упакована.

Нисам правила ја живу воду.

Доктор педијатар ми је дала два зрна тог хомеопатског лека (који може бити животињског, биљног, па чак и минералног порекла, у зависности од болсети).

То се стави у флаширану воду и када се отопе, флашица се добро протресе да "се вода пробуди и оживи", бар су тако и на телевизији објашњавали.

Након тога се попије гутљај, задржи се у устима 30ак секунди и прогута.

Тако 3-4 пута дневно.

Пре сваке следеће употребе доспе се у бочицу онолико колико је претходно попијено и опет протресе.

Е, сад, докторка је рекла да ће, ако буде потребе, у терапију укључити и лекове класичне медицине, али није било потребе до сада.

Још када бисмо чули механизам деловања те "живе" воде,било би сјајно. :ok:

Е, то стварно не знам.

Ја сам лаик за те ствари, ово сам покупила у лету и из искуства.

Колико сам схватила, те материје подстичу сам организам да се бори.

Има ту још једна грана хомеопатије за лекове који се праве за сваког пацијента посебно, али не могу да се сетим како се зове.

Е, то стварно не знам.

Ја сам лаик за те ствари, ово сам покупила у лету и из искуства.

Колико сам схватила, те материје подстичу сам организам да се бори.

Има ту још једна грана хомеопатије за лекове који се праве за сваког пацијента посебно, али не могу да се сетим како се зове.

Која црне материје...вода је вода,па је 'еби! :mrgreen:

Која црне материје...вода је вода,па је 'еби! :mrgreen:

Од чега се прави класични лекови?

Од биљака и животиња, зар не?

Хомеопатија ради исто што и медицина, само мало другачије.

Хомеопатија подстиче организам да се бори сам, медицина лечи болест лековима.

Шта ти мислиш да би било боље за твој организам?

Зар тело не почне да одбацује лекове којима се презасити, постаје резистентно на њих?

Не постане тело,него инфективни агенси.

Не оспоравам ја хомеопатију,нити ову "живу" воду,али хоћу да ми се објасни механизам деловања,и уколико буде имало логике,прихватам,наравно.

Не постане тело,него инфективни агенси.

Не оспоравам ја хомеопатију,нити ову "живу" воду,али хоћу да ми се објасни механизам деловања,и уколико буде имало логике,прихватам,наравно.

С обзиром да си лекар, или си будући лекар, прогуглај мало, има доста тога на интернету.

Не би било лоше да знаш, с обзиром на то да се хомеопатија третира као грана медицине.

Ја само попијем оно што ми лекару кажу.

Ви треба да знате шта је боље.

И јави шта мислиш о томе :)

С обзиром да си лекар, или си будући лекар, прогуглај мало, има доста тога на интернету.

Не би било лоше да знаш, с обзиром на то да се хомеопатија третира као грана медицине.

Ја само попијем оно што ми лекару кажу.

Ви треба да знате шта је боље.

И јави шта мислиш о томе :)

Пре него што било шта прогутате,или дате детету,морате се базално информисати,а не слепо веровати лекарима.

Проуглао сам ја,и апсолутно не верујем у ту "промену расположења воде",која даје за последицу настанак кристала идеалне форме у истој! Свакако није отров,али сумњам да је то оно што је баш залечило инфекцију.

- - - - - - - - - -

И нисам лекар,али се информишем о свему. ;)

Пре него што било шта прогутате,или дате детету,морате се базално информисати,а не слепо веровати лекарима.

Проуглао сам ја,и апсолутно не верујем у ту "промену расположења воде",која даје за последицу настанак кристала идеалне форме у истој! Свакако није отров,али сумњам да је то оно што је баш залечило инфекцију.

- - - - - - - - - -

И нисам лекар,али се информишем о свему. ;)

Колико сам ја схватила, не ради се о чистој води.

У њу се додају та зрна биљног, животињског или минералног порекла.

Мени има логике, а пошто се није радило о инфекцији, помогло је.

Моја сестра детету држи алергију под контролом баш хомеопатским препаратима већ 2 године.

