Hod

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Sve vrste u prirodi hodaju nepravilno, cik cak, skrenu levo skrenu desno, putanja nikad nije pravilna.

Moderno doba donelo je tiskanje nekoliko miliona ljudi na jedan uzi prostor poznat kao grad u kojem je onemoguceno kretanje coveka u skladu, covek umesto da se krece kao i ostale vrste, hoda trotoarima i ulicama koje su pod ugom od 90 stepeni.

Tema je jasna sama po sebi, covek je naviknut na ovo i ne oseca da nesto nije u redu.... da li je tako, sta je gradski covek ovim izgubio?

http://www.irig-fruskagora.info/Slike/Mapa_grada_Iriga.jpg

Tek to nabijanje ruku u dzepove odaje veoma loš utisak.
Uvek je bilo pitanje sta sa rukama,dok hodamo(kadfa u njima ne drzimo nista),dok vrsimo konverzaciju...

Zanimljiva tema.
Kada hodam,nemam obicaj niti da mlatim rukama preterano,ali ih ni ne drzim kao robot,u dzepovima takodje ne.

nerviraju me ljudi koji hodaju sporo, ili koji gaze jedan po jedan stepenik...

A posebno ženama lepo stoji kad se raskoračaju, gaze po dva stepenika, trče po ulici, usitne brzi hod... pa još na štiklama, čudo jedno i divota.:cool:

Uz sve to ne znam da li postavljač teme ima primedbe na urbanistički plan, na cik-cak hodače, ili na zagađenje životne sredine.

gazim po 3, nekada 4 stepenika, zavisno od visine... u štiklama mogu po dva, sem ako sam u suknji, nije lepo.
zamisli ideš ulicom, ili uz/niz stepenice, žuriš i zabole te da li si lepa dok žuriš a neka budala se ispred vuče kao slina. ti na stranu, on na stranu. ako si već spor, drž se ivice, ne smetaj drugima.
možda je tema estetskog karaktera, možda u svrhu analize karaktera, pojma nemam.

gazim po 3, nekada 4 stepenika, zavisno od visine... u štiklama mogu po dva, sem ako sam u suknji, nije lepo.
zamisli ideš ulicom, ili uz/niz stepenice, žuriš i zabole te da li si lepa dok žuriš a neka budala se ispred vuče kao slina. ti na stranu, on na stranu. ako si već spor, drž se ivice, ne smetaj drugima.
možda je tema estetskog karaktera, možda u svrhu analize karaktera, pojma nemam.

Mi arogantni hodamo sporo.
Zato nas zaobilaze.:D
To je dobro po nas.
(Ubrzam ponekad kad kasnim na posao, a i tad se trudim da mi brzi hod nije stres.)

Uz sve to ne znam da li postavljač teme ima primedbe na urbanistički plan, na cik-cak hodače, ili na zagađenje životne sredine.

Nemam nikakve primedbe, zivot je lep. Meni barem. Nego, to kretanje pod uglom od 90 deluje li onako generalno na psihu kada se covek tako krece svaki dan godinama....... jer covek je produzetak, nadgradnja zivotinjske svesti, njena evolucija. A sve zivotinje hodaju nepravilno. Ili je covek racunarski program, cip masina?

Nemam nikakve primedbe, zivot je lep. Meni barem. Nego, to kretanje pod uglom od 90 deluje li onako generalno na psihu kada se covek tako krece svaki dan godinama....... jer covek je produzetak, nadgradnja zivotinjske svesti, njena evolucija. A sve zivotinje hodaju nepravilno. Ili je covek racunarski program, cip masina?

shta je pravilno?
zivotinje hodaju onako kako im je priroda nalozila...
o chemu ti dumash?
da li ce te neko preskochiti ako si sporohodach?
hoce of kors.
hocesh li nekog gurnuti ako prebrzo hodash a on je za tebe prespor... zavisi od pritajene agresivnosti..
ili te drma pms .

pusti bre ljude da hodaju kako hoce a ti se bandziraj ako ti sve ide na zivac
:mace:

Poslednja izmena od moderatora:
E nekada sam jurila uz stepenice do petog sprata, i sada se zaletim i do trećeg se već plezim...inače volim ujednačen opušten i lagan hod, kada ne žurim....onako lenjski, baš mi prija

Izvinjavam se drugima na vulgarnosti ali nekad sa nekima mora tako jer isti ne reaguju ni na prijave, menjanje neprikladnih postova od moderacije, pa i na kulturnu molbu da se drze teme. Dodatak, tema nije ko kako hoda i kome prijaju setnje a kome trcanje, vec zivotno kretanje gradskih ljudova pod uglom od 90.

- - - - - - - - - -

Uvek brzo hodam,vrlo karakteristichno,mogu me po hodu prepoznati.
Ispravljenih ledja,dignutog chela,nema razloga da bude drugachije...:cool:

Mnogo se potrosi kalorija prilkom brzog hoda. Energetski, covek se isprazni i brze umori ukoliko ne hoda polako. Mozda da pokusas na sporije?

o karamele , josh me nisi stavio na ignore? znachi cveta ljubav :lol:

kakvi bre uglovi, o chemu ti prichash i shta merish kad nije za merenje :lol:

tvoj ugao posmatranja je skuchen na nishticu.. matematichku .
dakleM ... aj digni se pa lagano ... doci cesh do trokuta :rotf:

Aaaaa, omašila sam i ja temu....pa neki put idem prečicama smara to pravougaono kretanje, znači dijagonala...*ebano što su prečice uvek ko po pravilu posle kiše blatnjave, a ja zaboravim na to..
Ako te ne mrzi pojasni pitanje ili zapažanje, pa kako ljudi da se kreću, kada je uglavnom sve pravougaono, ima tu i tamo zavijutaka....zagonetno je pitanje ili grešim..

- - - - - - - - - -

Aaaaa, omašila sam i ja temu....pa neki put idem prečicama smara to pravougaono kretanje, znači dijagonala...*ebano što su prečice uvek ko po pravilu posle kiše blatnjave, a ja zaboravim na to..
Ako te ne mrzi pojasni pitanje ili zapažanje, pa kako ljudi da se kreću, kada je uglavno sve pravougaono, ima tu i tamo zavijutaka....zagonetno je pitanje ili grešim..

Ma koje kalorije,to su gluposti...:roll:
Inache,ne krecem se pravoliniski,
Zaobilazim sporace,hvatam prechice i sve ostalo po redu. :lol:

To je sve sitno. Zaobidjes jednog, dvoje, troje..... ipak je vecina kretanja pravolinijsko ugaona, a nijedna ziva vrsta se ne krece tako.

Back