Холандија - Бразил - Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ко побеђује???

• Холандија

• Бразил

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Posto se pravis ironican,pogledaj tekst koji sam postavio,gde brazilski mediji optuzuju Mela da je krivac za ispadanje Brazila...
Mediji mi baš nisu najveći kriterijum, jer je to izašlo odmah nakon tekme, gde su vruće glave, i ceo Brazil plače zbog ovoga ... Što se kaže jutro je pametnije od večeri ...

Ali ne Walken ce objasniti celom svetu da nije bilo tako:lol::worth:
Neću ja naravno nego video snimak koji jasno pokazuje ... Ja nisam izmislio toplu vodu, nego sam prokomentarisao ono što se vidi na snimku, a jasno se vidi da je Cezar zajjjebao situaciju, a ti mene ubeđuješ u suprotno ... U stvari ne ubeđuješ mene nego svakog ko ima oči i ko je pogledao snimak ...

Vec sam ti rekao Cezar ga jeste ometao,ali covece ala dumi da je Melo poslao loptu u mrezu...
Već sam ti rekao da ne budeš toliko plitak i banalan što se tiče toga ... Zamisli situaciju da je Žuan okrenut leđima svom golu a da Cezar ispucava loptu ... Cezar prilkom ispucavanja pogodi Žuana u glavu (koji je okrenut leđima i nema pojma šta se dešava) i lopta ulazi u gol ... Samo mi reci ko je tu krivac - Žuan koji je zvanično upisan kao strelac autogola ili Cezar?

Moj poslednji post u vezi ovoga.Ponavljam jos jednom pogledaj na internetu koga javnost u Brazilu optuzuje da je najveci krivac, mada naravno nije on jedini
Slažem se da je on najveći ali zbog crvenog kartona koji je idiotski dobio, a ne zbog autogola gde Cezar snosi veću krivicu ...

Slažem se da je on najveći ali zbog crvenog kartona koji je idiotski dobio, a ne zbog autogola gde Cezar snosi veću krivicu ...

Ne znam zašto je to bilo potrebno, on je dobar igrač, odlično ume da obavlja svoj posao, ali isto tako ume da poludi...sećam se i da se tukao skoro sa nekim u Kalču...napravio je jednu veliku glupost, ko zna šta bi bilo da su Brazilci do kraja imali 11 igrača, al' sada šta bi bilo kad bi bilo...

Žulio Cezar: Holandija je zaslužila pobedu

Golman reprezentacije Brazila Žulio Cezar, priznao je da je Holandija zaslužila da se nađe u polufinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Iako su važili za velike favorite, Brazilci su poraženi u četvrtfinalu Mundijala od Holandije rezultatom 2:1, a golman Intera je pored Felipea Mela, najodgovorniji za izjednačujući gol "Lala".

" Očekivanja navijača Brazila bila su veoma velika. Holanđani su bili bolji od nas u drugom poluvremenmu, i na njihovu pobedu nemam zamerki. Nismo dobro reagovali kod izjednačujućeg gola. I ja i Melo smo krenuli na loptu, a ona je završila u našoj mreži. Takve stvari se dešavaju u fudbalu. Moramo da podignemo glave, jer ovaj poraz nije kraj sveta. U Brazilu naši navijači uvek stavljaju veliki pritisak na nas, i očekuju uvek šampionsku titulu. Ovo nije rezultat kakav smo očekivali. U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, ali to se danas nije desilo", izjavio je Žulio Cezar na konferenciji za medije.

Porazom od Holandije Brazilci su se, ranije nego što se očekivalo, oprostiili od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, a selektor "Karioka" Karlos Dunga već je izjavio da je ovo bila njegova poslednja utakmica na klupi Brazila.

Snajder je bolji igrac od Xavija. Sadrzajniji je igrac, Xaviju se sve zavrsava na 25-30 metara od gola, dok je Snajder hiljadu puta opasniji od njega u zavrsnici, kod mene nema dileme ko je bolji od njih dvojice.

Upravo tako brate,svaka cast na postu,lepo si objasnio.Cavi je bolji asistent,mada je i Snajder odlican u tome,ali ipak losiji od Cavija u tom segmentu...

Ali Snajder je kao igrac opasniji od Cavija za protivnicki gol,jer holandjanin ima razoran i precizan sut.Daje golove iz slobodnih udaraca sa manje ili vece razdaljine,vrlo cesto se nadje u kaznenom na pravom mestu,gde redovno trese protivnicke mreze...

Nećemo sad gledati samo asistencije i golove kad ih poredimo ...

Ne znam kako je Snajder sadržajniji kad ima samo bolji šut od Ćavija ... On deluje opasnije u završnici jer igra ipak malo bliže golu nego Ćavi, ali jednako je opasno kad Ćavi ima loptu na 30-ak metara i kad se Snajder sprema na šut, jer Ćavi će perfektnom loptom uposliti saigrača u idealnu šansu ...

