Hvala vam svima na odgovorima.
Danas sam odradila i u privatnoj laboratoriji (slabo verujem Domu Zdravlja, vec su gresili), i definitivno je povisen, i ukupni, i dobar, ali i los. E sad, ja sam nasla ovaj clanak
http://www.muskimagazin.com/2010/10/19/mit-zvani-holesterol/ i kad racunam po njemu, odnos izmedju dobrog i ukupnog je 2.75:1, sto bi po clanku znacilo da je sve ok. Ali, kolko ja mogu da imam poverenja u clanak, to je pitanje.
Koji ti je odnos LDL i HDL , to je dosta vazno
LDL je 3.83 a HDL 2.32. Sta iz toga moze da se zakljuci?
Sto se tice fizicke aktivnosti, vezbam 6 puta nedeljno, kod kuce sa tegovima, jedem brdo povrca, nemasno meso (junetina, piletina, konjetina, riba), jogurt sa smanjenim % mm, ne jedem slatkise, grickalice, sokove, eto jedino sto ne unosim UH, nikad se u zivotu zdravije nisam hranila, a prvi put imam problem sa holesterolom, nije mi jasno

I kad citam kakva je ishrana za snizavanje holesterola, to je najveca vecina ovog sto ja jedem.
Inace po ovoj privatnoj laboratoriji su mi monociti u redu, ali poviseni leukociti i snizeni granulociti, sto pretpostavljam da je neka virusna infekcija, mada se ja sasvim dobro osecam. U ponedeljak imam zakazano kod dr pa cu videti. Svakako me vise brine holestrol.
Dijeta bez ugljenih hidrata je nezdrava,jedes previse zivotinjskih masti i svakako podize holesterol.Biraj neku drugu,ta dijeta zaista skida kilograme ali tako sto organizam uvede u bolesno stanje,pa tako slabis.U mladjim danima i ja sam je koristila,ali sam i sebe dovela u ozbiljne zdravstvene probleme.I kad se vratis na ugljenje hidrate,jos vise te goje nego ranije.Nije to ni dobro ni trajno resenje(ono razmisljanje"samo da nekako oslabim pa cu paziti"zaboravi).
Na koji nacin bolesno stanje? Ostalo mi je jos 3-4 kg da skinem, sto je mesec dana dijete, kasnije cu nastaviti isto da se hranim samo cu ubaciti UH, pa se pitam da li za tih mesec dana moze nesto da mi se desi i ako moze, sta?
dnevno uneses oko 100 kalorija manje
Pa to je mrsavljenje 10 grama dnevno, ne ih tako smrsala do sledece godine

Ja unosim oko 1000 kalorija manje, s tim da svaki 4-5 dan imam punjenje kad unosim UH, i mrsavim oko 100 grama dnevno, u proseku, sto mislim da je zdravo
Hvala ti na preporuci za pansport forum, otici cu tamo pa cu da se raspitam