Hodajmo bosi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.138
Na našim stopalima i dlanovima postoje tačke povezane sa svim vitalnim organima u telu?
Stimulacijom tih tacki masiramo unutarnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih.
Tako postajemo zdraviji i vitalniji.
Nekada su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, plažama i tako bi se prirodno odvijao proces akupresure.

Uzemljite se

Baš kao što nas Sunčeva svetlost opskrbljuje vitaminom D, Zemlja nas opskrbljuje još jednim neophodnim sastojkom.
Možemo ga nazvati vitamin Z. (Z kao 'zemlja')
Smatramo ga zanemarenim faktorom u pojavi bolesti - karikom koja nedostaje.
Uzemljivanje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine.
Uzemljenje se ostvaruje jednostavno: hodanjem bosih nogu po tlu ili sedenjem i radom na zemlji.
Dosadašnja istraživanja pružaju brojne dokaze toga da površinska energija zemlje ima značajne zdravstvene dobrobiti.

Uzemljenje, ili povezanost sa energijom zemlje:.
-smanjuje nivo stresa
-poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema
-ubrzava oporavak nakon bolesti i ozleda
-poboljšava kvalitet sna

Kako hodati bos

Ako odlučite pokušati hodati bosi, počnite polako, postupno napredujući prema sve više vremena bez obuće.
Imajte na umu to da će vam korak biti drugačiji nego u obući. Slušajte telo i pokušajte da se uskladite s unutrašnjim znanjem o tome kako se hoda bos.
Takođe, najbolje je početi hodati bos po mekim podlogama kao što je pesak. Kada mišići i zglobovi stopala postanu čvršći, a koža na tabanima zadeblja, moći ćete polako sve više hodati bosi, i po sve raznolikijim podlogama.
U ovo letno vreme, mnogi od vas će provesti vreme uz more ili u prirodi. To je idealna prilika da skinete obuću i prošetate bosi.
Možda će vas malo bockati ako niste navikli hodati bosi, ali što više tako hodate, više ćete stimulirati protok vitalne energije kroz telo, poboljšati zdravlje i osetiti prijatnost osveženje.

(alternativa)

Haha, žene danas daju ogromne pare kod pedikira da im srede stopala a vi preporučujete hodanje bosih nogu od čega zadebljava koža na tabanima.

Šalim se, naravno. U radu sa mojim klijentima (alternativne metode lečenja) obavezno preporučujem hod bosim nogama bar 15 min dnevno. Benefiti su ogromni ali mnogi toga nisu ni svesni. Malo je komplikovanije kada je hladno vreme ili ako živite okruženi asvaltom i betonom jer hod po izolacionim materijalima nema nikakve benefite. To vam je isto kao kada ste u obući. Potreban je direktan spoj stopala sa zemljom, a to može biti samo preko gole zemlje, trave, peska i eventualno kamenčića. Blaži oblici nekih tegoba, kao recimo umerene i akutne migrene mogu jako brzo da nestanu, dok recimo ozbiljnija stanja bolesti ne nestaju preko noći jer nisu preko noći ni nastale. Ovo treba biti praksa svakome prvenstveno u preventivne svrhe za očuvanje zdravlja, ako je već bolestan ne može se izlečiti samo hodanjem bosih nogu. U takvim slučajevima ovo je samo jedna mala pomoć u ozdravljenju ali nikako čudotvoran lek.
Za detalje pitajte slobodno šta vas zanima...

Pete ispucaju bas zato sto se ne ide vise bosonog.
Ovo nije baš tačno. Kod dugotrajnog bosonogog hodanja, naročito po ravnim i tvrdim površinama kao što su beton i neke utabane staze, koža na petama postaje grublja da bi se prirodno zaštitila stopala od povreda, uboda i posekotina. Primer tome su ti crnačka plemena koja celog života hodaju bosi po tvrdoj ispečenoj zemlji. Da li si nekada video kakva su njima stopala, kao kod slona :)
Drugo je kada se šeta na moru po pesku i po vodi. Tada se desi jako dobar piling stopala i otpadne sva umrtvljena koža i nagomilane mrtve ćelije pa stopala postanu glatka i mekana. Ali to je privremeno i kada bi nastavili da se krećemo bosi po raznim tvrdim podlogama isto bi nam se vremenom zadebljala koža na tabanima, naročito na petama. A mi, jelte, na moru hodamo samo po plaži bosi, a kada krenemo u smeštaj obuvamo papuče i tako ne dolazi do ove pojave.

Postoje narodni recepti i načini kako se neguju stopala i kako se skidaju ove naslage, takođe kako se omekšava koža stopala, kao i suzbijanje "atletskog stopala". Ja to rado preporučujem svojim klijentima kada dođu na moje tretmane (bavim se prirodnom i energetskom medicinom) koji obično imaju taj problem i usude se da me pitaju za savet, a uglavnom su to ženske osobe starosti 40+. Rezultati su jako dobri, a naravno, sve što preporučim isprobam prvo na sebi.
Pozdrav
alterego.centar@gmail.com

Tacno je,kada sam bio mladji stalno sam isao bos i nikada nisamimao ispucale pete,niti visak koze na njima,a sada nisam isao bos i ne pamtim i kada se istusiram svako vece nastruzem po bar 300 grama te viska koze sa nogu.

Benefiti su ogromni ali mnogi toga nisu ni svesni. Malo je komplikovanije kada je hladno vreme ili ako živite okruženi asvaltom i betonom jer hod po izolacionim materijalima nema nikakve benefite. To vam je isto kao kada ste u obući. Potreban je direktan spoj stopala sa zemljom, a to može biti samo preko gole zemlje, trave,
najbolje po travi kada je rosa, isprazni se covek do kraja

ja ceo zivot imam problem sa elektrostatickim elektricitetom, ne bas svaki dan, nekad prodju i meseci da ne zavarnicim,a nekad svaki dan [mislim da zavisi i kolicina tecnosti, elektrolita u organizmu]:
ranije, secam se, parket i vuneni tepisi - praznio sam se na tv ei nis, pa onda mozete misliti kada je to bilo
sada, praznim se kada izlazim iz auta, dok zalupljujem vrata - setio sam se pa gurnem prozor, staklo nije provodnik
onda se praznim po raznim kucnim aparatima, frizider, sporet npr.

mislim da sam kriv eto zbog pogresne obuce, sve imaju gumu, koja je izolator i samo nam pravi elektricitet u telu, a napolju zima ko ce da ide bos po snegu da se polako isprazni? ne znam, ne mogu tvrdu obucu, a opet guma je izolator... da sam imao ideju, resio bih problem odavno... ranije sam cak i mogao da vidim munje/varnice kada taknem senzor na starom tv [imao ih je 8 za menjanje kanala], a sada vise ne, samo me pecne, i cuje se, uplasio sam klinca bas skoro, zinuo je od cuda, WTF?

Back