Holbruk vs. Karadžić

iskreno, ko laze?

• amerikanac

• srbijanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
posto ipak verujem da ni milosevic a ni karadzic nisu bili naivni, da pristanu na nesto bez "garancije" u vidu potpisa-ugovora, ja ipak mislim da su neistinite tvrdnje karadzica u vezi sporazuma sa holbrukom.
vi sta mislite????

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...e93b48e61e37c8a68&dan=31&mesec=07&godina=2008

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...23ff3747ada304025&dan=31&mesec=07&godina=2008

Meni deluje kao da se mnogo nervira za nekoga ko nije kriv.
Bice ti jos draze sto ga je nagaravila albanska novinarka, a vidim da je i njemu bilo:

https://video.google.com/videoplay?...339&q=holbruk&ei=y16TSNLOEqa82wLRzIDSBQ&hl=en

U ovom slucaju verujem Karadzicu. Ne zato sto je dr Daba fin, mio, posten i drag, vec zato sto ova prica bas lici na "underground" poteze americke vlade. Ne verujem da je to bila Holbrukova ideja, bio je to dogovor Vlade. Verujem da je nekog dogovora bilo, ali da ga je Karadzic na neki nacin prekrsio, pa su ovi prsli. Ili evenutlano nije ni pristao na dogovor....

Naravno da ce Holbruk da negira, takvi prljavi dogovori se uvek zataskavaju. Sto se tice toga da se sa Amerima uvek moze dogovoriti, to je donekle istina. Ako nista drugo, unajmis lobiste da lobiraju kod politicara i u medijima. Tamo nije nista nezakonito da primas kintu od lobera. Srbi su katastrofalno losi u tome, i manje-vise smo zbog toga ovoliko n.aebali. Da smo bili mudriji (bolji lobisti, propaganda), sada bi, recimo, Hrvati ili Bosnjaci bili anatemisani kao genocidna nacija, a OVK i cela prica oko Kosova bi bila u rangu Spanija-Baski.

I da se razumemo, to, ko bi u ocima sveta (Amera) ispao glavno g.ovno nema nikakve veze sa tim ko je kriv a ko nije, ko je vise kriv, ko je vrsio genocid i da li je vrsio genocid... Takve stvari su nebitne.

Naravno, to da je Karadzic imao dogovor sa Holbrukom (u sta ja verujem), ne cini Karadzica nista boljom osobom (jer takodje verujem i da je gadan ratni zlocinac), samo Amere cini gorim.

Ja na primer ne verujem da je Karadzic kako ti kazes "gadan ratni zlocinac".
Za mene je to uzasno ozbiljna kvalifikacija.
Licno ne verujem da je naredio ili odobrio bilo koji ratni zlocin.
Oni njega gone kao nekoga ko im je smetao, i verovatno nije ispostovao dogovor ili su oni procenili da im je potencijalno opasan ako ostane ziv jer zna ono sto oni ne zele da se publikuje

Za mene licno, ratni zlocinac je Naser Oric, koji je naredio, odobravao i licno izvodio ratne zlocine, a u Hagu je oslobodjen.
Isto tako i Ramush Haradinaj.
Za te ljude postoji obilje dokaza o zlocinima koje su naredili, odobrili ili pocinili/
Za Karadzica, sumnjam da ima

JA MU VERUJEM TAK NAKON STO SAM SLUSAO IZJAVU HOLBRUKA.

CEO SVET JE PUN NJIHOVIH GLUPOSTI KADA HOCE DA SE IZVUKU IZ NECEGA.

NAIME REKAO JE-KARADZIC JE 1 OD NAJVECIH ZLOCINACA SVETA,I BLA BLA BLA....
ZNACI ONO KLASICNO VADJENJE NEKOG DEBELOG,POTKUPLJENOG USA SENATORA ILI STA VEC KADA LAZE......ZNACI NA FORU OCRNITI DRUGOG

Ne verujem nijednome. Holbruk je fukara neopevana, a ni Karadžić nije mnogo bolji. Yebiga, "vreća- zakrpa", i tako to, kao i u mnogim drugim ovdešnjim "kombinacijama" s Amerima i ostalim im prirepcima, čiji su interesi očito (bili?) protiv nas. ("Nas" mislim u stvari na sve nas "male" narode).

Cini mi se da mnogi (po meni neopravdano) veruju da, ukoliko Holbruk laze, to znaci da je Karadzic nevin. I da Holbruk pokusava sve da zataska (i da je zato nudio dogovor Karadzicu) zato sto "zna" da su Srbi nevini, a on ih toliko osudjivao...

Cini mi se da mnogi (po meni neopravdano) veruju da, ukoliko Holbruk laze, to znaci da je Karadzic nevin. I da Holbruk pokusava sve da zataska (i da je zato nudio dogovor Karadzicu) zato sto "zna" da su Srbi nevini, a on ih toliko osudjivao...

Aman bre Zvezdice, nismo debili.
Ja sam rekao da licno ne verujem da je on naredjivao ili odobravao ratne zlocine, a daleko bilo da ih je vrsio licno. Kao na primer Haradinaj ili Oric.
A Hag sudi za to, a ne za to da li je Karadzic ukrao neke milione maraka, da li je zloupotrebio svoj polozaj itd.
Ja verujem da Radovan nije nikakvo nevinasce posveceno veri, moralu i tihovanju, ili bar nije bio, ali to nije tema za Hag

Nisam mislila na tebe, vec uopsteno. Cujem danas svakakve price, tipa: Holbruk krije da je Karadzic nevin, Holbruk se boji da ce se otkriti da su Srbi nevini jer nas mrzi, itd. itd. Licno verujem da Holbruk zeli nesto da sakrije, ali to je verovatno nesto sto nema konkretno veze sa nama (tipa: Americnki vojnici su tu-i-tu nesto z.asrali, nisu odbranili ljude kao Holandjani sto su zeznuli koad Srebrenice, ili su mucili nekoga, ili silovali, ili lose odradili operaciju, ili opljackali... sta znam). Nesto sto bi moglo da Amere i uopste strane vojnike da prikaze u losem svetlu. Nesto sto nema konkretne veze ni sa nama ni sa Hrvatima, Bosnjacima..

Back