Hocu-Necu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vi hocete dete a On/Ona ne

Sta tada..?

gadna situacija
ako sam mlada,pretpostavljam da bih rekla,pa ok,promenice se on vec vremenom
ali u nekim srednjih tridesetim,mislila bih ako nece dete sada,nece ga hteti ni kasnije i zapravo ne zeli on ni mene
verovatno bih ga ostavila
a mozda bih napravila neki kompromis,ja cu dete,a volim i tebe,pa ces mi ti biti samo momak bez obaveza prema detetu
sad lupam,stvarno teska tema

Pricamo o dvoje, normalnih i zdravih ..u braku ili vanbracnoj vezi
ali iskrsne u jednom trenutku ovaj problem..jedno od njih dvoje nece dete..
sta onda po vama treba da rade.da se desi

Pritisak i primoravanje nikad nije donelo dobre rezultate.Ne vidim pod tim uslovima neki pozitivan ishod na duže staze.

pa i ja mislim da ne bih videla svrhu zivota bez dece
sasvim sam sigurna da recimo nisam mogla da rodim ,da bih usvojila
takav stav sam imala jos kao mlada devojka.dve mamine prijateljice su usvojile,pa mi je to nesto normalno
za ovu situaciju sam samo sigurna da ga ne bih dovodila pred svrsen cin,znaci da zatrudnim na kvarnjaka,pa da ga onda sa tim ucenjujem

a opet sa druge strane,danas je tako tesko pronaci ljubav,nekoga pored koga se osecamo voljeno i sigurno.
a i valjda je razumljivo da neko nesto zeli,a neko ne zeli i to treba ispostovati
pa i nisu deca za svakoga
i sta onda?ostaviti coveka koji je sve sto smo zeleli,zarad toga da ce se mozda jednom pojaviti neko koga cemo zavoleti,a ko ce hteti dete?

..nece ili nece sad..?

Cela prica je hipoteticka ali koliko ja znam ovakve stvari se desavaju..
Znam osobu koja je zbog ljubavi prema njemu i svega sto ide uz to
prihvatila brak bez dece..pa sam se i tada pitala koliko i cega se ona ili on
morala odreci pristavsi da nemaju dece i da li su deca uslov za dobar zajednicki zivot

a opet sa druge strane,danas je tako tesko pronaci ljubav,nekoga pored koga se osecamo voljeno i sigurno.
a i valjda je razumljivo da neko nesto zeli,a neko ne zeli i to treba ispostovati
pa i nisu deca za svakoga
i sta onda?ostaviti coveka koji je sve sto smo zeleli,zarad toga da ce se mozda jednom pojaviti neko koga cemo zavoleti,a ko ce hteti dete?

Ali smoki, tesko je pomiriti ovo - kad jedno zeli dete, a drugo ne zeli, ne postoji ekvivalent ovakvoj situaciji. To jeste duboki problem izmedju dvoje ljudi i nije moguc normalan odnos sa tako polarizovanim stavovima. Bar ne za dugo.

..nisu uslov deca..
..ali mogu da postanu..
..ali mislim da je veca shansa da sama zrtva osobe koja je odustala od necheg shto zeli zbog osobe sa kojom je postane problem..
..i jednoj i drugoj strani, shto je najpipavije..

Pa tesko je, jer ja zelim da imam dete jednog dana, tako da ako ona pod nikakvim okolnostima, ni u ludilu ne zeli dete, i najvaznije nikada, onda bi teska srca morao da nadjem neku drugu osobu.
Kao sto neko rece, lako je ako je to u nekom mladjem periodu, pa tu postoji nada da se taj stav malo promeni, ali u nekom kasnijem dobu teze malo.

...pa hebi ga Nico...sta sad treba da se radi...
Da jedno ispasta a drugo bude egoista...eto, to je ishod...

Ili...okrenes se i odes...trazis svoju srecu...

Tesko ce to ici
Ima i zena pa i muskaraca koji vrlo rano shvate da imaju neodoljivu potrebu za decom i taj vid sopstvenog ostvarenja .
To je jednostavno tako ... sto isto ne znaci da ce biti savrseni roditelji
Ima i ovih drugih koji su indiferentni prema roditeljstvu i jednostavno nemaju nikakav stav jer misle ... uvek ima vremena , rano je jos .
Ne trce za svakim detetom u smislu buci-buci , ako ih neko bas zaintrigira tretiraju ih kao male licnosti , ne gnjave ih i ne dave i svakako im ne tepaju
Takvima treba bas dobar podstrtek da bi se odlucili ... a kad se bebac rodi .. to vec postaje druga prica , jako su vezani .
A ima i onih koji apriori znaju da ne zele uopste da imaju decu iz nekih svojih razloga . Dali je to sebicnost , egocentricnost , saznanje da postoji mogucnost prenosa neke genetske bolesti ... svejedno je ....tvrdi su u stavu i tu nema pomoci . Dobro je ako ne kriju svoj stav jer ako se nadju u vezi sa nekim ko nije istomisljenik bar u nekom procentu a koji moze da opasno naraste jednog dana i dovede do kolapsa kad je vec kasno za menjanje zivota i saputnika .
To vec treba zavrsiti

Back