Holivud nam ukrao Avatara?

DjomlaSPLAT

Ističe se
Poruka
2.037
Nesto mi je prijatelj pricao da je Avatar srpski roman.
Scenario Avatar-a je zasnovan na romanu Tihana iz Erga srpskog pisca naucne fantastike Predraga Urosevica.
Rekao mi je da je RTS uradio scenario za film.Medjutim,RTS nije imao para za taj film,pa je hteo da saradjuje sa Holivudom,posle su ih kao odbili,a scenario zadrzali,izmeneli po nesto i napravili hit film.

Da li je ovo tacno?

Meni deluje nerealno :D

Poslednja izmena:
I u Americi su se vodile takve diskusije, ja sam na stranim forumima pročitala primere bar 10 mogućih njihovih autora koji su imali skoro identičnu radnju ili slične romane ...tako da..malo je verovatno... :D

Moguće je da je Kameron ukrao po nešto od svakoga :lol:

Poslednja izmena:
Nesto mi je prijatelj pricao da je Avatar srpski roman.
Scenario Avatar-a je zasnovan na romanu Tihana iz Erga srpskog pisca naucne fantastike Predraga Urosevica.
Rekao mi je da je RTS uradio scenario za film.Medjutim,RTS nije imao para za taj film,pa je hteo da saradjuje sa Holivudom,posle su ih kao odbili,a scenario zadrzali,izmeneli po nesto i napravili hit film.

Da li je ovo tacno?

Meni deluje nerealno :D

Naravno da nije tacno. Avatar je roman Pola Andersona, slucajno imam prvo britansko izdanje iz 1978...Inace je Anderson mnogo drpisan od Srpskih "pisaca" jer je uopsteno malo prevodjen i znan u Srbiji ( tj. u bivsoj Jugoslaviji)

Back