Holesterol i monociti

Poruka
4.413
Imam 25 godina i povisen mi je holesterol (6.49 je, a normalno je 3.60-5.20), dok su monociti snizeni 0.2, a normalno je 0.3 do 0.8. Svi ostali parametri su u redu. Inace sam zdrava, nemam nikakvih problema. Pre mesec i po dana pocela sam da se hranim po low carb principu i da vezbam. Da li je moguce da je to uticalo na ovakve rezultate?

Hvala unapred

Imam 25 godina i povisen mi je holesterol (6.49 je, a normalno je 3.60-5.20), dok su monociti snizeni 0.2, a normalno je 0.3 do 0.8. Svi ostali parametri su u redu. Inace sam zdrava, nemam nikakvih problema. Pre mesec i po dana pocela sam da se hranim po low carb principu i da vezbam. Da li je moguce da je to uticalo na ovakve rezultate?

Hvala unapred

verovatno nije od toga . Koji ti je odnos LDL i HDL , to je dosta vazno . Evo ja iako sam super debeo imam dosta nizak nivo holesterola Ishrana i trening su najbitniji . Znaci trci ili setaj svaki dan i predji na 3 dana nedeljno vegan 2 dana vegetarijanac i 2 dana svastojed .

Dijeta bez ugljenih hidrata je nezdrava,jedes previse zivotinjskih masti i svakako podize holesterol.Biraj neku drugu,ta dijeta zaista skida kilograme ali tako sto organizam uvede u bolesno stanje,pa tako slabis.U mladjim danima i ja sam je koristila,ali sam i sebe dovela u ozbiljne zdravstvene probleme.I kad se vratis na ugljenje hidrate,jos vise te goje nego ranije.Nije to ni dobro ni trajno resenje(ono razmisljanje"samo da nekako oslabim pa cu paziti"zaboravi).

Hvala unapred

Ako zelis da smrsas nejbolje je da to uradis na dugorocniji nacin,recimo da napravis sebi zdravu i raznovrsnu ishranu ali tako da dnevno uneses oko 100 kalorija manje nego sto ti je potrebno i tako da postepeno mrsavis.Idi na forum Pansporta,tamo imas doktorku,ljude koji se bave ishranom i zdravljem ceo zivot i koji ce ti reci sta i kako da radis,nemoj ovde slusati budale kao sto je ovaj pivosok i slicni.

IShrana treba da ti izgleda ovako...
-proteini,masti,uh,vlakna. u odnosu na to koji je obrok u pitanju tako smanjujes unos uh a povecavas unos proteina.Dorucak su 60% ugljenihidrati a 40% ostalo,Rucak 50% uh,a 50% ostalo,vecera 40% uh a 60% ostalo,plus dve uzine u toku dana jedna recimo bademi ili lesnici a druga vocka.To je okvirno,a sad idi na Pansport forum(ako zelis),otvori svoju temu i pitaj sve sto te interesuje i pitaj doktorku za misljenje i da ti naprave jelovnik...

Hvala vam svima na odgovorima.

Danas sam odradila i u privatnoj laboratoriji (slabo verujem Domu Zdravlja, vec su gresili), i definitivno je povisen, i ukupni, i dobar, ali i los. E sad, ja sam nasla ovaj clanak http://www.muskimagazin.com/2010/10/19/mit-zvani-holesterol/ i kad racunam po njemu, odnos izmedju dobrog i ukupnog je 2.75:1, sto bi po clanku znacilo da je sve ok. Ali, kolko ja mogu da imam poverenja u clanak, to je pitanje.

Koji ti je odnos LDL i HDL , to je dosta vazno

LDL je 3.83 a HDL 2.32. Sta iz toga moze da se zakljuci?

Sto se tice fizicke aktivnosti, vezbam 6 puta nedeljno, kod kuce sa tegovima, jedem brdo povrca, nemasno meso (junetina, piletina, konjetina, riba), jogurt sa smanjenim % mm, ne jedem slatkise, grickalice, sokove, eto jedino sto ne unosim UH, nikad se u zivotu zdravije nisam hranila, a prvi put imam problem sa holesterolom, nije mi jasno :confused: I kad citam kakva je ishrana za snizavanje holesterola, to je najveca vecina ovog sto ja jedem.

Inace po ovoj privatnoj laboratoriji su mi monociti u redu, ali poviseni leukociti i snizeni granulociti, sto pretpostavljam da je neka virusna infekcija, mada se ja sasvim dobro osecam. U ponedeljak imam zakazano kod dr pa cu videti. Svakako me vise brine holestrol.

Dijeta bez ugljenih hidrata je nezdrava,jedes previse zivotinjskih masti i svakako podize holesterol.Biraj neku drugu,ta dijeta zaista skida kilograme ali tako sto organizam uvede u bolesno stanje,pa tako slabis.U mladjim danima i ja sam je koristila,ali sam i sebe dovela u ozbiljne zdravstvene probleme.I kad se vratis na ugljenje hidrate,jos vise te goje nego ranije.Nije to ni dobro ni trajno resenje(ono razmisljanje"samo da nekako oslabim pa cu paziti"zaboravi).

