gost 287488
Aktivan član
- Poruka
- 1.203
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta mislite o tome da je Stiven Hokins dokazao da ne postoji bog?(Kako li je to dokazao,to samo bog zna!)
ko je taj hokins?
Stiven Hoking fizičar...
za hokinga sam cuo, al za ovog hokinsa nisam, jel to slovna greska ili se na naski zove hokins?![]()
Isto...
Gledao sam Stivenak Hokinga skoro na Nacionalnoj Geografiji. On se uglavnom bavi crnim rupama koliko mi se cini.
Otprilike:Ako je bog sveznajuć i svemudar-onda je mogao da stvara samo idealne stvari,samo bogove,a ne grešne ljude...POŠTO TO NIJE SLUČAJ
onda bog ili nije svemudar i svemoćan ili ne postoji (što je isto)... (O vo po sećanju na tekst u štampi...)
Nema veze s tim. Hokingovi argumenti su kosmoloski, ne filozofski.
Ko hoce sustinu, od 30. minta. I ispravite naslov teme i uvodni post, zaboga.
Stiven Hokins
Stivenak Hokinga
Hokings
U mom selu se ovo zove tragikomedija.Hokins
Nema veze s tim. Hokingovi argumenti su kosmoloski, ne filozofski. Po njemu i zakonima kvantne mehanike odsustvo ne samo bozanskog, vec bilo kakvog uzroka u nastanku svemira ne kosi se sa prirodnim zakonima (u kvantnoj mehanici moguce je da nesto nastane ni iz cega), a postojanju Boga pre velikog praska nema mesta jer nije bilo prostora i vremena u kome bi postojao. Kako Hoking kaze, svemir je mozda jedini i najveci besplatan rucak od samog nastanka.
najbolje pogledati -
Otprilike:Ako je bog sveznajuć i svemudar-onda je mogao da stvara samo idealne stvari,samo bogove,a ne grešne ljude...POŠTO TO NIJE SLUČAJ
onda bog ili nije svemudar i svemoćan ili ne postoji (što je isto)... (O vo po sećanju na tekst u štampi...)
Ja moram napomenuti da ovde škripi ljudska logika koja je shvatanje u 2D dok se 3D kontemplira,a do 11 D ne važe iste zakonitosti ,pa ni logika što je lako
matematički prikazati...
Naime,iz preostalih 8 D može biti transponovanja uticaja koji nam nisu dovoljno jasni,a ni poznati...Bogovi mogu da postoje kao i daleko naprednije civilizacije
koje imaju svih 11D pristup! ! !
Istina,Hoking ima viši IQ nego ja,ali nije nemoguće da nema iz oblasti fizike sva potrebna znanja...A moguće i ja grešim.
(Šalu na stranu-njegove opservacije o religiji su prenaduvane-nije to njegova žiža interesovanja...Koliko ja znam-gravitacija je ta koja je najaktuelnija...)
Nema veze s tim. Hokingovi argumenti su kosmoloski, ne filozofski. Po njemu i zakonima kvantne mehanike odsustvo ne samo bozanskog, vec bilo kakvog uzroka u nastanku svemira ne kosi se sa prirodnim zakonima (u kvantnoj mehanici moguce je da nesto nastane ni iz cega), a postojanju Boga pre velikog praska nema mesta jer nije bilo prostora i vremena u kome bi postojao. Kako Hoking kaze, svemir je mozda jedini i najveci besplatan rucak od samog nastanka.
najbolje pogledati -
A ko je taj bog ?ko je taj hokins?
U mom selu se ovo zove tragikomedija.![]()
![]()
pa jel ima smisla da razgovaramo o ceveku kojem ni ime ne znamo kako se izgovara
neko se tu zayebava
Hokings je jako pametan i mudar literat, koji uglavnom pise lake i interesantne knjige o temi fizici..
Kažeš : ˝ a postojanju Boga pre velikog praska nema mesta jer nije bilo prostora i vremena u kome bi postojao. ˝
To je razmišljanje ljudskim očima uma, jer ne može čovijek prićati o prostoru i vremenu na temelju ograničenosti.
Zbog toga je po meni nelogično govoriti kako je to dokaz, pošto navodno Bog ne može egzistirati bez njih.
najbolje pogledati -
Kažeš : ˝ a postojanju Boga pre velikog praska nema mesta jer nije bilo prostora i vremena u kome bi postojao. ˝
To je razmišljanje ljudskim očima uma, jer ne može čovijek prićati o prostoru i vremenu na temelju ograničenosti.
Zbog toga je po meni nelogično govoriti kako je to dokaz, pošto navodno Bog ne može egzistirati bez njih.
Pri tome argumenti koje Stiven Hoking iznosi nisu konzistenti sa logičkim sistemom koji primenjuje - jednostavnije rečeno: Hoking je zamislio jedan jedini način na koji neko božanstvo može postojati i pokazao je da na taj način to božanstvo ne postoji. Sad, to što taj jedan jedini način nije u skladu sa velikom većinom religija i što se potpuno ignoriše najveći broj verskih sistema, nije nikakva prepreka da Hoking sebi stekne slavu tako što će se baviti senzacionalizmom. Kako znamo da je sa svojim kosmološkim hipotezama (nažalost) došao u ćorsokak, ovo je efektan način da skrene pažnju na sebe.
Ništa što već do sada nismo videli mnogo, mnogo puta.
Tužno je što se jedan velikan nauke odlučio na ovako bedan senzacionalizam.
On nacelno govori da za nastanak svemira nije bio potreban nikakav Dizajner ili Kreator (moze i u mnozini), da se to ne kosi s prirodnim zakonima i da u odgovoru na pitanje porekla svemira nema mesta nikakvim transcendentnim entitetima, a pojedinosti iz razlicitih religija o suprotnom vidjenju su nebitne za ovu pricu.
najbolje pogledati -