Колико сам ја схватила, не ради се о чистој води.

У њу се додају та зрна биљног, животињског или минералног порекла.

Мени има логике, а пошто се није радило о инфекцији, помогло је.

Моја сестра детету држи алергију под контролом баш хомеопатским препаратима већ 2 године.

Да,читао сам и ја нешто. Али,то није вода.

Чек,како се није радило о инфекцији,када кажеш да Вам је дете било прехлађено?!

Да,читао сам и ја нешто. Али,то није вода.

Чек,како се није радило о инфекцији,када кажеш да Вам је дете било прехлађено?!

Ја више не знам у шта лекари сврставају прехладу, неки у вирусе, неки у инфекције, неки у вирусне инфекције...

Нама је раније прехлада била прехлада, ово сада нека виша математика :roll:

А и написала сам да није чиста вода, него смо те гранулице стављали у 100 мл воде.

Само је тако зову.

Ја више не знам у шта лекари сврставају прехладу, неки у вирусе, неки у инфекције, неки у вирусне инфекције...

Нама је раније прехлада била прехлада, ово сада нека виша математика :roll:

А и написала сам да није чиста вода, него смо те гранулице стављали у 100 мл воде.

Само је тако зову.

Прехлада,грип је најчешће последица вирусне инфекције,али не искључиво вирусне,наравно.

Прехлада,грип је најчешће последица вирусне инфекције,али не искључиво вирусне,наравно.

Ето зашто се ја не удубљујем много.

Кажем ти, читава филозофија.

Зато одаберем доброг лекара, добро га платим и тако све док не забрља :sad2:

E sad malo ja.
Prehlada i infekcija nisu isto koliko ja znam.
Što se tiče homeopatije,imam prijateljicu koja celu porodicu leči tim preparatima.Poznajem i homeopatu koja je leči.Žena ima sertifikat,godinama se time bavi.
Pričale smo o tome i kako je ona meni objasnila,onako prosto da bih razumela,radi se promeni broja jona u vodi.
A sama homeopatija se zasniva na borbi organizma protiv uzročnika bolesti.
Rekla mi je i da se organizam prisiljava da se bori tako što se pogoršaju simptomi bolesti kad se počinje sa tim ''lekovima'',da bi došlo do poboljšanja.
Stavila sam pod navodnike zato što to nisu lekovi klasične medicine,da me ne bi napale i pristalice i protivnici.
Lično bih koristila i masno ćebe ako bi mi pomoglo ili nekome iz porodice.
Toliko od mene,a vi sad nastavite da se tako fino džapate.;)

E sad malo ja.
Prehlada i infekcija nisu isto koliko ja znam.
Što se tiče homeopatije,imam prijateljicu koja celu porodicu leči tim preparatima.Poznajem i homeopatu koja je leči.Žena ima sertifikat,godinama se time bavi.
Pričale smo o tome i kako je ona meni objasnila,onako prosto da bih razumela,radi se promeni broja jona u vodi.
A sama homeopatija se zasniva na borbi organizma protiv uzročnika bolesti.
Rekla mi je i da se organizam prisiljava da se bori tako što se pogoršaju simptomi bolesti kad se počinje sa tim ''lekovima'',da bi došlo do poboljšanja.
Stavila sam pod navodnike zato što to nisu lekovi klasične medicine,da me ne bi napale i pristalice i protivnici.
Lično bih koristila i masno ćebe ako bi mi pomoglo ili nekome iz porodice.
Toliko od mene,a vi sad nastavite da se tako fino džapate.;)

Па нисмо се џапали, Недо, побогу!

А то о чему си ти писала, то погоршање стања је грана хомеопатије о којој сам и ја писала.

То се ради за сваког пацијента посебно.

Ови препарати које смо ми користили су "општег" карактера, али су помогли.

šalim se Mina,nisam ja zlica,ne brini :)
nego sam htela Petra malo da bocnem,da se razgoropadi derište :D

Ма, знам ја шта си ти мислила.

Него, кад се нас двоје посвађамо то мало другачије изгледа, вероватно си читала :zcepanje:

Back