Na koji nacin bolesno stanje? Ostalo mi je jos 3-4 kg da skinem, sto je mesec dana dijete, kasnije cu nastaviti isto da se hranim samo cu ubaciti UH, pa se pitam da li za tih mesec dana moze nesto da mi se desi i ako moze, sta?

dnevno uneses oko 100 kalorija manje

Pa to je mrsavljenje 10 grama dnevno, ne ih tako smrsala do sledece godine z:) Ja unosim oko 1000 kalorija manje, s tim da svaki 4-5 dan imam punjenje kad unosim UH, i mrsavim oko 100 grama dnevno, u proseku, sto mislim da je zdravo z:)
Hvala ti na preporuci za pansport forum, otici cu tamo pa cu da se raspitam z:)

Ako zelis da smrsas nejbolje je da to uradis na dugorocniji nacin,recimo da napravis sebi zdravu i raznovrsnu ishranu ali tako da dnevno uneses oko 100 kalorija manje nego sto ti je potrebno i tako da postepeno mrsavis.Idi na forum Pansporta,tamo imas doktorku,ljude koji se bave ishranom i zdravljem ceo zivot i koji ce ti reci sta i kako da radis,nemoj ovde slusati budale kao sto je ovaj pivosok i slicni.
Jeste da istina ume nekad bit relativna ali u tvom slucaju to ne vazi . Mozes li ti nekom prosecnom coveku objasniti sta znaci 100 kalorija manje dnevno . Devojka ima problem sa holesterolom , a to se smanjuje izbegavanjem jedenja namernica zivotinjskog porekla . I formula za smrsanje je izbegavanje vecere , najjednostavniji metod za mrsavljenje. A ti smanji kalorije za 102,45 po danu

Poslednja izmena od moderatora:
ti si decko tezak retard , izvini mi sto to kazem ali to je apsolutna istina . Jeste da istina ume nekad bit relativna ali u tvom slucaju to ne vazi . Mozes li ti nekom prosecnom coveku objasniti sta znaci 100 kalorija manje dnevno . Koji normalan covek ,a da nije mentol, ko ti broji koliko je kalorija pojeo . Slepcu devojka ima problem sa holesterolom , a to se smanjuje izbegavanjem jedenja namernica zivotinjskog porekla . I formula za smrsanje je izbegavanje vecere , najjednostavniji metod za mrsavljenje. A ti smanji kalorije za 102,45 po danu

Ja kalorije ne brojim,niti sam niti cu.A otprilike ih unosim oko 4000 dnevno,a imam plocice i BF 10%.Holesterol se najvise i najlakse dobija przenjem hrane.Nije problem ni u cemu drugom!Ja jedem 10 celih jaja dnevno,kilo mesa,solju jogurta 200 g sira i Holesterol mi je idealan!Prvo svoje znanje primeni na sebi a onda pricaj okolo sta i kako.Takvi idioti kao ti treba da se lece!

Poslednja izmena od moderatora:
Ja kalorije ne brojim,niti sam niti cu.A otprilike ih unosim oko 4000 dnevno,a imam plocice i BF 10%,a ti bedo mozes da se okozis i to nikad neces imati jer ne znas nista!Holesterol se najvise i najlakse dobija przenjem hrane.Nije problem ni u cemu drugom!Ja jedem 10 celih jaja dnevno,kilo mesa,solju jogurta 200 g sira i Holesterol mi je idealan!TEBE CU DA PROGANJAM PO SVIM TEMAMA DOK NE PRESTANES DA DAJES SAVETE;JER SI DEBELI,ISKOMPLEKSIRANI GMAZ koji ne zna nista a kenjnja ovde i deli savete.Prvo svoje znanje primeni na sebi a onda pricaj okolo sta i kako.Takvi idioti kao ti treba da se lece!
Ja nisam debeo samo elegantno popunjen . To mi je od ustipaka , svaki dan kilo sa kajmakom i slaninom ucinili su da dobijem jedan sloj koji se pokazao kao dobro sredstvo u odbrani od hladnoce
evo el treba rec sta ja jedem dnevno . Evo vako 10 jaja za dorucak pavlaka , jedno pakovanje kiselih krastavaca(ili kilo sira) , majonez i pakovanje mlevene plazme keksa sa mlekom i bananama. Za rucak oko pola lonca pasulja kupusa ili krompira dobro zacinjeng . za uzinu u mekdonalsu 3 do 4 vegatarijan sendvica i big pomes i jos na to kokakola dijet . Al trudim se da sto vise koristim gradski prevoz , jer ako se krecem to moze uticati da izgubim masu koja je vrednim radom izgradjivana , jer su to saveti eksperata puput tebe i osalih likova sa dve procitane knjige po godini . I za veceru moji omiljeni ustipci .
Ponekad pojedem pola torte , najcesce vikednom i najvise volim banana tortu

Back