Ćavi daleko bolje organizuje igru, diktira tempo, igrač koji uvek zna gde su mu saigrači, i onaj igrač koji unosi mirnoću u tim i kad gube i kad vode, a to je veoma bitno za ekipu ... U naizgled bezizlaznim situacijama on uvek ima 2-3 rešenja, jer je lik koji razmišlja svih 90 minuta, koji gleda raspored igrača i traži moguće kombinacije onda i kad je lopta 40 metara udaljena od njega ... Treba napomenuti i da prilikom odbrane Ćavi vrši sjajan presing, uvek na pravog igrača i uvek u pravo vreme ...

Snajder je fantastičan igrač, trenutno iza Ćavija najbolji plejmejker na svetu, ali opet samo jedan od mnogo sjajnih plejmekera koji su igrali i kojih će uvek biti (tipa Rui Košta, Veron, Toti, Skols, Andreas Meler, Pirlo, Lampard, Deko i ostali), dok je Ćavi doktor fudbala jedan od onih vanvremenskih igrača, koji obeleže svoju generaciju i koji su pojam fudbala i pozicije koju igraju, kao što je bio Guardiola u svoje vreme, Redondo, Mateus, Platini, Ziko, Čarlton i ostali ...

Doktorat iz ove godine sa tezom "Savršen plejmejker" ...

Brazilci stigli kući, Žulio Cezar se rasplakao

Za fudbalere koji su stigli u Rio uglavnom rezervisane uvrede, osim za golmana Intera. Melo odbio da priča sa novinarima.
CezarPosle poraza igrači su se rasuli u različitim pravcima, neki su otišli u Rio, drugi u Porto Alegre gde živi i selektor Dunga, a noćas je stigla ekspedicija u Sao Paulo.

Nekoliko stotina navijača se okupilo kako bi izvređalo igrače koji su okruženi telohraniteljima napustili aerodrom. Jedini koji je pristao da se obrati novinarima je golman Žulio Cezar.

On se rasplakao, iako su ga navijači pozdravili i rekli da je on jedan od retkih koji nije kriv za eliminaciju.

Melo"Hvala navijačima, veoma sam tužan, vratiću im podršku u narednim sezonama, i nadam se titulom 2014." rekao je Cezar koga je na aerodromu sačekala majka.

Felipe Melo je napustio zgradu aerodroma veoma brzo, praćen psovkama a nije želeo da govori za medije.

I ostali igrači su dobili svoju porciju, a izveštaji sa "dočeka", uglavnom započinju rečima, "stigli su gubitnici". Niko u Brazilu, ovih dana igrače ne naziva drugačije, a Dunga je neprijatelj broj 1.

Zao mi Cezara,on je bas emotivac...Svi su rekli da on nije nista kriv i da je bio medju najboljima,dok su vecina igraca ispljuvana,a najvise naravno Melo.

Lekar Brazila: Kaka nije bio spreman za SP!

Lekar fudbalske reprezentacije Brazila Hose Luis Runko rekao je da Kaka nije bio potpuno spreman za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Runko je brazilskim medijima, po povratku iz Južne Afrike, rekao da se Kaka nije fizički dovoljno oporavio od povreda koje su ga mučile tokom sezone u Real Madridu.

- Da se nije radilo o Svetskom prvenstvu Kaka ne bi ni igrao utakmice - rekao je Runko, prenosi Beta.

Lekar reprezentacije dodao je da je Kaka bio "85 odsto fizički spreman" za Mundijal i pohvalio fudbalera Reala za "posvećenost nacionalnom timu, pošto je uradio sve što je mogao".

Takmičenje na Svetskom prvenstvu Brazil je završio porazom od Holandije od 1:2 u četvrtfinalu, a Kaka na tri utakmice nije postigao nijedan gol.

:(...

Brazil vraća Skolarija?!

Fudbal je u Brazilu pasija, pa je zato neuspeh reprezentativaca ove zemlje, koji su do sada četiri puta bili najbolji na svetu, nešto se selektoru neće oprostiti. Srećom po igrače, svest naroda na višem nivou, pa se ne očekuju pretnje smrću ili ubistva i otmice, kao u nekim drugim Latino-američkim zemljama.

Dakle, suma sumarum SP u JAR mogla bi da bude - Brazilska federacija će potražiti novog selektora?! Karlos Dunga je veoma blizu “zahvalnici”, a mediji u Brazili spekulišu samo sa jednim imenom - Luis Felipe Skolari.

Rikardo Teišera, predsednik BFF, je sada na potezu, a jedan od većih problema u angažovanju iskusnog stručnjaka je činjenica da Skolari ima jak ugovor sa Palmeirasom. Cilj Saveza je da se selektor imenuje, ukoliko se zaista smeni Dunga, do početka avgusta, kada ekipa ima zakazan prijateljski susret sa SAD.

Iako su svi ubeđeni da će Dungu naslediti svetski šampion iz 2002. godine, postoji još jedno ime. To je sadašnji trener Korintijansa Mano Menezes.

Ovo bi bilo pametno da urade...:ok:

Back